Stres z práce
Ahojte.
Veľmi ma trápi táto vec a dúfam že mi pomôžete.
Nastúpila som do práce, vo veľkej firme, robím kancelársku robotu. Spočiatku som bola šťastná že som takú prácu našla, výborný pracovný čas (mám malé deti) práca s počítačom, videla som len výhody.
Musím ale dodať že hneď po nástupe prišla tvrdá realita. Keďže som predtým nemala v tejto sfére žiadnu prax, tak toho na mňa bolo veľa. Po večeroch som doma plakala, dá sa povedať že som mala až úzkostné stavy. Vždy som sa ale strašne snažila ráno do práce prísť a učiť sa. Časom vidím že som sa naučila veľmi veľa veci, ale myslím že to nestačí. odkedy odišla kolegyňa ktora ma zaucala tak sa to na mňa začína sypať. Nestíham, všetko sa mi kopí, mám pocit že je toho enormne veľa, úzkosti,stres, plač je zasa na dennom poriadku. Kolegyne samy nestíhajú takže ma nemaju dostatok času zaúčať (ochvilu mi bude končiť skúšobná doba) mám pocit že má ta práca ničí.Vidím ja sebe že som bez života a vidí to aj môj manžel. Sám má od toho odhovara, že nechce aby som sa trápila. Na druhej strane ale zatiaľ nemám nič iné, neviem či mám odísť, stále si hovorím že to bude lepšie - lenže momentálne mám z toho celého hrozný stres a stavy také že mám pocit že skončím na psychiatrii (😀😭)
A teraz otázka. Mám ostať alebo odísť? Pokiaľ som v skúšobnej je to jednoduché. Ja však stále váham. Aj keď vnútorné má to ťahá odísť, predsalen možno niesom na taký tlak stavaná. Prosím poraďte 😟
.. ja som to mala podobne ... vydrzala som 11 mesiacov ...odisla som ..nestalo to zato ..pocas toho som dostudovala externe a teraz mam uz zamestnanie v ktorom nemam take stavy ...ajked som tam kratko , tak hned vidim rozdiel ..
Ahojte, ďakujem všetkým za reakcie, všetky som si prečítala. Dnes som šla do práce s nachystanou "výpoveďou" ale nakoniec ma spracovali, že nemám odchádzať. Ja sa ale aj tak obávam toho, že keď podpíšem pomer na dobu neurčitú, tak už nebude také ľahké odísť 😔 ako to v tomto smere funguje? Musím dodržať výpovednú lehotu dva mesiace? Alebo sa dá odísť aj dohodou?
Každopádne dávam tomu zasa šancu, aj keď viem že ešte dlho to nebude ružové 😏
.. no ked podpises na neurcito, tak to skoro stale je problem ...v niecom ...ale je to na tebe.
Určite to ešte nevzdávaj. Prvý rok kancelárskej práce s termínmi je hrozný. Potom sa to zlepšuje. Ak by si to psychicky nedávala, tak sa vždy môžeš dať na PN a dať výpoveď.
Keď si už bola pripravená dať výpoveď podala by som ju.Praca by nemala človeka tak ničiť.Jasne, ze Ta prehovoria potrebujú, aby niekto pracoval a nezostalo to na nich.Zo skúsenosti, keď raz prišla myšlienka, že to nie je ono tak to bola pravda.
Podpises na neurčito a budeš mať výpovednú lehotu môžeš sa hodiť na PN pokým skončí pomer
No to, ze ta ,,spracovali" nedat vypoved v situacii ked si zavalena pracou je podla mna cisto vypocitavost z ich strany. Zrejme nevedia zohnat ludi na tvoje miesto. U nas odisla kolegyna zo dna na den, proste sa tak dohodla so sefom, ze bez vypovednej. Len ked sa ti hlasi na poziciu 20+ ludi a aspon 5 je schopnych, nie je dovod tam drzat ludi na silu a presviedcat ich 🤷
mna by osobne zaujimalo ako toto dopadlo, autorka ak si aktivna este na mk a bude sa ti chciet napis 🙂
ja som aktualne vo velmi podobnej situacii - vratila som sa do povodnej firmy po materskej,korporatu ale je to totalne peklo. uz drzim pol roka ale strasne silno uvazujem ze dam o tyzden vypoved 🫤 len ma desi ze ci najdem inu robotu na 6h s moznostou home officu,to je to jedine co ma tam drzi naozaj.
mna by osobne zaujimalo ako toto dopadlo, autorka ak si aktivna este na mk a bude sa ti chciet napis 🙂
ja som aktualne vo velmi podobnej situacii - vratila som sa do povodnej firmy po materskej,korporatu ale je to totalne peklo. uz drzim pol roka ale strasne silno uvazujem ze dam o tyzden vypoved 🫤 len ma desi ze ci najdem inu robotu na 6h s moznostou home officu,to je to jedine co ma tam drzi naozaj.
@amelia89 ahoj, v skratke, vydržala som tam 11 mesiacov. Potom som dala výpoveď a behom týždňa som si našla inu prácu, tiež kancelársku avsak v úplne inom odvetví so super kolektívom a ako bonus aj oveľa vyšším platom. Už som v nej vyše roka 🙂

Ahoj ja som to mala také isté po materskej som nastúpila do korporátu. Robila som síce predtým to isté inde, ale vieš za 3 roky mi to vyšumelo z hlavy a iné produkty atď skrátka asi pol roka som sa orientovala, firma nezabezpečuje žiadne školenie, bol tam len 1 neprijemny chlap čo má ignoroval. No skrátka horor, každý deň som dávala výpoveď, vydržala som to skoro 3 roky a teraz menim robotu konečne. Určite mi to ničilo zdravie ale bola som bez peňazí tak som sa vydržala. Kebyže mám vtedy nejakú finančnú rezervu našetrenú dala by som ešte v skúšobnej výpoveď , tak podľa toho..či ťa má kto chvíľu živiť kým nenájdeš vhodnejšie.