Trúfli by ste si na prácu bez skúseností?
Ahojte,trúfli by ste si ísť do práce s ktorou nemáte skúsenosti? Je tam zaučenie ale a týmto ste nemali skúsenosti,ide o štátnu správu na úrade.
Urobila som to pred mesiacom. Odišla som do štátnej správy do odboru, ktorý som síce vyštudovala, ale ešte som v ňom nepracovala. Som tu mesiac a áno, je to náročné, ale baví ma to a chcem vedieť viac a viac. Mám prideleného mentora, pýtam sa aj iných kolegov a pomaly to ide. Dostávam prvé úlohy, musím sa orientovať v zákonoch, paragrafoch, ale vždy sa opýtam, skontrolujú mi to a až potom to ide ďalej. Takže je predomnou kus cesty a práce, ale keď človek chce, tak všetko sa dá.
Určite áno, ako inak sa má človek posúvať 🙂
Trufla som si presne v rovnakej sfere 😊 .
@zuzi0911 ze skrutky od klincov 🤣 Ty si ako ja, mne ked prvykrat volali - prvy pohovor bol telefonicky, sa ma pytali rozdiel medzi software a hardware... Som nemala ponatia 🤷 ...nastastie bol manzel vo vedľajšej miestnosti a poradil mi. A uz som vo firme vyse 10 r. a ironiou osudu na pozicii technika (uz teda ale medzitym chapem rozdiel medzi SW a HW 🤣 ...a som na seba hrda, kolko som sa toho naucila. A to co neviem, ma nedesi, aspon mi mozog nezakrpatie, ked sa mam stale co ucit)
Ja sa pohybujem na trhu práce už 25 rokov a ešte nikdy som nerobila to, čo som študovala 😁 Vždy som šla do novej výzvy a zvládla som to. A boli to brutálne rozdielne pracovné pozície, od bankovníctva/poisťovníctva, cez právo (exekučné), až teraz po zdravotnícku administratívu 😉 Nikto od teba hneď po nástupe nežiada, aby si všetko ovládala na 100%, ale treba na sebe zamakať (v mojom prípade vždy do detailu naštudovať príslušné zakony) a potom si stále stále držať prehľad, čo sa v odvetví deje nové…
Ja som prednedávnom nastúpila do práce o ktorej som nemala ani poňatia ale je to to najlepšie čo som urobila.
Konečne rada chodím do roboty...
Doteraz som také niečo nepoznala...
Zalezi od toho aky odbor. Nesla by som robit z peniazmi lebo na to nemam bunky a tiez nieco s ludmi, lebo ma stresuje praca s ludmi kedze som introvert.
Pred rokmi som zacinala v logistike bez akehokolvek vzdelania, alebo praxe a este k tomu v inej krajine takze aj v inom jazyku. Bola to sranda, ale dalo sa to, lebo clovek si pomaly nabaluje vedomosti. Naucis sa zo zaciatku par zakladnych ukonov a postupne sa budes ucit dalsie a ako veci do seba zapadaju a kto ako s kym spolupracuje.
Najdolezitejsie je si urobit dobre vztahy s ludmi a oni ti potom pomozu.
@andreatytler pravda v akej krajine si robila logistiku?
@domi235 Kanade. Este stale robim.🙂
@tanya65 v akej presne?
Spravca registratury a ine co sa vyskytne 😊

Ja som tiež nastúpila po VS na úrad a nic som nevedela a po materskej som nastúpila úplne na iný odbor a nikto nemal čas ma zaucat nové veci a dostala som sa do toho.Cize určite to treba vyskúšať.