icon

Trúfli by ste si na prácu bez skúseností?

31. okt 2023

Ahojte,trúfli by ste si ísť do práce s ktorou nemáte skúsenosti? Je tam zaučenie ale a týmto ste nemali skúsenosti,ide o štátnu správu na úrade.

naniki
3. nov 2023

no záleží od toho,kde ideš pracovať a na aký post - to je podstatné,štátna správa je široký pojem......

queen_el
3. nov 2023

Ak je to práca, na ktorú si myslím, že mám dostatočne schopnosti, vzdelanie a kvalifikáciu (t.j. ja ako učiteľka nejdem robiť doktorku, kaderníčku alebo úctovníčku, lebo to neviem robiť…), tak áno.

autor
3. nov 2023

@queen_el tak zase až tak nie,ide o administratívnu a základy účtovníctva

naniki
3. nov 2023

ved napíš o aký post sa jedná......

mykaellle
3. nov 2023

social media, tvorba eshopov a podobne..

paulita
3. nov 2023

Stačí odhodlanie a chuť pracovať. Bez toho to nejde. Šikovný sa zapracuje rýchlo.

paulita
3. nov 2023

@mykaellle A to máš zkade?? Veď autorka napísala "ide o administratívu a základy účtovníctva"

kominar
3. nov 2023

Urobila som to uz 2x odporúčam 👌🏻👌🏻👍👍👍

naniki
3. nov 2023

jedná sa o daňový úrad ?

samanta44
3. nov 2023

Ja tiež áno .však keď ti to nepôjde skončíš .ale človek sa všetko naučí keď chce

autor
3. nov 2023

@naniki nie tam by som si netrufla

autor
3. nov 2023

@naniki spracovanie tuzemských cestovných prikazov

naniki
3. nov 2023

na okresnom/obvodnom úrade ?

simca06022011
3. nov 2023

tak kazdy ked zacina pracu, tak musi ratat s tym, ze nieco sa naucit bude musiet. A trufnut si. Zamyslanie sa nad tym nema zmysel, mas problem naucit sa spracovat nejake doklady? Dokonca aj ako uctovnik, ak by som isla do inej firmy, su tam ine postupy prace, iny system, iny program, ine uctovne pripady... Predpokladam, ze ak ta vezmu, tak na to budes sposobila a zaucia ta. Ak nie si, nevezmu ta.

lamar11
3. nov 2023

Pred vyše 20 rokmi som chcela prácu úplne inú aku som robila. Nemám strednú školu robila som fyzicky. Na základnej škole mi triedny neustále "lichotil" aká som tupá z matiky a nech ani na tu ucnovku nejdem na ktorú som chcela,nech si vyberiem niečo viac premna vhodné pozumej "podradné". No a potom som dostala ponuku na ktorú som prikývla práca na PC,administratíva+fakturacia s anglickým systémom..nevedela som ani anglicky,PC som ani zapnúť nevedela a moje ilúzie o nejakých počtoch dávno pochoval daný učiteľ. Mala som jeden týždeň do nástupu na osvojenie nejakych základov. . A? Dokázala som to. Bolo to moje top zamestnanie a odtiaľ som potom šla na materskú. Tym len chcem povedať,že človek naozaj všetko dokáže stačí len chcieť,ísť za tým,a nepochyboval🙂

maminkadeticiek
3. nov 2023

Urcite.Mama ma od malicka ucila,ze ked pride prilezitost nic pre mna nie je problem.Vsetko sa viem naucit.S tymto mindsetom,priebojnostou a chutou ucit sa by som sa urcite chopila sance.

