icon

Učiteľské minimum

asch
21. jún 2021

Dobry deň, chcem sa spýtať ci niekto robil toto minimum viem ze trvá 2 roky. Chcela som začať študovať v Čadci uz tento rok, ale som to nestihla, tak by som bola rada za každé info ci to niekto už robil, poprípade ci mam ísť radšej na VŠ?. Za každú informáciu budem vďačná 🙂🙂

loginexistuje
21. jún 2021

a akú VS mas vystudovanu ?

asch
autor
21. jún 2021

@loginexistuje mam strednú skolu s maturitou

loginexistuje
21. jún 2021

@asch ale ucitelske minimum je pre absolventov VS aby mohli ucit predmety z ktorých statnicovali ... 🙂

loginexistuje
21. jún 2021

@asch a co chces ucit v buducnosti ?

asch
autor
21. jún 2021

@loginexistuje ja chcem byť učiteľka v materskej škole. A viem ze je aj 2rocne štúdium nato

venikaa
21. jún 2021

@asch dvojrocne pomaturitne studium na strednej sa da a mozes ucit ako kvalifikovana ucitelka v MS

hettinka
21. jún 2021

@asch potrebuješ na to 2-ročne pomaturitné štúdium na sociálnej a pedagogickej akadémii.

loginexistuje
21. jún 2021

@asch aha ty chces nadstavbove studium ... taketo nieco no chod do toho ....
Dvojročné diaľkové pomaturitné kvalifikačné štúdium odbor 7649 N učiteľstvo pre materské školy
a vychovávateľstvo

Podmienky prijatia: úspešné ukončenie št. odborov s maturitou a zvládnutie talentovej prij. skúšky, osobnostné a zdravotné predpoklady uchádzača bez poruchy reči, sluchu a hlasu. Ďalšie údaje budú spresnené v pozvánke na talentové prijímacie skúšky

loginexistuje
21. jún 2021

a preco si sa neprihlasila ved sa dalo do konca maja ...

asch
autor
21. jún 2021

@venikaa ďakujem za info 🙂 chcem sa spýtať vy ste to absolvovali?

venikaa
21. jún 2021

@asch Ano v Ba na Bullovej v Dubravke.

asch
autor
21. jún 2021

@loginexistuje pracovala som doteraz v zahraničí, a dokiaľ som si uvedomila co vlastne chcem už bolo neskoro 😌

asch
autor
21. jún 2021

@venikaa dalo sa to zvládnuť? A pracujete aj v MŠ?

asch
autor
21. jún 2021

@hettinka vy ste to vyštudovali prosím Vás?

venikaa
21. jún 2021

@asch ano dalo,len v tom case sme mali malo praxe,ale co viem tak teraz uz je viac praktickych hodin,co je urcite plus,kedze ja som najprv ukoncila skolu az potom som zacala pracovat v skolke. Ale keby mozem vratit cas,asi uz popri tom aj pracujem v MS,aspon ten druhy rok, ked uz som nebola na materskej.

hettinka
21. jún 2021

@asch ja nie

asch
autor
21. jún 2021

@venikaa môžem študovať a popri tom už robiť v školke?

venikaa
21. jún 2021

@asch zalezi na riaditelke,ci bude chciet aj nekvalifikovanu,ale ano je taka moznost v MS. Do dvoch rokov treba zacat tusim aspon strednu pedagogicku.

asch
autor
21. jún 2021

@venikaa veľmi pekne ti ďakujem za odpovede 🙂

asch
autor
29. jún 2021

@venikaa čiže je možnosť aj taka ze nemám učiteľské minimum, ale môžem už predčasne pracovať v školke?

venikaa
29. jún 2021

@asch ano,ale pani riaditelky,ked si mozu vybrat vyberu si kvalifikovane pani ucitelky.