icon

Test zo slovenčiny - práca na Finančnej správe

kuravesele
14. júl 2020

Prosím Vás, nájde sa tu nejaká osoba, ktorá absolvovala výberové konanie na prácu na finančnej správe? Ak áno, tak o akú skúšku ide zo slovenčiny? Poprípade, aké máte skúsenosti s výberovým konaním?

sofii1707
Autor odpoveď zmazal
patka89
Autor odpoveď zmazal
pesa34
18. apr 2021

@patka89 kontrolór

jumba
21. apr 2021

Ahojte, takže colný budú robiť ,, kondičné" a test zo SJ...tam sa robi na zmeny - denná, nočná, prosím? Ďakujem za každé info.

patka89
Autor odpoveď zmazal
pesa34
26. apr 2021

@patka89 mne to povedali hneď na mieste, nakoľko som tam už robila rok a pol na zastupovani. Ale inak cca do 2 dni dajú vedieť 😊

jumba
29. apr 2021

@sebastian1234 ahoj, ako si dopadol na skúškach..?

jumba
29. apr 2021

@theanak ahoj, dostala si nejakú odpoveď?

sebastian1234
Autor odpoveď zmazal
king147
8. máj 2021

@sebastian1234 pripravoval si sa na tieto testy? Študoval si si o nich? Na internete sa dá veľa informácií získať.

sebastian1234
Autor odpoveď zmazal
jumba
Autor odpoveď zmazal
anastasie09
26. máj 2021

Ahojte, o koľko dní približne sa koná výberové konanie ak je napríklad napísané že platné do 5.juna , a na aký mail treba poslať žiadosť, neviem to nájsť, ďakujem 🙂

petra159
28. máj 2021

@ronny182 ahoj prosim ta, ja idem na colnu správu a tiež je test zo sj, vies mi poradit na co sa zamerat?

ronny182
28. máj 2021

@petra159 ahoj, vôbec netuším ako to majú colníci, mrzí ma to, ale tu ti neporadím

petra159
28. máj 2021

@ronny182 dakujem

katka952
4. jún 2021

Ahojte, prosím Vás, boli ste niekto teraz nedávno na VK na pozíciu kontrolór? Zaujíma ma či znalosť zákonov bola testovaná formou testu alebo ústnym pohovorom. Vopred ďakujem za akékoľvek informácie 🙏🏻

pesa34
5. jún 2021

@katka952 formou testu

katka952
Autor odpoveď zmazal
katka952
5. jún 2021

@pesa34 Dakujem 🙂 vedeli by ste mi prosim aj priblížiť ake otazky to boli? Ci skor zaklady alebo nejake chytáky

pesa34
5. jún 2021

@katka952 skôr základy, hlavne DPH a daň z príjmov, presne znenie otázok si už nepamätám

petra159
5. jún 2021

@katka952 formou testu, najskôr sa robi Sj test a potom odborna znalost.

dominikabujkova
Autor odpoveď zmazal
petra159
2. sep 2021

@dominikabujkova ahoj ja som mala iba test zo SJ, ale na inom vyberovom do štátnej služby som mala znalost. Záleží aky test daju, určite si to precitaj pár krat. Ak to len prebehne neurobis.

dominikabujkova
Autor odpoveď zmazal
petra159
3. sep 2021

@dominikabujkova áno všetko je deň pohovoru, niekde je najskôr zo SJ a potom znalost zákonov. Niekde je len znalost zakonov, alebo Sj. Je to napisane, ze ako bude prebiehat pohovor a co bude v pisomnej casti. No malokedy sa da dostat na takéto miesto, uz je vopred vybraný človek. Ja som bola do štátnej správy na vyberovom 4 x a že ma zobrali bolo veľké šťastie.

pesa34
4. sep 2021

@petra159 tiež som si to myslela, ale z vlastnej skúsenosti musím napísať, že to tak nie je. Šancu nemáš len vtedy, ak je na výberovom niekto zvnútra, čiže zamestnanec štátnej správy, ktorý je napr. už prijatý, ale len na zastupovanie. Vtedy uprednostnia jeho. Ale ak nie je nikto taký, tak máš vždy šancu 👍

petra159
4. sep 2021

@pesa34 mne co povedali aj kolegovia tak väčšinou si tam dotlacia svojich ľudí, to iste je aj finančná správa. No môže byt v každom meste a inom urade iné.

king147
4. sep 2021

@petra159 ja som bol na 7 vyberkach ale dostal som sa. Áno je pravda ze keď chce ísť niekto zo zastupovania na stálu pozíciu tak zoberú jeho. Ale aj bez známosti sa tam človek vie dostať. Ja som príkladom. Len akonáhle tam je niekto co ma účtovníctvo tak ma prednosť. A ak je tam viac ludi co majú účtovníctvo tak zoberú skusenejsieho.

pesa34
4. sep 2021

@petra159 ja robím na daňovom úrade, a u nás to teda funguje tak, ako som napísala....a tiež som bola 3x na vyberku