icon

Tiež nenávidíte, keď 10 minút pred záverečnou prídu ľudia?

11. feb 2022

Tiež nenávidíte, keď sa k Vám 10minut pred záverečnou dodrbkaju ľudia 😀 lebo sa tým pádom môžte rozlúčiť s tým,že zatvorite vtedy,keď máte 😩
Ešte šťastie,že už som vo výpovednej lehote, presne kvôli takýmto ľuďom.
Fakt nedokážem pochopiť, ako niekto dokáže ísť 10minut pred záverečnou do nejakého podniku, a ešte na drzovku odmietať odísť po záverečnej 🤦

Strana
z5
es2021
11. feb 2022

Bud si neuvedomia ze uz sa zatvara alebo su to sebecki ignoranti :D najlepsie vyhodit ucet vtedy ked treba zatvorit a odniest im to.. myslim ze tak nejak sme to robili ked som brigadovala

lilyianka
11. feb 2022

Ono je iné ak prídu ľudia do obchodu 10 minút pred záverečnou a do podniku... samozrejme,že je to nepríjemné. Neviem síce co robíš, či si čašníčka alebo niečo podobné, ale môj muž neznášal, keď 5 minút pred koncom prišli ľudia a čašník ich "zobral ".

syslik81
11. feb 2022

no ono zalezi ako sa ktomu stavia podnik-vedici .. normalne by sa uz 15 min pred zaverecnou plus minus malo prestat obsluhovat a len pockat kym sa dopije ... takze aj keby dosli ostanu bez obsluhy

mooonika1975
11. feb 2022

ja zase neznášam, keď pridem do obchodu - jednota kontretne - a o 6,45 majú umyte stroje na šunku, to ich odkedy umývajú? od pol ?? takže zatvárajú o pol ??? Ja som v práci do 16,30, dieťa mi pridu zobrať 16,29 . Po tom čase sa idem prezliecť, pozavierať, upratovačka poumýva a odchádzame najskôr o 16,45 a ???

lubka261
Autor odpoveď zmazal
vevesh
11. feb 2022

Neznasala som to, ked som robila v mekaci a co. O 5 minut koncis a z metra milion ludi a este s extra poziadavkami a ked nespravis, daju ti negativnu recenziu na guugl, zdrbe ta sef a este aj trest dostanes, aby si vedela , ako sa chovat k zakaznikom🙃🙃ale tak, restiky u nas neprijimaju novych hosti uz pol hodinu pred koncom. Ale take potraviny nechapem, ked sa predavacky rozculuju-vsak ludia si aj zabudnu cosi kupit, tak narychlo zbehnu a ked raz je otvorene do 7mej, tak do siedmej mas narok nakupovat...

dskjhfdlkdjhl
11. feb 2022

Nedavno sa tu rozoberalo v inej diskusii, ze ucitelke by sa nic nestalo, keby ziakovi odfotila pisomku a poslala rodicom-samozrejme, kazdy vidi iba to svoje dieta, takze mnohi tazsie chapu, ze keby toto ucitelka mala robit pre kazdeho ziaka, tak by to zabralo dost casu. Ale tak nejako sa automaticky berie, ze ucitel je tam pre toho ziaka, navyse ved neuci 8 hodin, este prazdniny a co ja viem ake este vyhody vidia ti, ktori nikdy neucili. A pri inych zamestnaniach zrazu takmer vsetky ake chapave.

mooonika1975
11. feb 2022

@dskjhfdlkdjhl bože presne, a teda bavite sa o rozličných povolaniach, o nakrájanej šunke a o vzdelani dieťaťa

miroslava21
11. feb 2022

Nerobila som v podniku typu kaviaren ci restauracia, ale tiez som neznasala ked prisli ludia 10 min pred koncom. V tom case som dochadzala busom, a to nikoho nezaujimalo a sefa uz vobec nie. Nemohla som ich poslat prec a podotykam ze klienti ak si u nas vybrali a zakupili, bolo to aj na 45min az hodinu. Cize fakt radost

