icon

Trúfli by ste si na prácu bez skúseností?

31. okt 2023

Ahojte,trúfli by ste si ísť do práce s ktorou nemáte skúsenosti? Je tam zaučenie ale a týmto ste nemali skúsenosti,ide o štátnu správu na úrade.

Strana
z3
taaanka
3. nov 2023

Ja som tiež nastúpila po VS na úrad a nic som nevedela a po materskej som nastúpila úplne na iný odbor a nikto nemal čas ma zaucat nové veci a dostala som sa do toho.Cize určite to treba vyskúšať.

tara
3. nov 2023

Urobila som to pred mesiacom. Odišla som do štátnej správy do odboru, ktorý som síce vyštudovala, ale ešte som v ňom nepracovala. Som tu mesiac a áno, je to náročné, ale baví ma to a chcem vedieť viac a viac. Mám prideleného mentora, pýtam sa aj iných kolegov a pomaly to ide. Dostávam prvé úlohy, musím sa orientovať v zákonoch, paragrafoch, ale vždy sa opýtam, skontrolujú mi to a až potom to ide ďalej. Takže je predomnou kus cesty a práce, ale keď človek chce, tak všetko sa dá.

tetaandulkova
3. nov 2023

Určite áno, ako inak sa má človek posúvať 🙂

tanya65
3. nov 2023

Trufla som si presne v rovnakej sfere 😊 .

mamatroch
3. nov 2023

@zuzi0911 ze skrutky od klincov 🤣 Ty si ako ja, mne ked prvykrat volali - prvy pohovor bol telefonicky, sa ma pytali rozdiel medzi software a hardware... Som nemala ponatia 🤷 ...nastastie bol manzel vo vedľajšej miestnosti a poradil mi. A uz som vo firme vyse 10 r. a ironiou osudu na pozicii technika (uz teda ale medzitym chapem rozdiel medzi SW a HW 🤣 ...a som na seba hrda, kolko som sa toho naucila. A to co neviem, ma nedesi, aspon mi mozog nezakrpatie, ked sa mam stale co ucit)

mateson
3. nov 2023

@tiezjedna to by si sa čudovala. Tie časy už skončili keď to tak bolo.

mateson
3. nov 2023

@ysseba mentora na tri mesiace ktorý ťa bude zaúčať a bude mať za to odmenu? Už si sa s týmto aj reálne stretla?

zuzikboc
3. nov 2023

Ja sa pohybujem na trhu práce už 25 rokov a ešte nikdy som nerobila to, čo som študovala 😁 Vždy som šla do novej výzvy a zvládla som to. A boli to brutálne rozdielne pracovné pozície, od bankovníctva/poisťovníctva, cez právo (exekučné), až teraz po zdravotnícku administratívu 😉 Nikto od teba hneď po nástupe nežiada, aby si všetko ovládala na 100%, ale treba na sebe zamakať (v mojom prípade vždy do detailu naštudovať príslušné zakony) a potom si stále stále držať prehľad, čo sa v odvetví deje nové…

zuzikboc
3. nov 2023

@mateson Ja áno, už je to pekných pár rokov dozadu 😉 Mala som pridelenú mentorku v banke a mala to baba aj normálne platené 😁

anna134
3. nov 2023

Ja som prednedávnom nastúpila do práce o ktorej som nemala ani poňatia ale je to to najlepšie čo som urobila.
Konečne rada chodím do roboty...
Doteraz som také niečo nepoznala...

andreatytler
3. nov 2023

Zalezi od toho aky odbor. Nesla by som robit z peniazmi lebo na to nemam bunky a tiez nieco s ludmi, lebo ma stresuje praca s ludmi kedze som introvert.
Pred rokmi som zacinala v logistike bez akehokolvek vzdelania, alebo praxe a este k tomu v inej krajine takze aj v inom jazyku. Bola to sranda, ale dalo sa to, lebo clovek si pomaly nabaluje vedomosti. Naucis sa zo zaciatku par zakladnych ukonov a postupne sa budes ucit dalsie a ako veci do seba zapadaju a kto ako s kym spolupracuje.
Najdolezitejsie je si urobit dobre vztahy s ludmi a oni ti potom pomozu.

domi235
3. nov 2023

@andreatytler pravda v akej krajine si robila logistiku?

andreatytler
3. nov 2023

@domi235 Kanade. Este stale robim.🙂

jankaa26
3. nov 2023

@mateson ano existuje nieco take

autor
3. nov 2023

@tanya65 v akej presne?

tanya65
3. nov 2023

Spravca registratury a ine co sa vyskytne 😊