Tehotná študentka a pomoc v hmotnej núdzi
Ahojte😃
Potrebujem poradiť v jednej veci.
Som študentkou denného pomaturitneho štúdia s individuálnym študijným plánom.
Momentálne som tehotná a bola som uznaná v hmotnej núdzi. Dostávam 75€ , ale musím vykonávať aktivačné práce 32 hodín mesačne.
Na úrade mi bolo povedané, že aktivačné práce ukončím 6 týždňov pred termínom pôrodu.
Chcela by som vedieť či je možné aktivačné práce ukončiť 8 týždňov pred termínom pôrodu, ale aby som neprišla o peniaze.
Ďakujem.
@svetkaadamko aha, oki... potom som inak pochopila pojem interne smernice - v kazdom pripade by to potom naozaj malo platit pre vsetky urady a je divne ze maju rozny pristup:-/
@svetkaadamko ďakujem, vyskúšam napísať ešte na Ústredie práce do Bratislavy, lebo neviem či na našom úrade to vysvetlím.
@weba napis mail priamo na ustredie a do kopie daj od vas z uradu (okresného ) tak to mas najistejsie mas to presne v emaily a vies vytlacit ukazat a ak nevedia na urade tak ich doskolia.
Mas toho dost a skola vôbec nie je vyhra pre tehotnu aj kvôli chorobam atd...
@weba ja len taký dotaz - keď máš také zdravotné problémy ako máš, prečo nepodáš žiadosť na invalidný dôchodok? nemusíš byť na pnke rok, ideš po žiadosť doložíš všetko čo treba a uvidíš.
na tvojom miete sa dám na pnku a nemusím nič odpracovať, donesieš na úp začatok pnky, budeš mať celodenné vychádzky a budeš dostávať základnú dávku bez odracovania ap.
@lalinko2010 na polovičnú invalidku som sa pýtala už, ale nemala by som narok, lebo nohu by som musela mať viac skrátenú, chýbajú mi nejaké cm.
A na PN by som nemala celodenné vychádzky, na úrade mi povedala že len pár hodín za deň. Nemôžem si to dovoliť kvôli škole.
@loginexistuje presne tak si to chcem zistiť, napíšem na Ústredie a uvidím odpoveď, lepšie keď to budem mať na papieri.
Robym 12ky v klimatizovanej miesnosti kde je 19 stupnov ..... stojim na nohach ... sem tam si sadnem na pult ked niesu zakaznici .... sice robym len kazdy druhy den no da to zabrat ... praca s ludmi je narocna ...... ale ak sa bude dat vidrzim co sa da v robote ... predsa doma sa nudim len spim a prevalujem sa .... racej mam dni ked som v robote

@dai interné normy robí Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny v Bratislave, pod ktoré spadajú všetky úrady na SVK, takže platí pre každý úrad rovnako.
@weba platí 8 týždňov, ja osobne a aj moje kolegyne na našom úrade, to takto akceptujeme.