icon

Ukončenie pracovného pomeru po rodičovskej

emmaissabella
23. jan 2017

Zdravim vas, rada by som sa opytala na odporucania ked mi ku dnu nastupu do prace ponukol zamestnavatel dohodu o ukonceni PP. K akému dátumu je pre mna lepsie podpisat nastup do PP? Citala som, ze je lepsie podpisat nastup do prace este par dni pred ukoncenim RD, ale neviem presne dovod, preco by to malo byt lepsie...? Viete mi poradit, prosim? Dakujem velmi pekne.

evittam
24. apr 2017

@zuzka767
1. Ak by si mala preplatenú aj druhú dovolenku, tak tvoja podpora sa vypočíta z príjmu pred MD a RD. A nie tam ti ten jeden deň dovolenky k ničomu nepomôže. A vzorec - no 50% z hrubej mzdy.
2. 6,5. je sobota čiže nástup 7.5. (nevadí, že je nedeľa-to aby ťa znovu mzdárka prihlásila ako zamestnanca) - treba normálne doručiť čím skôr (aspoň mesiac dopredu-čo už ty nestíhaš) oznámenie o nástupe po RD k 7.5.2017, a dohodu o skončení PP podpísať k 9.5.2017.

zuzka767
24. apr 2017

@evittam dakujem pekne za odpoved.🙂

zuzka767
24. apr 2017

@evittam No pekne teraz som zistila, ze som bohuzial variant c.1 Tak ta prosim o radu nie je mozne nejakym sposobom to este ovplyvnit aby som mala maximalku.Napr.neukoncit ten PP k tomu 6.5. ale este odpracovat nejaky ten den ci dva aby bol prijem a potomm si dat vyplatit odstupne.Zatial som len pisala na personalne takze sme este neriesili datum ukoncenia PP resp ani ukoncenie PP,ale ja predpokladam ze uz nebudu mat pre mna miesto.....A co je najlepsie v tomto smere? Vypoved 2 mes.alebo ukoncenie PP dohodou? Viem ze ked vypoved mali by mi dat aj gastrace.A na kolko odstupnych mam narok ? som zam.od r.2003 .( neviem ci sa to nejako menilo od tohto roku a mam narok na viac ked som slobodna matka?)
Ak ta nieco napadne pls porad mi.resp.keby tu dovolenku nevykazali ako dovolenku ale inak to sa neda?
Dakujem.

evittam
24. apr 2017

@zuzka767 Tak toto je uz na mna moc spekulacii. Mozno by ti pomohla dohoda s odstupnym, ale s tym, ze odpracujes nejake 2-3dni....
To ci si slobodna matka nema s podporou nic spolocne-preco by akoze slobodna matka mala dostat nieco viac...
Vysku odstupneho-teda pocet mesiacov,na kt.mas narok si pozri v ZP.
Mozno bude vediet niekto poradiť viac.😉

marcela_mate
12. jún 2017

@evittam
Kocenky zlate, viete mi poradit? Syn mal 2.6. tri roky, pred nastupom na MD som pracovala 5 rokov, pracovny pomer mi stale trva. So zamestnavatelom som sa dohodla na ukonceni PP k 9.6. Zostala mi nevycerpana dovolenka. Staci, ak za tych par dni bude moja hruba mzda 471 eur? Budu mi podporu vypocitavat z denneho vymeriavacieho zakladu, co by v tomto pripade bolo cca 58 eur?

evittam
12. jún 2017

@marcela_mate Ak si pocas RD nemala iný pracovný pomer tak ano.

marcela_mate
12. jún 2017

@evittam Nemala som. Dakujem krasne. 🙂

evittam
12. jún 2017

@marcela_mate Za malo.

renik28
29. jún 2017

@evittam dobry den.aj ja vas prosim o radu.4.7.ma dcera 3 roky.mam dovolenku z 2materskych 45 dni.dnes mi zamestnavatel oznamil ze PPukoncime(zac.2003)co je pre mna naj variant aby som mala co bajvyssiu podporu? Vycerpat dovolenku a dostat v sept.odstupne.ist na úP?alebo nechat si preplatit dov.a odstupne a ist rovno na up?alebo sa tyka aj mna ze len den cerpat.vyplatit zvysok a je maximalka? Verim ze poradite.dakujem

evittam
29. jún 2017

@renik28 Tyka sa to vlastne skoro každého v podobnej situácii. Dohoda o skonceni PP k 6.7. s tym,ze v dohode sa uvedie aj narok na odstupné. 5.7.je štátny sviatok, 6.7.vycerpes 1den dovolenky, ostatnu ti preplatia.

majusqa77
29. jún 2017

@evittam nepokazi jej to, ze je 5teho volno? ze nebude mat taky velky VZ?

renik28
29. jún 2017

@evittam a vyska podpory?

evittam
29. jún 2017

@majusqa77 Nie. Preco? Akoby cerpala 2dni dovolenky. Pri napr.aj minimalnej mzde a 44dnoch dovolenky a odstupnom by mala až presahujúci VZ.
@renik28 No ved ti ide o maximalnu, ci?!

renik28
29. jún 2017

@evittam no ved ano.ide o max. len si to potvrdzujem.dakujem krasne za pomoc 😉

evittam
29. jún 2017

@renik28 Za malo.

tiwka
27. sep 2017

@evittam
dievčatá, toto sa u mna deje, aby ste vedeli, že aj takto pracujú zamestnanci SP 😠
- v lehote som oznámila zamestnávatelovi ukončenie RD (sobota) a dátum nástupu do zamestnania (pondelok)
- týžden pred nástupom sme podpísali Dohodu o ukončení PP, k nasledujúcemu dnu skončenia RP (nedela)
Čiže sobota ešte RP, nedela zamestnávatel, pondelok UPSVar.
Zamestnávatel mi preplatil dovolenku aj všetko, čo mi patrilo. Nastupovala som po 6 rokoch, reťazový pôrod...

