Ukončenie pracovného pomeru po rodičovskej dovolenke

julienka333
30. máj 2017

Ahojte,
prosim vas o radu. Nastupila som v roku 2014 do zamestnania na dobu urcitu ( bez datumu ukoncenia PP ) v ramci zastupovania kolegyne ktora isla na matersku. nato som vsak otehotnela aj ja a na MD som nastupila s tym, ze sefka povedala ze este mi vypoved nedaju a nechavaju si ma ako rezervu keby kolegyna nenastupila naspat. Sefka, vsak medzicasom odisla do dochodku.
Kolegyna do prace uz nastupila a ja teraz neviem ako dalej. RD mi konci 29.9.2017.

otazka znie:
1. tym ze ja som mala v zmluve uvedene, ze som na dobu urcitu v ramci zastupovania kolegyne na RD bez datumu ukoncenia PP tak mi pracovny pomer automaticky zanikol dnom nastupu kolegyne do zamestnania? Lebo ja som oficialne vypoved nedostala.
2. A ak teda pripadne PP trva tak zanikne dnom kedy mne skonci RD automaticky ci treba pisomne napisat skoncenie PP.
3. mozu so mnou ukoncit pp aj pocas RD v tomto pripade?
4. ak by sa neozyvali, tak normalne v auguste napisem oznamenie zamestnavatelovi, ze mi RD konci dna 29.9.2017 a ze chcem ukoncit PP ku dnu 30.9.2017 ci ku dnu 29.9.20178 treba?
5. a ako je to s pripadnou dovolenkou ak mi tam nejaka ostala?

Dakujem za radu.

eeffka
30. máj 2017

@julienka333
1, ano den ked kolegyna nastupila si ty bola prepustena
ak ti ustne povedali a pisomne neoznamili ukoncenie prac pomeru tvoja zmluv asa stava zmluvou na neurcito, aj ked ta budu presviedcat o opaku ale da sa to vysudit

ak chces nastupit spat bran sa, ak nechces nastupit pytaj pisomne oznamenie, ak mas nevycerpanu dovolenku musia ti ju preplatit. Upozornumem za mas narok na vymeru dovolenky za MD ( to je povazovane za vykon prace) a ciastocne moze vzniknut aj za RD ( tu velmi zalezi od presnych datumov)