Stres z novej práce

7. aug 2022

Ahojte. Možno sa tento "stav" bude zdať niekomu smiesny, no ja si neviem rady.. Som slobodná matka a mám možnosť nechávať dieťa pri mame a nájsť si prácu. Som dlho doma, asi 3 roky. (materská) Prácu som si našla, další týždeň nastupujem. Mám neskutočný stres. Asi 5 rokov dozadu som porodila mŕtveho syna v 8.mesiaci, chodievala som na sedenia k psychiatricke a táto tragédia a smútok na duši mi spôsobil "sociálnu fóbiu". A zjavne teraz sa to začína znovu objavovať. Prosím neodsudzujte ma ani nič.... Ja pracovať chcem. Len ako mám s týmto bojovať? Lieky na ukludnenie je samozrejmosť no ale to nemôže byť takto celý môj život... Prešla ste si niektorá týmto? Ďakujem za rady.

leskovael
7. aug 2022

Socialnou fobiou som si neprešla. Ale stres zažíva takmer každá jedna žena, ktorá je introvert a má nastupovať do novej práce, najmä po materskej. A to sú niektoré doma dlhšie.... Takže to treba brať ako fakt, stres k tomu jednoducho patrí, tak ako k tomu patrí to že o 2-3tyzdne bude všetko okey..

lindous
7. aug 2022

Neprešla som síce ani zďaleka tým čím ty, ale stres som riešila so psychologičkou celkom dosť a pomohlo mi to ... myslím si, že ak ti aj medzi tým bolo už lepšie, tak takáto nová situácia a veľká zmena v živote sú dôvod na obnovenie sedení, aspoň zopár zo začiatku ... držím ti prsty !!!

ruzasipova
7. aug 2022

Uz len samotna strata dietata spravi aj z extroverta introverta (viem o tom svoje). A strach z novej prace je prirodzeny, mavame to kazdy. Ak je to moc, vyhladala by som docasne psycholog. pomoc.

marlent
7. aug 2022

Ja som teda nezazila ziadnu traumu ale pred nastupom som hnackovala zo stresu a estr aj tyzden po nastupe je to bezne

petranelkova
8. aug 2022

Tento strach, co prezivas, tak tym si prechadzame mnohe, nie je to jednoduche, tiez sama som mala problem to zvladnut. Velmi mi pomohla psychologicka. Aj ked dlhsi cas som sa tomu branila, ze nechcela som nejako ist, ale dosla som na to, ze jedine to je cesta.