icon

Úrad práce ma posiela robiť prácu, o ktorú nemám záujem

jahmanka22
19. jún 2021

Dobry den, chcem sa podelit o moj problem.
Som dlhodobo nezamestnana (kvoli korone) a o pracu zaujem mam. Robila som v roznych sferach, cez vychovavatelku, veducu, v administrative, chvilku som mala i zivnost... Moja posledna praca bola sice vo fabrike, ale nie vo vyrobe. Mam rozne kurzy, nedavno som absolvovala kurz uctovnictva a chcela by som sa tymto smerom ubrat. Zatial som u nas nenasla vhodnu pracu a popravde, potrebujem si doriesit nejake zdravotne zalezitosti, kym mam na to viac casu (nic vazne), takze nehladam az tak intenzivne.
Tento tyzden mi prisiel papier z uradu, ze sa mam dostavit na pohovor do velkej fabriky a ze ak ponuku odmietnem, budu to brat ako nespolupracu a vyradia ma z evidencie. Som z toho zufala, pretoze ja mam seriozny zaujem o pracu, ale nie ist do fabriky na 3 zmeny ako operator vyroby. Nechapem, preco ma vobec volaju na tuto poziciu, v ziadosti pri prihlasovani sa ako nezamestnana som uviedla, ze mam zaujem o pracu v administrative a jednozmenny pracovny cas. Jedine co ma spaja s fabrikou je, ze som v jednej sice robila 2 roky - ale nie ako operator. Mam bakalarsky titul, vela skusenosti v inych sferach a ist robit na 3 zmeny (co som nikdy nerobila), medzi ludi, od ktorych vyzaduju iba zakladne vzdelanie, ma jednoducho uraza. Nechcem sa nikoho dotknut, samozrejme. Neviem teraz, co mam robit, kedze ja mam ine ciele a predstavy, ale urad je nekompromisny. Bud budem musiet prijat tuto pracu, v com nevidim dovod, alebo ma vyradia a budem si musiet platit sama poistenie (zbytocne). Neviete mi, prosim, niekto poradit, ako mam postupovat?

Strana
z5
unbeholfen
3. dec 2025
@anonym_84e2bd

@unbeholfen píšeš, že si z Galanty, v Sládkovičove hľadali Technické služby človeka https://www.profesia.sk/praca/technicke-sluzby-...
a napíš na Technické služby v Galante - pošli im svoj životopis, možno sa ti ozvú

@anonym_84e2bd dávno sa stalo, povedia že mám čakať kým sa ozvú. Do automobilky stačí zaklopať na dvere a ešte sa vás opýtajú či nepoznáte ďalších čo by tam šli. Ale tieto fleky, roky sa tam snažím dostať. Aj dvaja kamoši sa tam dostali cez známosť. To je v podstate medzi prvými vecami čo robím ak ma úrad práce strčí do nejakej haly že si hladám prácu pomocou miestnych, vidím upratovačku, smetiara, hneď pýtam kontakty na ich personalistov atď. Ja niekedy chodím do roboty hladať si robotu…

Strana
z5