Toxické pracovné prostredie
Napíšte mi, že nie som jediná. 🙏
Idem podať výpoveď z práce po 14 rokoch. Dôvod je toxické prostredie, hrozné intrigy, diskriminácia v podobe, že robím robotu aj za tých, ktorí sa jej úmyselne vyhýbajú. Prácu robím doma na úkor svojej rodiny. Šéfka kryje kolegyňu, ktorá nemusí robiť nič a zadáva prácu mne.
Bola som na pohovore a už mám podpísanú zmluvu. Napriek tomu plačem, že kvôli zlosti ľudí a takýmto dôvodom musím odísť a zvykat si na nové.
Trpím v poslednom čase spánkovou poruchou.
Cítim sa ako slabší jedinec, že som to neustála a zbabelo idem preč.
Vobec nemaj vycitky,ale ber to ako novu vyzvu od zivota. Zmena je super. Dobre,ze si sa rozhodla pre vypoved. Fungovala som 2-3 roky v podobnom nastaveni a skoncila som vyhorena. Zacina sa to spankovou poruchou.
Držím palce v novej práci 🙏💖 Nie, nie je to zbabelsť, hlavu horé. Vydržala si diho. A áno máme bohaté skúsenosti, aj my ,stretli sme sa s tým. Sama som s takej práce odišla. Bude to fajn. Nie si o nič horšia, neber to tak tragicky.
To si teda dlho vydržala ja som vydržala v toxickom prostredí rok, viac som nedala, potom som zacčala mať problémy so srdcom
Ďakujem. Ešte aby som to dilotmaticky a so cťou dokázala ukončiť. Lebo mám sto dôvodov povedať im svoje.
To si teda dlho vydržala ja som vydržala v toxickom prostredí rok, viac som nedala, potom som zacčala mať problémy so srdcom
@kuggis na tri roky som si medzitým odskočila na materskú. Ale aj tak, áno, dlho som robila otroka.
To nie je zbabelost, ale uvedomit si vlastnu cenu. Nikdy nemusis drzat ako partizan a nechat si …. Na hlavu. 14 rokov je viac nez dost. Mozes to porovnat ako keby si ostavala v toxickom vztahu s debilom len preto, aby nejaky bol … naco … odsed si vypovednu lehotu a rob iba do vysky svojho platu …. Firma kvoli tvojmu odchodu neskrachuje, nie si ty, pride iny … a teba nemusi tiez zaujmat, ze praca kolegyne ostane otvorena … jednym uchom dnu druhym von. Nejake dovody alebo nieco povedat … nema velky zmysel, za zlu budes stale, nikto ta nepotlapka po pleci za tvoj prinos a nezmeni sa nic . Skor nastve, ked budes s usmevom sediet pit kavu a v pohode pozerat von oknom bez komentara… ak das vypoved nemas odstupne nemas nic … tak aj keby si isla na PN mozu ta mat vsetci radi
… veď sa teš že máš novú prácu a to “toxické” prostredie opustíš … práveže Ty si Tá silnejšia … čo lepšie sa Ti mohlo stať?
vobec nie si jedina. a spravne rozhodnutie, oni si ta tam nezasluzia. good luck !
este by som sa hodila na PN, nech nemusis zaucat a ty sa das dokopy psychicky pred novym nastupom, a to ja som z tych , co PN neradia.
To nie je zbabelost, ale uvedomit si vlastnu cenu. Nikdy nemusis drzat ako partizan a nechat si …. Na hlavu. 14 rokov je viac nez dost. Mozes to porovnat ako keby si ostavala v toxickom vztahu s debilom len preto, aby nejaky bol … naco … odsed si vypovednu lehotu a rob iba do vysky svojho platu …. Firma kvoli tvojmu odchodu neskrachuje, nie si ty, pride iny … a teba nemusi tiez zaujmat, ze praca kolegyne ostane otvorena … jednym uchom dnu druhym von. Nejake dovody alebo nieco povedat … nema velky zmysel, za zlu budes stale, nikto ta nepotlapka po pleci za tvoj prinos a nezmeni sa nic . Skor nastve, ked budes s usmevom sediet pit kavu a v pohode pozerat von oknom bez komentara… ak das vypoved nemas odstupne nemas nic … tak aj keby si isla na PN mozu ta mat vsetci radi
@olimuc presne, nech ide PN a da sa dokopy. tito si ju nezasluzia.
