Účet v banke na Slovensku

roselyn
14. júl 2016

1. Je potrebne si zalozit ucet v banke pred nastupom do zamestnania, aby mi tam posielal zamestnavatel vyplatu? Alebo ako inak mi moze vyplacat peniaze? (Ide o oblast skolstva)
2. Ktoru banku by ste mi poradili, ked by som si chcela otvorit bezny ucet? A viete mi pobedat ake su poplatky mesacne za vedenie uctu?

Dakujem za infosky ;)

3009
14. júl 2016

@roselyn v školstve sa vypláca mzda len na účet- ak nie je to nejaká súkromná škola. A kde si máš otvoriť účet - pozri google a tam pri každej banke máš poplatky a prípadné balíky služieb.

roselyn
autor
14. júl 2016

@3009 Dakujem. Ja som rozmyslala nad VUB a Slov.Sporitelnou, len neviem teda, ktora by bola lepsia.

alexxandraa
14. júl 2016

m bank alebo zuno alebo fio banka majú účty zadarmo

roselyn
autor
14. júl 2016

@alexxandraa a tie patria pod ake banky? Lebo svoj vlastny bankomat asi nemaju, ci?

alexxandraa
14. júl 2016

nie nemajú, dá s ich kartou vybereť z hociktorého,
ale je pravda, že tlačia na klientov, aby platili kartou, nie vyberali,
v minulosti mali aj výbery zdarma, dnes už je to väčšinou len 1 vyber do mesaca zdarma, a potom podľa toho či máš obrat na karte ti povolia 2 alebo 3 vybery bez poplatku - treba si to presne prečítať na konkrétnych stránkach, je to trochu obmedzujúce, ale dá sa to dodržať, tak aby si neplatila nič navyše

ale vedenie účtu zdrama, kartu ti pošlú zadarmo, keď jej skončí platnosť, všetko sa dá vybaviť cez internet, napríklad zmena PIN kódu, zmena limitu na karte, trvalé príkazy, bez poplatku, bez čakania

a keď už účet nechceš, proste vyberieš peniaze a necháš tak, netreba ho rušiť, keďže za vedenie nie je poplatok

3009
14. júl 2016

@roselyn to preto som napísala, že pozri si do googlu, lebo neviem aké služby budeš požadovať od banky - platobná karta - budeš robiť výbery v hotovosti a platby PK? To je dôležité - lebo taká m-bank nemá bankomaty. Medzi VÚB a Slov. sporiteľnou, ČSOB nie sú v službách veľké rozdiely, takže z nich hociktorú banku. Ak si dáš internetbanking - tak mnohé veci si urobíš z domu - prevody, dobitie kreditu na mobile, sporenie,platobnú kartu,atď.

shania31
14. júl 2016

Zuno bank mozem odporucit, nemaju kamennu pobocku - u nich sa da vyberat z bankomatu Tatra banky, vybery 50 € a viac su zdarma (pri ucte PLUS).
Za mna su ok banky aj Slov. sporitelna, Tatra banka- da sa vyuzivat ucet zadarmo, ak splnis podmienky.

shania31
14. júl 2016

@3009
Nesuhlasim, ze medzi VUB, SLSP a CSOB nie su rozdiely- co sa tyka baliku uctov a co v nich je zahrnute, ako im funguju systemy.....- tak to je sakra rozdiel.

roselyn
autor
14. júl 2016

Dakujem zatial. Este preskumam poplatky jednotlivych bank.
Ja len nejaky uplne zakladny chcem, aby tam chodili vyplaty a sem tam nieco kupit napr.cez net 🙂

hettinka
14. júl 2016

ja mám VUB (len kvôli pôžičke, po splatení ho ruším) a za taký základný účet platím 4€ mesačne, ale vlastne ho nepoužívam. Ak yb som platila kartou, vyberala atď., tak tam by nabiehali ďalšie poplatky.
V Primabanke je tuším za 3,99 a s odmenou za platbu kartou, ktorá náklady zníži - ak vela platíš kartou, oplatí sa.

Ale inak používam účet v mBank, je zadarmo a maximálna spokojnosť, žiadne problémy zatiaľ neboli (čo o VUB tvrdiť teda nemôžem, tam mi párkrát zdvihli mandle)

hradnapani
14. júl 2016

@roselyn staci ti po nastupe do zamestnania a zvazila by som vyber tej banky, v ktorej ma ucet tvoj zamestnavatel. vyplatu budes mat na ucte hned po odoslani a nemusis cakat den ci dva, ak mas inu banku (ocenis to pred vikendom napriklad).

roselyn
autor
14. júl 2016

@hradnapani ooooo, oki super

hradnapani
14. júl 2016

@roselyn len som ti napisala poucenie z vlastnej skusenosti- cakanie na vyplatu je niekedy nekonecneee 😀 tak naco si to este predlzovat

pnm
14. júl 2016

Fio banka má zatiaľ nulové poplatky, vedenie účtu zadarmo.

janci27
16. aug 2016

@pnm ahoj, nevies za ako dlho platobnu poslu kartu s PIN od aktivacie uctu?

janci27
16. aug 2016

@roselyn ja som nedavno zrusila ucet v mBank kvoli zmenam v ich podmienkach, lebo sa pre mna nezdali vyhodne, zalozila som si ucet vo Fio, takze uvidim. Ale ak chces ucet vyuzivat na to, co si pisala, myslim, ze by mohol byt tento pre teba idealny a neplatis nic. Dokonca si ho zaloz cez net, nemusis na pobocku, kurier ti prinesie zmluvu domov, nikam nemusis chodit 🙂