Momentálne ma bombarduje pani zo SP telefonicky, mailom, kedže mi takto vyšiel najvyšší vymeriavací základ. Síce neplánovane, ale vyšiel. Zastrašuje ma, obviňuje, zastavila mi vyplácanie dávky, pre podozrenie, že sa jedná o špekuláciu a začína veľkú kontrolu. Tak papiere sú čisté, o to mi nejde, ale 60dnová lehota + predlženie lehoty pre vyjadrenie SP znamená pre mňa čas bez príjmu a stres. Otrasné jednanie zamestnancov, ktorých na toto školia, aby ludí deptali a dokonca som počula aj o tom, že prinútili prepísať dátum na výpovedi.
.... Tak ak sa to stane aj vám, nedajte sa, máte na to právo, dátum na výpovedi dohodou je predsa o dohode medzi vami a zamestnávatelom a SP je do toho NIČ. (mala som napísané iné slovo, ale nejdem byť vulgárna 🙂
Pekný deň!

majusqa77
27. sep 2017

@tiwka bohuzial, niesi prva, co o tom pises.. ..aj ked v niektorych pripadoch neposlali kontroli, ale s vypoctom davky si dali nacas a predlzili standardnu lehotu....

nikuska307
12. okt 2017

@tiwka pekne svine, pardon za vyraz, uz sa tesim mne konci materska vo februari, este stale sa zamestnavatel nevyjadril, ci pre mna ma alebo nema miesto 🙂, na panie na SP sa bohovsky tesim.

evittam
13. okt 2017

@nikuska307 Nekončí to MD ale RD.

evittam
13. okt 2017

*ti

evittam
13. okt 2017

@nikuska307 A btw.tie "panie" sú posledné,ktore za to vsetko mozu. A to da ich nezastavam, len konštatujem. So to len zamestnankyne,ktore si musia robit svoju pracu.

evittam
13. okt 2017

Pardon za preklepy. *sa, su🙏

nikuska307
13. okt 2017

@evittam tak myslim, ze kazdy pochopil ako som to myslela, ze mi konci MD 🙂. A nechapem toto chytanie sa za slovicka. A ospravedlnujem sa ak som ta urazila , ale ja tiez nemam dobre skusenosti. A to zastrasovanie a obvinovanie robi konkretna pani, ak som dobre pochopila. A je mi jasne, ze o tom rozhodol niekto zhora, ale aj tak. A to com som napisala mozno vyznelo hnusnejsie ako som to myslela, tak sa velmi ospravedlnujem zenam, ktore robia na soc. poist. a robia si svoju pracu ako najlepsie vedia a maju svedomie 🙂.

evittam
13. okt 2017

@nikuska307 Mna si vôbec neurazila 😉. Ja mam tiez len zle skusenosti, cest par vynimkam.

tiwka
9. nov 2017

@nikuska307
Presne o tú slušnosť mi šlo. Nikomu neprajem, aby si týmto prešiel. A k tomu nevinný. Skončilo to tak, že SP donútila prepísať dátum na výpovedi a mám minimálku. No, na to sa môžem vykašlať, lebo s tými peniazmi som nepočítala, ALE vyhrážať sa niekomu žalobou, praním peňazí a kopou sračiek.....sme dopadli.
Maminky, všetko dobré prajem, pekný deň!

nikuska307
9. nov 2017

@tiwka coze? sudom a to uz ako preco? a mozem sa spytat, ze aky datum tam akoze potrebovali mat? ved pocas rodicovskej je clovek chraneny zakonom a co sa tyka mojej prace, vzdy ked niekoho prepustaju prepustaju dohodou o ukonceni pracovneho pomeru, ja teda este tam mam 20 dni dovolenky co si chcem docerpat.

evittam
10. nov 2017

@tiwka Nerozumiem tomu ako niekoho "donutili". Proste PP skoncil dnom uvedenym na dohode o skonceni PP. Hotovo.
@nikuska307 Pocas RP si chránena pred vypovedou nie pred byrokraciou od SP. Bohužiaľ. Ale tiez tomu nejak nerozumiem. Nastastie mne problémy nerobili.

tiwka
10. nov 2017

@nikuska307
@evittam
Den ukončenia pp v deň ukončenia rd. Zastrasili zamestnávateľa, nebola som pri tom, uz mi len dali podpísať nové papiere. na sud s SP a ich právom nik nepôjde..politika a veľké ego... dievčatá asi to nie je bežné, už to neriesme, to len, že aj takto pracuje...no a ušetrili €, sikovnici..

evittam
10. nov 2017

@tiwka No "parada"...🤐

nikuska307
10. nov 2017

@tiwka to ten socialny stat. kope dramozracov platia vsetky mozne davky a ked sa clovek, ktory pracuje, ma male deti a nie vlastnou vinou pride o pracu a potrebuje pomoc od statu tak by ho utopili v lyžičke vody. Ale uz nebudem riesit 🙂. Drzim Vam palce aby ste si skoro nasli robotu. A uzivajte si deticky 😉 .