icon

Tipy na prekonanie stresu z nástupu do novej práce

Dnes o 11:22

Dobrý deň, má niekto nejako rady alebo tipy a triky ako nemať stres z nástupu do novej práce a na čo si dať pozor ?
Nastupujem po škole do prvej práce na tpp, preto v tom nie som zbehlá. Zajtra idem podpisovať zmluvu, na čo si v nej dať pozor ? Ako prebiehali vaše prvé dni v novej práci ?
Ďakujem 🙂

anonym_c6664f
Dnes o 12:54

Je to veľmi rôzne, ako prebiehajú prvé dni... Ja som napr lekárka a po nástupu do práce som 3 týždne iba sa aklimatozovala, nemala som vlastných pacientov ale chodila som na vizity s kolegami, šéfkou a pozorovala som, veľa sa pýtala a zapisovala... Kamoška v tej istej nemocnici len na inom oddelení od prvého dňa mala pacientov, musela zreferovat, liečiť .... Čiže môže to byť naozaj rôzne....

Podľa mňa dôležité je byt otvorená, nebáť sa pýtať, keď niečomu nerozumieš, a byť sama k sebe laskavá. Začiatky môžu byť ťažké, kostrbate, môže sa ti zdať, že to neide podľa predstáv... Dat tomu čas, neobviňovať sa, nebyť príliš kritická k sebe, nebrať to ako zlyhanie, ale ako možnosť rastu... Skus porozmýšľať, že keby príde za tebou najlepšia kamoška, že ma strach z nástupu do práce, čo by si jej povedala? Ako by si ju ukludnila? Ako by si s nou súcitila? Potom skus presne to iste adresovať sebe.

Držím palce, nech sa ti darí!

katkaseiner
Dnes o 14:56

Suhlasim s napisanym. Hlavne necakaj ze všetko ti bude hned zapadať. Mám skúsenosť ze si vsetko pisem podrobne, veci robim mechanicky najskor bez logiky. Chapem ju len mi to este nepride take prirodzene a nezapadaju mi procesy tak ako po mesiacoch. Po par mesiacoch zacnem chápať preco robim toto a tento a preco sa to robi vtedy a vtedy. To chce ale čas a trpezlivosť