Úrad práce a dohody
.Prosím o radu, som evidovaná na OuP, 07.03. som začala pracovať na Dohodu o vykonaní práce, dohoda trvá do 17.04. Dnes mi prišla ponuka na dohodu asi na mesiac,dva...tá ponuka ma zaujala a neviem ako to mám urobiť... nie som v tom doma, čo sa týka evidencie na UP a dohôd...môžem prvu dohodu ukončiť a začať druhú u iného zamestnávateľa, alebo musím sa z UP odhlásiť ...nahradzaju dohody pracovný pomer ? a ako je to s odvodami ? ked sa odhlásim z UP budem dobrovolne nezamestnáná a pracovať na dohodu, alebo ako to je ? mám z toho zmätok....prosím poradte, dík....
Prosím radu. Som evidovaná na UP a pracujem na dohodu. Čiže môžem zarobiť do tých 210 HM co je cca 60 hodín. Od 1.12 by som šla na zmluvu. Otázka je ci môžem za november odrobiť viac ako 60 hodín? Nebudem už dávať to potvrdenie keďže k 1. 12 ma na základe zmluvy vyradia. Ci musím? Ďakujem
@evittam ahoj, chcem sa opytat . Pracujem na dohodu, vo februari budem mat odpracovane v jednom dni 4 hodiny - zbytok februara pracovat nebudem. Ako to je zo zdravotkou? Mam si ju doplatit?
Dakujem za odpoved
@uglybetty1234 Inak si ako co? Samoplatca, evidovana nezamestnana,.... Neviem aku mas dohodu.
Som evidovana ako osoba co sa stara o dieta do 6 rokov. Dohoda na 40hod/mesacne.
@evittam
@evittam ale vlastne som si odpovedala sama, takze sa mna plati stat. ci?
Proosm vás keď poberám rodičak a ten mi konci 14.3. K tomu istému dnu mi bude končiť aj pracovný pomer, nakoľko sa nemôžem vrátiť do prace kvôli pracovnému času... Ale mam aj dohodu od 1.2. Ktorú ale ukončím tiež keď mi skonci rodičak nakoľko sa chcem ísť evidovať na úrad. Tam už tu dohodu posudzovať nebudú? Za evidujú ma normálne?
@daniela5900 Ano zaeviduju.
@evittam čiže ta dohoda už sa nebude posudzovať keď už bude ukončená? Teraz je mylsim tých 40 dni že sa môže len od robiť
@daniela5900 No ked bude ukončena ako ju môžu posudzovať...
@evittam lebo dnes som bol na úrade práce a ta pani mi povedala ze mam radšej ukončiť dohodu vraj sa bude posudzovať tých 4o dní. Ale ona zrejme nepostrehla co jej hovorím ze mne bude až 14.3.koncit rodičak čiže ak zmluva aj dohoda.
@evittam a ďakujem za odpoveď
@daniela5900 Pani očividne nepochopila alebo sama nevie o com hovori..
@evittam mňa tiež napadlo ako môžu posudzovať dohodu keď ešte ani jeosm za evidovaná... A keďže sa 14.3. Ukončí a tým dnom sa pojdme aj evidovať tak ja už dohodu mat nebudem... Kebyže ju mam stále tak chápem ze ma môžu vyradiť lebo dohoda je od 1.2. A to by bolo viac ako 40 dni
@evittam ahoj, potrebovala by som trošku poradiť, viac menej som všetko čo si pisala pochopila no moja dilema je nasledovná - som registrovaná na UP a mám slubenu dohodu (čo sa týka dohody všetko chápem) , keďže mám nárok na dávku v nezamestnanosti a teda sa zamestnam na tú dohodu, že ci je možné si dajme tomu o rok dovyberat tu dávku ? Napríklad - teraz sa zamestnam, prekročím stanovene dni na dohodu,s tym ,ze budem na tu dohodu pracovať cca 6mes. A keď sa nazad vratim na UP ci mi bude následne dovyplacana ciastka na ktoru mam momentálne narok ... ??? Ďakujem krásne za odpoveď
@evittam este sa chcem opýtať, keď pojdem na tu dohodu počítajú sa dni ktoré zamestnávateľ nahlasi v tom mesiaci co som odrobila alebo sa pocitaju idúce dni po sebe od platnosti zmluvy bez toho ohľadu ci som v daný deň robila alebo nie... Napr - zamestnavatel mi da zmluvu od 16.3. ale mala by som v tom tyzdni robit iba 16,18,20.3. -ze ci sa do tych 40dni pocitaju aj tie dni co nebudem robit...
@katka23st rataju sa vsetky dni v dobe platnosti dohody, a pokial si v evidencii stale mas narok na davku v nezam. No uz ked Ta vyradia to si zisti zo soc.poistovne. 🙂
Zdravim, potrebovala by som poradit ohladom evidovania na UP a dohody. Ak sa tu najde zienka, ktora na urade prace pracuje a je ochotna, ozvite sa mi prosim, napisem blizsie,o co ide.. Dakujem
Ahojte neviete mi poradiť ak mám dohodu ale nechodím do práve vôbec môžem sa za evidovať na úrade práce? Ďakujem

DObrý deň, mám otázku na túto tému. Ak je niekto evidovaný na ÚP, nepoberá žiadne príspevky od štátu a vznikne mu príkazná zmluva na 2 dni, ktorá nepresahuje určenú výšku - je automaticky vyradený z evidencie. Môže sa však hneď po uplynutí príkaznej zmluvy znovu zaevidovať na ÚP? Vopred ďakujem za odpoveď