Tehotná do nového zamestnania
Ahojte... Potrebovala by som poradit, ak ma niekto skusenost s podobnou situaciou... Som v 5t tehotenstva a 1.7. mam ist do noveho zamestania... Mam vsak ist predtym na vstupne lekarske vysetrenie... Mozu zistit, ze som tehotna? Povedali by ste to zamestnavatelovi, ze ste tehotna? Dakujem za vsetkz reakcie.
@sisaha no vidis, niekedy zamestnavatelovi ani nic nepovies a on sa to dozvie sam.... a navyse zisti ze kalkulujes a vyhodi ta na fleku... doba je zla....a vela firiem setri kde sa da....a platit odvody tehotnej dalsie dva roky, ked sam nevie ci firma bude este o rok existovat....tam sa ohlady neberu....kazdy ma svojho sefa, aj samotny sef....
Dakujem baby za podporu, pojdem na tu vstupnu preventivku a uvidime... mam nastupit 1.7. a potom uz uvidim pocas skusobnej aky je sef a ked je len trochu ludsky tak pochopi, samozrejme chcem byt aj ja fer a povedat mu to cim skorej... otazne je ci bude uprimnost aj ocenena...
@habibi78 ak mu to povies pocas skusobnej doby, tak ta vyhodi, ak mu to nepovies a zisti to sam, tiez ta vyhodi...tu je to o risku. Ak mu to povie po skonceni skusobnej doby -tak vyhrala.
Odkial si zobrala, ze firma plati odvody dalsie dva roky????? Pokial viem, tak za matku na RD odvadza odvody stat...dostuduj si to prosim ta... http://moje.hnonline.sk/node/7195
@habibi78 inak to sú tiež kalkulácie a keby bolo keby a nebolo by keby... teda to, čo si napísala v Tvojom predposlednom príspevku...
Btw, ako "sa dozvedel" že je zamestnankyňa tehotná??
@habibi78 nasa firma je stabilna, so zahranicnou ucastou, ta slecna si robotu robila naozaj dobre, ale urobila osudnu chybu, ze im to oznamila mesiac pred uplynutim skusobnej doby. V predposledny den, dostala vypoved. Uprimnost sa niekedy nevyplaca a ja na dobro zamestnavatelov neverim...
Tvoj muz je toho prikladom. Keby mu to zamestnankyna oznamila a bola by v skusobnej dobe, tiez by ju vyhodil. Takto sa tesil, ze ju predbehol hoci bola po skusobnej... Jedno vravis, druhe konas...
A ešte ďalšia vec, niektorí ľudia, zvlášť chlapi vedia byť neskutočne domýšľaví, nepríjemní a hnusní...
Ja som prišla hneď v prvý deň do roboty s darčekovou taškou a v nej veci pre malé bábätko. Bolo to z dôvodu, že hneď po robote som šla na návštevu ku kamoške-novopečenej mamičke.
Šéf sa ma pýtal, či som tehotná, len kôli tej taštičke, akože no comment a keď som odchádzala z roboty, po tom ako ma vyhodili mi presne túto situáciu vyhodil na oči.... dement, s prepáčením... 🙄
Takže ak tieto diskusie čítate vážení zamestnávatelia, zamyslite sa nad sebou a skúste sa vžiť do kože danej ženy, ktorá sa má ako anstávajúca matka cítiť výnimočne a nie ako handra a nebodaj sa hanbiť za to, že si dovolila otehotnieť 😉
@tinka_14 Ahoj,
už som na jednu takúto tému reagovala a tak ti to sem skopírujem :
" skúsila si sa na to pozrieť aj z tej druhej strany ? Keby si ty zamestnala človeka a toto by ti urobil ? Ako by si sa cítila ?
Manžel má firmu, zamestnáva ľudí, vieš koľko je okolo toho práce, kým nájde vhodného, investuje do inzerátov, robí pohovory, poprihlasuje na všetky možné úrady a podobne ?
Tu predsa nejde o to, že to nechceš hovoriť, kým je to takto v začiatkoch, to je jasné, človek nikdy nevie čo sa môže stať. Ale riešiť to takto ? .... "
Držím palce, aby si sa dobre rozhodla
@beruska.zuzanka a pritom im produkujeme ludi, ktorí budu makať na ich vysoke dôchodky...ani to si nie su schopní vážiť 😀
@sisaha zamestnankyna mojho mm nebola v skusobnej lehote....a bud by vyhodil ju alebo nieho ineho z oddelenia, lebo niekoho jednoducho vyhodit MUSEL.... a ona bola na celom oddeleni vytazena najmenej.... tak preto.... on ked ju vyhadzoval tak oficialne nevedel ze je tehotna, lebo bola v 4.mesiaci a nepovazovala za dolezite mu to oznamit, len bola stale na PN, u zubarky, na masazach, na nakupoch....sak neni padnuty na hlavu.... takze neries to, do coho nevidis....
@aknaj keby svet bol o trosku iny, tak by sa nemuselo všetko obchadzať, že? A manželovi jedna rada, nech zamestnava iba chlapov, ak ma problem so ženou, ktora môže priviesť na toto zufale Slovensko dieťa. Ale chlap by mu za par šupov ako žena asi taku pracu nerobil, že?
Ja jej tiež držim palce, aby to urobila tak, aby si miesto udrzala.. 😉
@sisaha
a práve preto, že je svet takýto, musíme aj my takto konať ? lebo ona v podstate začína jednu etapu svojho života "klamstvom" voči svojmu zamestnávateľovi
nie každý podnikateľ musí byť "sviňa", aby ste jej (skoro všetky) radili tento nefér postup, pretože tak ako ona chce pre seba to najlepšie, aj ten zamestnávateľ sa tak bude snažiť zachovať, ale on (podľa vás) bude vlastne ten zlý
😀 😀 😀
@tinka_14 Ja som si v robote zažila všeličo, hlavne v tejto poslednej. Odrobila som tam predsa len dlhú dobu a predsa si mám prísť po skončení RD pre výpoveď, i keď som samoživiteľka... 😉 - ak by som chcela byť úprimná idem na spoveď a poviem to farárovi 😎 😎 😎 - takže radím Ti zatĺkaj, zatĺkaj, zatĺkaj... Vydrž do ukončenia skúšobnej doby a pokiaľ Ti na tej prehliatke nebudú hľadať progesterón v krvi, čo na 90percent nebudú, tak to nezistia... 😎 😎 😎 - takže fakt nikomu ani svojej najlepšej kamarátke ktorú si v novej práci nájdeš sa s týmto nezveruj, ľudia vedia byť veľmi milý pokiaľ ide o niekoho iného.... 😀 😀 😀
Si zober, nakoľko je pre Tvojho zamestnávateľa výhodné do Teba investovať peniaze na to aby Ťa zaučili v novej práci, keď vie že mu onedlho "zdrhneš" na materskú...
Ešte sa máme veľa čo učiť od našich "úprimných" politikov 😎 😎 😎
@aknaj no, nie každý zamestnávateľ je čistý a fér.... ja som na to dané miesto robila 9kolový pohovor, pri poslednom ústnom sa ma 4ria chlapi opakovane pýtali, koho som volila, či nie som tehotná a s výsmechom, že načo som sa ako 23 ročná vydávala
chcelo sa mi z nich grcať, ale prácu som potrebovala, ako každý a vzali ma tak som neriešila, samozrejme na dané otázky som im neodpovedala, je to moja súkromná vec... to len na margo "slušných" zamestnávateľov 😝

@habibi78 no a prave kvoli takym zamestnavatelom ako je tvoj muz by som to povedala az po skusobnej dobe...