SZČO - účet v banke
Ahojte, chcela by som si zalozit zivnost no mam jednu otazku musim mat bussines ucet v banke alebo mi staci ak si zalozim obycajny ucet kde mi budu chodit platby za faktury? Dakujem za vsetky komenty ktore su k veci.
Nie je to potrebné
Finančnej správe je jedno aký máš účet, môžeš používať aj svoj bežný, ale pre lepší prehľad je lepšie mať samostatný na podnikanie.
Sú banky ktoré ponúkajú aj bezplatný podnikateľský účet.
Moj muz ma obycajny ucet. Jediny raz to okomentovala pani v tej banke, ked sme vybavovali hypoteku. Ked mal dokladovat prijmy a tie mu chodili na bezny, ona povedala, zeby mal mat podnikatelsky.
Dobry vecer,prosim vas vie mi niekto poradit ohladne bu.Revolut....Som szco pracujem vo firme na zivnost a od 1.4.2025 musim mat ucet ako szco v banke...Mozem teda pouzit ucet Revolut pre szco?Nebude to vadit financnej sprave alebo ked budem robit 2026 danove priznanie?Dakujem za odpovede.....
@milos1206 môžeš použiť, ale musíš si sám počítať a posielať transakčnú daň a ako budeš platiť zdravotnú a sociálnu kde napíšeš variabilný symbol?
Prečo nechceš mať zadarmo podnikateľský účet v banke na Slovensku? Tam poznajú variabilný aj špecifický symbol, aj ti budú zrážať transakčnú daň.
Tatra banka dava 3 roky zadarmo a zaplati za Teba transakcnu dan

Nemusis mat bussines ucet.