petamich
11. feb 2022

zalezi od toho o akom povolani sa bavime - restauracia, kaviaren, bar ano tam to chapem aj som to robila, sef razil teoriu nezavriet, ked je hotelovy host v hotelovej restike = aj dve hodiny som tam bola kvoli jednemu pivu, lebo obchodnym cestujucim bolo smutno a oproti hotelu bola krcma zahradna a bavilo ich hodinu pozorovat natrundzenych slovakov, ak to je ale obchod, tak tam to napr. nepochopim a neznasala som, ked sme napr. sli z kina, film koncil 19:30, obchody otvorene do 20:00 a slecna uz mala na polovicu stiahnutu mrezu a vysavala - akoze 🤷‍♀️ dokedy ma teda pracovnu dobu? a ano chapem to robila som napr. aj na call centre banky a ked som chytila dlhy hovor 5 min. pred koncom sluzby holt smola, bola som tam aj 20 min. navyse a vysvetlovala klientom podmienky uveru

nikasmile
11. feb 2022

Presne ako sa píše, kaviareň, reštaurácia a podobne ani by ma nenapadlo ísť...ak sú to nejaké predajne, je to ok ak niekto príde v takom čase. Ale každý sa pozrie na to z toho svojho pohľadu. Vy ako zamestnanec, výplatu dostanete, ale šéfovi to samozrejme jedno nie je lebo on vie, že výplatu a prácu máte vďaka ľuďom, ktorí tam prídu nakúpiť. Teraz sme boli na kávičke, majiteľ, milý pán, teraz mimo letnej sezóny tam sám pracuje, mal už do záverečnej a prišla partia žien a iba povedal no tak že nezatvára a ostáva dlhšie. Lebo on je odkázaný na to, koľko si sám vyrobí.

titla
11. feb 2022

Ja zase chapem, preco aj predavaci niekedy akoby zatvaraju skor. Vysvetlovala mi to kamoska - ona ma 8 hod pracovnu dobu, predajna bola otvorena od 10-18:00. Ale realne tam musela prist minimalne 9:30, vypnut alarm, prezliect sa a neviem co este nachystat, kym otvorila. A vecer to bolo rovnake. Navyse sa pridali dalsie cinnosti, ako skontrolovat a uzavriet kasu, pripravit tovar na dalsi den a pod. Kazdy den travila v praci vyse hodinu, ktoru jej nikto nepreplatil.
Mne by sa to teda nechcelo, takto pracovat zadarmo.

whatever1
11. feb 2022

Nevidim chybu v zakaznikovi zato ze vojde do prevadzky. Problem je v tom aky mate zauzivany system a dohodu so sefom. Priklad ak robis v krcme a o 9tej zamykate, preco nemate "last orders"15-20min pred? Cloveku co pride 10 minut pred koncom povies ze robite uzavierku, pokladnu mas uzatvorenu, uz nemozes nic predat. Ked ho obsluzis tak logicky ho za10 min nemozes vyhodit. Ak ho obsluzit musis aj minutu pred koncom, lebo sef to tak chce tak sa zmier s tym aka je tvoja realna pracovna doba- last orders o 9tej +cas kym nespravis uzavierku a vsetko okolo toho. Ak sa ti podari skoncit skor tak to ber ako vyhru, nie ako standard inak budes zase sklamana. Dolezite je to aby si ten cas mala zaplateny.

danielinaa
12. feb 2022

@titla presne to je ten problem, ze to neni, co si navyse zaplatene. Dokonca aj pichacky su tak nastavene, ze hodiny ti rata len kym je otvorene, plus 15 minut po a potom uz pichacka nerata hodiny, robis zadarmo. Ani ti to nerata do hodin, ze si inokedy odides skor pre nadcas, nadcas sa u nas nepreplaca tajze nik nerobi navyse. A ked je to dennodenne...My slusne poprosime zakaznika, ze sa o 5 minut zatvara, vacsina to do tej zaverecnej stihne, najdu sa aj drzi ignoranti, ktori este 10 minut po zatvoreni chodia po obchode, lebo on potrebuje nakupit. Salamy krajane do sameho konca, ved ked si stroj dopredu umyjes, uz ho len zlahka prelestis, otazka ani nie pol minuty.