inac autorka neviem ci robis v korporate, alebo kde, niektori zamestnavatelia uz beru po takej dobe vsetkych ako samozrejmost, a nechovaju sa pekne. ja som tak bola po 12 rokoch, nieco podobne som zazivala, a F2F meetingy koncili slo slovami, ze oni aj tak hladaju novy mladsiu krv a ja mam burn out.
nehovor im nic, mozu ti doondit referencie. ser na nich. ja som mala tiez kybel nadavok a vycitiek. ale odisla som v tichosti.
kasli uz na nich, je to ukoncena kapitola, chod na PN na zvysny cas, oddychni si
Robím v školstve, s deťmi veľmi pekný vzťah, s ich rodičmi tiež. Budú sklamaní, ale každý je nahraditeľný. Zdravie mi je prvoradé. Potrebujem ukončiť rok, rozdať vysvedčenia a slušne sa s deťmi rozlúčiť.
drzim palce.
Dobre si urobila. Už len práca s deťmi je náročná a ak aj vzťahy v práci sú nanič, je to iste na nevydrzanie.
Dobre si urobila. Už len práca s deťmi je náročná a ak aj vzťahy v práci sú nanič, je to iste na nevydrzanie.
@lukbe áno, strašné
Ved neplac. Bud stastna ze je tomu koniec. Posledny den by som si s usmevom uzila s kludne aj volake poznamocky splechla ak by niekto mudroval.
Vôbec nie si slabší jedinec. Zvládla si pracovať v nepríjemnom prostredí a máš aj dostatok síl zmeniť to. Teš sa, prajem Ti, aby si sa v novej práci cítila dobre a nech sa Ti tam darí.
Vôbec nie si slabší jedinec. Zvládla si pracovať v nepríjemnom prostredí a máš aj dostatok síl zmeniť to. Teš sa, prajem Ti, aby si sa v novej práci cítila dobre a nech sa Ti tam darí.
@nika23t ďakujem 🙏
Presne nad týmto krokom uvažujem aj ja. A tiež sa vo mne bijú všetky možné pocity. Len ja zatiaľ nemám novú prácu. Keby ju mám tak neváham. A pri odchode plánujem povedať svoje pretože ma určite budú prehovárať ostať tam.
Tebe držím palce v novej práci.
Presne nad týmto krokom uvažujem aj ja. A tiež sa vo mne bijú všetky možné pocity. Len ja zatiaľ nemám novú prácu. Keby ju mám tak neváham. A pri odchode plánujem povedať svoje pretože ma určite budú prehovárať ostať tam.
Tebe držím palce v novej práci.
@araavdva ďakujem. Vôbec to nebolo ľahké rozhodnutie, ale pohár pretiekol. V tom momente som poslala inde žiadosť, išla na pohovor a vyšlo to.
To som si aj ja chcela tak si odskočiť ,ale mi to vôbec nevyšlo. Ani nemám záložný plán, tiež školstvo 😅
Musím sa aj ja odhodlať konečne pretože pohár je už plný a začína pretekať. Mám pocit že ešte chvíľu a vyhorim.
Musím sa aj ja odhodlať konečne pretože pohár je už plný a začína pretekať. Mám pocit že ešte chvíľu a vyhorim.
@araavdva nemáš ns čo čakať, pretože tieto stavy neprajem nikomu. Chuť do zivota nula, nespavosť, nálada pod bodom mrazu.

Ahoj, presne pre toto som menila prácu aj ja po rokoch. Chápem tvoje pocity, ale neboj, to prejde. Začiatky boli ťažké, noví ľudia, nové zvyky, ale nemenila by som. ☺️ všetko zle je na niečo dobre😊