icon

Ukončenie pracovného pomeru

janete34
22. mar 2025

Prosím Vás vie mi tu niekto poradiť koncom.mesiaca marec sa mi konci pracovná zmluva už si vyberám dovolenku lenže zamestnávateľ trvá na tom že okamžite musím ísť podpísať výpoved lebo ja som písomne oboznámila.ze.nechcem.uz predĺžiť zmluvu od 1 apríla.Tak teraz neviem aby som neurobila nejakú hlúposť nepodpísala.ked.u nás DSS sa dejú čudné veci a v kuse sme niečo podpisovali keď sme odmietli podpísať tak zas vyhrážky.

s1s4
22. mar 2025

vyhrazat sa moze kolko chce, a slova okamzite musim keby pocujem od zamestnavatela tak dovi
nemusim - pracujem pretoze chcem
kazdopadne neporadim niesom v tom zbehla

majusqa77
22. mar 2025

ziadnu vypoved netreba, konci Vam doba urcita

vorkola
22. mar 2025

Tu zmluvu podpis, az uplne na konci tvojho rozhodnutia,,ak ozaj chces odist.On ta nemoze prinutit,pokial nema padne argumenty ludovo povedane vyyhadzov z prace,na zakladetrebars tvojej neschopnosti naplne prace.

chrobak7
23. mar 2025

@janete34 Ak máš pracovnú zmluvu na dobu určitú, tak žiadnu výpoveď podpisovať nemusíš. Pracovný pomer sa skončí uplynutím doby určitej a hotovo. AK nemáš záujem pracovať v danej firme, nič nemusíš podpisovať. V posledný deň podpíšeš výstupný list a tým to pre teba skončilo.

Nerozumiem, čo znamená "... u nás DSS sa dejú čudné veci..." čo je to DSS a aké čudné veci?

mogaa
23. mar 2025

tak ono záleží či máš zmluvu na dobu určitú alebo neurčitú a výpoveď si oznámila len ústne.....

123profil321
23. mar 2025

@mogaa píše, že jej končí pracovná zmluva. A ona písomne oznámila, že nechce predlžovať zmluvu.

0silvia0
23. mar 2025

@chrobak7 domov socialnych sluzieb?🤔

ibrunova
23. mar 2025

Nechcú náhodou, aby si podpísala novú zmluvu?

kitycat
23. mar 2025

Toto vazne? Ked ti konci zmluva datumom, tak nevies co to znamena?

tiika
23. mar 2025

@janete34 pracovný pomer ti skončí uplynutím doby určitej. Preto nemôžeš (nesmieš) podpisovať výpoveď. To je úplne iný druh ukončenia prac.zmluvy.

Nie je mi jasne, o čo tvojmu zamestnávateľovi ide. Výpoveď je jednostranná a spája sa s nou výpovedná doba, ktorá by musela uplynúť. Z tvojej strany rozhodne žiadnu výpoveď dávať nemusíš.

Odpovedala by som iba v zmysle, nech si pozrú ZP par.59 (2) Pracovný pomer dohodnutý na určitú dobu sa skončí uplynutím dohodnutej doby.

janete34
autor
23. mar 2025

Ja sama som už povedala že nechcem už predĺžiť zmluvu ešte vo februári arobia s nami ako svhandrami nikto nechce predĺžiť komu sa končí ročná zmluva a v kuse vyvolajú že okamžite podpísať ukončenie a všelijaké iné papiere čo tomu nerozumieme lebo naši nadriadení si chránia zadky na stoličkách a mi opatrovateľky sme za všetko zodpovedne ja som povedala že prídem si pre ukončenie 31.3 2025 to by nikto nechcel počuť ten telefonát že keď oni poviu vtedy prideme

janete34
autor
23. mar 2025

Ako ja som povedala že neprajem si predĺžiť novú zmluvu ale už druhý týždeň vyvolávajú že okamžite ísť si podpísať ukoncenie

tiika
23. mar 2025

@janete34 skús teda zistiť, aké ukončenie myslia (lebo ty si predtym písala o výpovedi). Možno je to len pisomne vyjadrenie toho, že ten PP sa už nepredĺži. Čo by bolo v poriadku, i keď to nie je potrebné. Ak by si tam isla a máš podpísať niečo, kde stoji iný paragraf ako som uviedla, tak to jednoducho nepodpíš. Alebo chcú podpísať nejaký výstupný list?
V deň skončenia (bezprostredne) sú ti povinny odovzdať zápočtový list.

123profil321
23. mar 2025

@tiika ja si myslím, že okamžité ukončenie = skončenie PP dňom podpisu, teda ešte pred samotným uplynutím zmluvy

tiika
23. mar 2025

@123profil321 autorka píše okamžite podpísať ukončenie a nie podpísať okamžité ukončenie 🫣
To znamená okamžite niečo podpísať i s neskoršou platnosťou.
Na okamžite skončenie by ani nepotrebovali jej suhlas či podpis. A pokial by chceli ukončiť PP dnom podpisu - teda ukončiť PP dohodou, tak aký by mali problém počkať do konca marca?

ibrunova
23. mar 2025

@123profil321 týždeň pred plánovaným ukončením asi okamžité skončenie nedáva zmysel. A okamžité skončenie je podľa mňa niečo celkom iné.

chrobak7
23. mar 2025

@0silvia0 Môže byť. Mne najprv napadla Dôchodková správcovská spoločnosť.

mamina7070
23. mar 2025

asinnajskor chcu len zaverecne dokumenty vypodpisovat poodovzdavat veci aby mohli vsetko zuctovat
normalne to vypodpisuj, pracovny pomer ti konci tak ci tak uplynutim doby urcitej