autor
12. feb 2022

Robím v bare,kde mame aj automaty. Čiže zbaviť sa ozranov a gemblerov je vždy problém. Zopárkrát som už musela volať policajtov,lebo odmietali odísť (čiže v tomto smere isto chápete, prečo som dala výpoveď, nemám na to nervy a môj plat mi za to nestojí).
Tak isto chodievam pol hodinu pred zmenou do práce a preplatene to nemám, údajne preto, lebo mi to preplatiť nemusí 🤦 keby nebola korona a fakt nepotrebujem pracu, tak dám výpoveď skôr.
Alebo som si odrobila 4ky po sebe, a ešte na 5ty deň som ráno musela prísť, aby sa prepočítali peniaze 🤦 ani to som nemala preplatene, akože.
Ale čo som tu videla nejaké diskusie, nie som sama, kto to takto mal. No a tie otváracie hodiny, že oni sú hostia,môžu tu byť dlhšie...no to určite. Drzosť čistá.
Keď som robila čašníčku v jednej reštike, majiteľ odmietal dať tpp, mali sme všetci čašníci dohody, kuchari odrobili viac, ako mali, majiteľka trvala na tom,že nech ostávame dlhšie,a ak sme hostí vyhodili,išli sa sťažovať a ešte mi sme dostali zdrbkane, ani taxíky nepreplacala, výplatu dávala jak sa jej chcelo. Tak sme si v júni počkali do 10teho, kým nám ju dala (už tých pár zmien sme oželeli), a nakoľko sme boli na dohody, sme jej na druhý deň všetci doniesli výpovede a odišli sme. Odvtedy je Restika zavretá, sú to už ale 3 roky zhruba 😀
Čiže, v tomto smere sa mi gastro totálne znechutilo.
Čo sa týka tých učiteľov, prečo by to mali posielať? Keď som chodila ja do školy, všetko sme si posielali žiaci medzi sebou, nikdy sme s tým učiteľov neotravovali, nevidela som dôvod.
Brat robí menšieho manažéra, alebo niečo také vo fabrike, pravidelne mu 14:56 volavala manažérka z inej firmy a musel s ňou riešiť pol hodinové veci, a ten nadčas mu nepreplatil nikto. Potom sa ale už nahneval, keď mu volala nedvíhal, a napísal sms, že jeho pracovná doba už skončila, ozve sa jej zajtra. A vyriešené, síce dostal sp*covane, ale nakoľko mu jeho šéf rázne povedal,že nech si nepredlzuje pracovnú dobu,lebo nadčas mu nepreplati,tak brat aj tak dosiahol svoje a táto manažérka mu volava už o nejakej 13tej.
No a čo sa obchodov týka,tak to tiež, mamina robila v jednom veľkosklade, mali nejakú otváraciu dobu, ale keď 10 minút pred koncom prišiel "zlatak" museli počkať, kým si nakúpi a pekné ho nablokovat 🙄 ten mal na salame a nakupoval si aj 30-40minut 🙃
Podľa mňa veľký problém je v tom,že ľudia majú strach ísť do inej práce, alebo si vydupkat lepšie podmienky a mnoho zamestnávatelov to využíva vo svoj prospech. Česť výnimkám no.

autor
12. feb 2022

*štyri 12ky po sebe

mikadooo
12. feb 2022

Ja dokážem prísť 10 minút pred zatvorením, ale zatiaľ sa mi vždy aj podarilo odísť načas. Ale to sa bavíme o obchodoch atď. Ty asi skôr myslíš nejaký bar či reštiku, že? No tak to nezávidím, to by vytáčalo asi aj mňa. Ale zas, to máš v bledoružovom v každom zamestnaní, 10 minút pred koncom príde šéf a má niečo hrozne súrne, čo nepočká ani minútu. Ale snáď to nebude také časté ako v týchto zariadeniach... Aha práve čítam, že bar+herňa, no dovi. Tak to ťa úplne chápem.

lucia147852
12. feb 2022

No chápem. Robila som u operátora. Mali sme otvorené tri dni do 18:00 a dva do 19:00. A úplne som zbožňovala keď sa niekto dotrepal o 17:58 a prišiel riešiť zmluvu, ktorá bola na hodinu a ešte šplechol do kdychtu, že veď on býva tuto kúsok a naschval tak prišiel, aby nemusel ani chvíľu čakať. A ja som tam s ním zabila ďalšiu hodinu života. A toto spravili vždy viacerí. Totálna sebeckost ľudí. Je rozdiel vbehnúť do večierky, kúpiť jednu vec a odísť a druha vyblokovať ľudí po pracovnom čase na hodinu pre svoju pohodlnosť a egoizmus

elizabet173
12. feb 2022

@mooonika1975 to som ešte nezažila, teda nakupovať pätnásť minút pred zatvorením predajne chodím výnimočne a keď tak len pre nejakú blbosť, čo som zabudla kúpiť, nie pre niečo, čo treba krájať. Ale skutočne som sa s tým ešte nestretla a snažím sa pochopiť aj druhú stranu, že možno nie všetky predavačky sú miestne a odchádzajú na autobus, teraz v čase pandémie možno zaskakujú, lebo sú niektoré choré, v karanténe, na OČR. Viem, nemusí to zákazníka zaujímať a áno, mali by ti šunku nakrájať aj o 17.55 ak je otvorené do 18,00. Ale buďme ľudia, v úradoch majú v horúčavách skrátené hodiny pre verejnosť a tiež sa nám to nepáči, tak sa snažme nepožadovať pár minút pred záverečnou niečo, čo skomplikuje život inému. Nie vždy je to lenivosť alebo neochota.
@autirka - keby niekto prišiel 10 minút pred záverečnou, tak ho neobslúžim, poviem mu - prepáčte, možno ste si nevšimli, o pár minút zatvárame.

