icon

Tehotná učiteľka a prezenčné vzdelávanie

nakoni
24. feb 2021

Ahojte, je tu prosím Vás daka tehotná pani učiteľka, ktorá učí prezenčne?
Riešili ste to dáko, alebo normálne pracujete?
Ďakujem 🤰🙂

Strana
z2
dazdovka
24. feb 2021

@evaachesa mám migrénu a práve ma strašne bodlo v lebečnej dutine, prečo si to urobila, prečo?! A to mi už aj začala pomaly odchádzať...

nakoni
autor
24. feb 2021

Ďakujem niektorým ženám za odpovede k mojej otázke.
Riešim to z dôvodu korony. Momentálne sa situácia v našom okolí zhoršuje. Začala som sa báť, keďže som len v 9. týždni tehotenstva.
Ale asi je najlepšie to riešiť s lekárom a nie tu. 😷
K jazykovemu okienku: čiarky nikdy neboli moja silná stránka. Ešteže v matematike nie sú. 😄
Za slovo dáka sa vážne nebudem ospravedlňovať.
A s tým Vás ste ma naozaj prekvapili, vždy som si myslela, že je to prejav úcty.
Ja som citlivá na mi/my alebo s/z. Každý má svoju slabosť, ale niektoré príspevky majú ďaleko od slušnej diskusie. 😏
Ja si na ľuďoch všímam najmä akí sú, ako sa cítim pri nich. Po niektorých príspevkoch som bola sklamaná, že ľudia si navzájom takto ubližujú.
Existuje aj konštruktívna kritika, ktorá pomáha.

nafka0483
24. feb 2021

@evaachesa Okrem kratase som uz pocula aj plavke, slapke, casopise... vsetko asi podla vzoru nohavice.

evaachesa
24. feb 2021

@dazdovka prepáááč, to som ozaj nechcela 😥 dajme si na ozdravenie a zabudnime🥂😀

evaachesa
24. feb 2021

@nafka0483 nieeeeee 😵😱🤯 tak toto je už extrém 😩

deedol
24. feb 2021

@nafka0483 Keďže si písala, že sa rada naučíš niečo nové, tak pridávam ešte jeden link na voľajako a voľáko🙂 Voľajako je štandardné, voľáko hovorové. Tie zvyšné dve nepoznám, ale tipujem, že sú skôr nárečové.
https://slovnik.juls.savba.sk/?w=voľáko&s=exact...

evaachesa
24. feb 2021

@nakoni inak toto aj mňa prekvapilo, prečo by sa nemalo písať Vám a Vás s veľkým V? Ja to takto tiež píšem na znak úcty.
@deedol
@martinkatinka

deedol
24. feb 2021

@evaachesa myslim, ze tam je klucove to "v korespondencii". keby to nebola otazka vo fore, ale list, pripadne keby bola stylizovane formalnejsie a s diakritikou, tak by to mohlo byt ok. ale to uz su take detailiky, o ktorych sa da polemizovat 🙂

evaachesa
24. feb 2021

@deedol ok a kto vraví že to nemôžem použiť vo fóre kde nie sú určené žiadne pravidlá? Potom by ti predsa nemalo vadiť že si niekto dovolí prejaviť úctu voči tebe, prípadne iným diskutujúcim, či? 😀 Ešte som nepočula aby sa niekomu nepáčilo, že je k človeku niekto zdvorilý. 💁🤭

deedol
24. feb 2021

@evaachesa no mne by to neprekazalo, ale myslim, ze z jazykovedneho hladiska sa pozera prave na kontext a prostredie, v ktorom sa komunikuje. mam skusenost (z prekladov beletrie), ze mi to parkrat v texte redaktorky tiez opravili na male "v", lebo to bolo napr. v esemeske.

evaachesa
24. feb 2021

@deedol no ešteže tu nie sme v redakcii a admini nám nedýchajú na krk 😀

deedol
24. feb 2021

@evaachesa nie, to zvladaju samotne uzivatelky :D:D:D (myslim to ako vtip, hadam sa nikto neurazi ;))

nafka0483
24. feb 2021

@deedol Aaaaaa, nie...aj volako existuje ako hovorova forma. To su soky. Takze aj dako aj volako... pfuuu, dobre vediet 😅

A ano, vzdy som rada ked sa dozviem nieco nove, alebo si opravim svoje nespravne vedomosti. Keby som si myslela, ze vsetko ovladam perfektne a ze sa nemusim nic ucit, tak to by som na otm asi bola dost zle 😖

nikaeli
24. feb 2021

@nakoni bola som celé tehotenstvo PN. Spočiatku to bolo preto, že som krvácala a predchádzajúce dve tehotenstvá skončili smutne. Cez letné prázdniny dovolenka a potom som pokračovala na PN - učím deti s viacnásobným postihnutím, kde je potrebná fyzická manipulácia, pomoc pri sebaobsluhe, atď., bola som aj v nemocnici - takže s tým lekár nemal žiadny problém. Aktuálne je tehotná moja asistentka s termínom v júni a ešte pracuje.

maximilie
24. feb 2021

@nafka0483 poznáš rozdiel medzi formálnym a neformalnym rozhovorom? Lebo tu aj keby pisala nárečím, tak je to úplne ok 😉

klip0
24. feb 2021

Zeny a co si nezalozite diskusiu o gramatike ale spamujete tu diskusiu autorke ale k veci jej neporadite? Ved kludne mozte spravit jazykove okienko v novej diskusii.
Potom aj niekto dalsi koho by zaujimalo to isté co autorku, tak musi citat vase gramaticke vylevy aby nasiel odpoveď

nakoni
autor
25. feb 2021

@klip0 tiež si myslím, že toto spamovanie im bude vadiť viac ako moje "hrubice".

nakoni
autor
Autor odpoveď zmazal
nafka0483
25. feb 2021

@maximilie Poznam 🙂

@klip0 Ja som predsa odpovedala na otazku hned v mojom druhom komentari.

Strana
z2