mamatroch
3. nov 2023

Ja ano a aj som to urobila. Moje pracovne miesto pocas mojej MD zaniklo a v ramci firmy mi ponukli ine, uplne mimo moju oblast zaujmu. Kedze som vsak so zamestnavatelom spokojna, ponuku som akceptovala.
Zase som si vedela uvedomit vyhody prace (zatial 100 % HO, skrateny uvazok a aj financne ok. Su firmy, kde by som dostala viac, ale pre mna su momentalne podstatnejsie prve dve kriteria, kedze mam skolkara, ktory je viac doma ako v skolke, lebo choroby).
Jasne, ze to bolo zozaciatku tazke, ale zase musim povedat, ze som mala na zaciatku 6-tyzdnove skolenie (za plny plat), kde som sa ucila vsetko od nuly, ale zobrala som to ako vyzvu, ucila sa a robila si poznamky, ktore mi neskor dost pomahali. Plus som sa vela pytala kolegov, trenera... Ked som nechapala, aj niekolkokrat. Riadim sa heslom, ze za nevedomost sa hanbit netreba, hanbit sa treba, ked s tou nevedomostou clovek nic nerobi. Ako sa hovori, kto sa pyta, vyzera hlupo chvilu, kto sa nepyta, vyzera hlupo cely zivot.
Teraz som uz na tej pozicii rok a musim povedat, ze ma praca bavi (v zivote by som si to o takejto pozicii nepomyslela 🤭), aj ked este stale su veci, ktore sa ucim. Kedze vsak pracujem v oblasti IT, toto je vec, s ktorou ratam, pretoze je to sektor, co ide vpred milovymi krokmi.

sofinkasara
3. nov 2023

Určite áno, tiež som tak začínala, žiadna prax nič a som veľmi spokojná že som sa dotoho dala. Určite chod do toho. 😏

guiseppinka
3. nov 2023

Mna oslovili po vyske robit ucto kvoli jazyku, ktory tam bolo treba. Rovno do telefonu som povedala personalistke, ze ci vidi, ze okolo uctovnictva som ani nepresla - gymel a humanitny smer vyska. Ze netreba, ze jazyk je dolezity... Po skusobnej som odisla, ale hlavne preto, ze kolektiv bol na hovno a s muzom, cerstvo po svadbe, sme boli spolu iba vikendovo... za cely cas som poslala az 3 maily a zaklady ucta mi chybali... Robota to tazka nebola, keby chcem, tak si to doberiem, ale nemala som zaujem velmi...

ludmila73
3. nov 2023

Určite Ano . Len sa netreba báť. Zažila som pár krát v živote a vždy to bolo super ! Držím prsty 👍

zuzi0911
3. nov 2023

Áno ..keď som nastúpovala do stavebnin som nevedela rozoznať skrutky od klinca 😅

mykaellle
3. nov 2023

@paulita ahojky, ja som odpovedala autorke na to, v akej oblasti pracujem, ktorá doposiaľ bola pre mňa neznáma voda... 🙂 ale som presvedčená, že sme schopní naučiť sa hocičo. Fakt hocičo. Ja mám výzvy rada...

cimage
3. nov 2023

V kazdej jednej praci co som mala som robila uplne nieco ine. Par veci sa opakovalo, ale 90% bolo uplne odlisnych. Niekedy staci prejst z oddelenia na ine a uz robis uplne inu pracu. Napr v hoteli z kuchyne do restiky, z restiky na recepciu. Ta ista firma a stale ine zrucnosti.

ivankagemini
3. nov 2023

Určite ano, ja som si tak nasla 3 dlhodobé prace, treba skúsiť a uvidíš, ale odpoved je: určite ano

teki1
3. nov 2023

Pippi Dlhá Pančucha: Toto som ešte nikdy nerobila,to mi určite pôjde.🤔😉

jankaa26
3. nov 2023

@tiezjedna by ste sa cudovali.

jankaa26
3. nov 2023

Ja som to spravila teraz. Prvy mesiac velmi narocny, ale uz sa rozbieham. Ak je to praca, ktora by ta mala bavit a budes zaucena, tak treba ist do toho.

paulita
3. nov 2023

@mykaellle Ale napríklad také zdravotníctvo potrebuje len odborníkov, v tom sa nedá zaučiť zo dňa na deň. Takže profesie sa majú vyberať aspoň v približnej oblasti, ktorú sme študovali.

mykaellle
3. nov 2023

@paulita to hej, ja som vyštudovala genetiku, ale nenašla som sa v tom, skôr ma bavilo písanie...

zuzulka558
3. nov 2023

jasne,,mna dotlacila kamaratka do masiarstva robit a nevedela som ani ako vyzera karé a to fakt neklamem ,prve dni ked som prisla pre mna bol masaker plakat sa mi chcelo ,do polroka som bola ako profesional 😀