autor
12. feb 2022

@elizabet173 no, samozrejme, to zákazníkov nezaujíma a šéfa tak isto nie 🙃 tak preto som dala výpoveď

zuzuliennka1
12. feb 2022

@titla ale ked ma predajna otvorene do 18:00 a ja pridem 17:50, urcite na mna nemoze predavac krivo pozerat. Jasne, snazim sa rychlo za tych 10min rychlo nakupit, zopar veci, nie tyzdnovy nakup, zaplatit s vypadnut, ale otvaracie hodiny su otvaracie hodiny.
A co vsetko sa robi po tom, to mna ako zakaznika zaujimat nemusi, nie som povinna stihnut nakup do 17:30, ked sa o 18:00 zatvara, lebo tam predavaci maju este dalsiu pracu.

elizabet173
12. feb 2022

v tom prípade by som urobila na tvojom mieste to isté. Bola by som ochotná zostať dlhšie, ak to budem mať zaplatené. Ale ja by som do podobného podniku nikdy pracovať nešla, radšej v obchodnom reťazci, opilci a závisláci pri automatoch by mi prekážali.

sante81
12. feb 2022

Niektorí zákazníci nevedia pochopiť prečo mám umytý stroj 10min pred koncom smeny, prečo sa musí doložiť tovar, urobiť pokladňa, umyť dlážky atď. Čo mňa stojí ešte miním 30min času + prídem domov rozbitá po celom dni. Ale keby sa obchod otvoril presne o 6.00 a ja by som tam nebola už 5:15 kvôli pokladni, pekarom atď, tiež by sa im nepáčilo keby mali po 6.oo čakať ďalších 30min na to aby som to všetko vyložila 😁 všetko je o ľuďoch.

autor
12. feb 2022

@zuzuliennka1 ono podľa mňa, veľa tých predavačiek to má zaplatene len do tej 18tej. Preto sa podľa mňa snažia všetko do 18tej stíhať. Toto isté bol v bare aj môj problém.
Akoby som mala zaplatenú aj nejakú cca pol hodinu po záverečnej čo upracem atď, není problém.
Len hovorím,žiaľ veľa zamestnávatelov takto odrbkava, a potom aj personál to nebaví, ak príde nejaký zákazník.
Samozrejme....zákazníka to zaujímať nemusí, pretože zamestnanec si toto musí vyriešiť so zamestnávateľom (ako môj brat), alebo dať výpoveď, ako ja 😀

autor
12. feb 2022

@elizabet173 presne, ako som písala v komentári nad tým, problém je,že veľa zamestnancov ten nadčas preplateni nemá, a ďalej to v tej robote trpia, bez toho,aby niečo urobili :/

autor
12. feb 2022

@sante81 tak tak 🙏

mooonika1975
12. feb 2022

@elizabet173 ty nechápeš, ja mám prácu do 16,30, pridu rodičia aj o 16,30, teraz čo ? vyhodim decko von pred dvere, hodim im topánky bundu na chodnik, že už mám po záverečnej??? nie !!!! som v práci do 16,30 a potom sa zbalim, upracej oblečiem a idem domov. Majú teda obchod zavrieť skôr, alebo napisať , že prevádzková doba konči pol hodinu pred záverečnou

mooonika1975
12. feb 2022

@sante81 ja chodim tiež 30 minút pred a 20 po pracovnej dobe a rozbitá som od deti ako cigánska hračka

zuzanockamt
12. feb 2022

@mooonika1975 A koľkokrát treba ešte volať rodičovi, kde je, lebo ZŠ/MŠ sa zatvára.

mooonika1975
12. feb 2022

ako by som povedala, aby som ťa neurazila... mama mi hovorila, že som sa mala lepšie učiť, mohla si chodiť na mestský urad na 8 hod. v lodičkách a končiť o 2, po poobedňajšej káve

Strana
z5