icon

Telefonuje vám zamestnávateľ po pracovnej dobe?

xnatalkax
2. feb 2023

Telefonujú vám zamestnávateľ po pracovnej dobe? Dvíhate? Napríklad o 19 hod večer atď, a nejde o nič vážne. Na druhý deň ráno v pracovnej dobe by sme to v pohode vyriešili.
Ja väčšinou nezdvíham a potom ma ešte ,,vyhreší,, že mu neberiem po pracovnej dobe alebo cez víkend. 😃

Strana
z3
xnatalkax
autor
22. feb 2023

@anetka34 to je hrozné, chcem odist . Toto sa neda vydrzat. Vies ako keby som bola nejaka lajdacka ale pracu si plnim, dost novych veci som do firmy doniesla. Zlepsila a ulahcila praca. A toto je vdaka.

anetka34
22. feb 2023

@xnatalkax Záleží aj od toho aké máš kolegyne, ono je to ľahšie keď si to myslíte viaceré a viete sa podporiť. Ako keď iba z teba robia debila.

loginexistuje
22. feb 2023

@xnatalkax si mu mala povedat ze ked budes mat jeho plat bides dvojat aj po pracovnej dobe takze je to na nom

nikoleta1234
22. feb 2023

@xnatalkax ano, a nie len mne, ale aj ostatným kolegom. Museli sme byť k dispozícii nonstop.

kikushaa
22. feb 2023

Ano volaju, aj kolegovia (ti pribrzdeni) piatok sviatok nerieia, firemny mobil vypinam a nechavam v praci. Volaju na sukromny a ten im nedviham, niektorych som si uz aj blokla 🤣

nataliik
22. feb 2023

@xnatalkax ak to nemáš v zmluve, tak dovi dopo.
Môže hukat koľko chce. Ty mu môžeš odpovedať, že keď ti zvýši plat o 200€, zdvihnes.
Ale pozri si to poriadne, lebo mi sme mali v zmluve o firemnom telefóne( nie v pracovnej), že je tvoja povinnosť dvíhať do 19 hod.
Hlavne sa neboj, nemôže ta za to vyhodiť a nesmiete sa mu v tom podriadovat.
Jasné, že ti povie, že na tu pozíciu čaká kopa ľudí, ale kdeže, mali by problém zohnať, zaucit.
Môj šéf chcel, aby mal každý zastupitelnost, vravím, že ja nemám, že túto robotu robím len ja ( špeciálne oddelenie), tak mi povedal, že takých nenahraditelnych treba vyhodiť. Zdvihla som sa zo stoličky a vravím :" dobre dovidenia ".
Hneď zmenil správanie.

xnatalkax
autor
22. feb 2023

@nataliik nie nemam nic take v zmluve, vies on mi tvrdi ze v ,,takejto funkcii,, je to nevyhnutne a ziadane a ze mi nevola za blbosti( samozrejme ze vola) lebo ja neviem z domu nic vyriesit. Ale ja sa nedam, nebude ma sikanovat. A ked ma problem somnou moze ma vyhodit, ja sa o pracu nebojim.

xnatalkax
autor
22. feb 2023

@anetka34 ano aj kolegyna mu to iste povedala co ja, ani ona si uz nenosi domov mobil

xnatalkax
autor
22. feb 2023

@nataliik a ako si riesila ked si bola pn alebo tak ked ta nemal kto zastupit? Ja mam tiez to iste nema ma kto zastupit

anetka34
22. feb 2023

@xnatalkax Ja som nemala ani služobný mobil ani služobné auto a všetky služobné veci som mala ísť vybavovať svojim autom a cez dovolenku a PN volať zo svojho mobilu. A kolegyne síce na jednej strane na to hundrali ale za debila som bola iba ja, nikto sa neozval. A ešte po mne hučali. Pri tom plate to fakt nestálo za to. Zastúpiť ma tiež nemal kto, proste som si to odmakala po dovolenke. Keby aspoň kolektív stál za to.

nataliik
22. feb 2023

@xnatalkax no PN som nebola nikdy. My mame notebooky a môžeme robiť z domu, tak keď som potrebovala kvôli malej, som to mala takto. Keď som potrebovala fyzicky niečo vyriešiť/odniesť zašla som na 1 hod do práce. U nás tak bežné ľudia funguju, doma s notebookom, alenie je to úplne výhoda. Keď máš dovolenku a súrne ti volajú, vedia, že to môžeš pozrieť

Strana
z3