Uživí ma obchod s detskými potrebami na dedine?
Maminy poraďte mi prosím. Byvam v dedine s cca 2000 obyvateľmi. Je tu mnoho detičiek ,ale žiadna predajňa s detskými potrebami. Ja som na invalidnom dôchodku a pomocou príspevku z UP by som si chcela takýto obchodík otvoriť. Zamýšlam nakúpiť: kojenecké fľašky,Hrnčeky s náustkom,misky,umele príbory,Kefky na vlasky,Cumle,Hryzátka,Hracie kolotoče na postieľku,hracie deky,Termosky s cumlom,Detské deky,Sieťky na kočiar proti hmyzu,Sieťky na nákup (na kočiar),Retiazky a štipce na cumel,popruhy do kočiara,Podbradníky, Prebaľovacie podložky,Sady návlečiek do postieľky(aj s baldachýnom?),Paploniky a vankúšiky do postielky,Stojan na baldachyn,Topánočky,Nočníky,Detské vaničky +stojany,Redukcia na wc.Tiež by som nakúpila EKO pracie prostriedky pre deti,jednorazové plienky a vlhčené obrúsky.Manžel mi radí aj čínsky detský textil od 0 do 12 rokov,no ja rozmýšlam či by nebolo lepšie spojiť ten tovar pre kojencov a batoľatá s detským second hand textilom,ale len pekný ,kvalitný tovar. Čo myslíte,uživí ma takýto obchod? A čo radšej-nový textil ,či second hand? Ja som už v strednom veku a veru neviem kde a čo mamičky najviac nakupujú. Tak ak vás to neobťažuje,prosím venujte mi chvíľku času na odpoveď.
@martinkatinka ďakujem ti za milý príspevok a ochotu poradiť mi ,ale na dušičky sviečky+vence+kytice, na vianoce lacné ozdoby a podobne majú tu u nás vo všetkých štyroch kvetinárstvach...
@jarka1910 @zuzka1. ja poznám kočku, čo na tom krachla... tiež brala outlet na kilá a predávala, lenže povedala, že pokiaľ si tie balíky nejde do Talianska sama vybrať, tak jej pošlú 30kg kľudne samé podprsenky, čo proste nepredá... je to cca 5-6 rokov dozadu, čo mala obchod, ale po 2 rokoch zavrela... neviem, ako to funguje teraz, možno sa zmenil spôsob objednávania, nechcem odrádzať, ani nejako strašiť, len aj takáto skúsenosť stojí za zváženie... radšej sa učme na chybách iných, ako svojich vlastných... ☹ a na druhej strane, pokiaľ by bola dajaká kontrola z úradov a videla by, že dávaš domov skúšať, mala by si parádny prúser... nehovorím, že sa to nerobí, ale... neber to ako bežnú prax v obchode (možno tak pre kamošky)...
@jarka1910 tri fabriky? to uz spolu so spominanymi obchodmi a restauraciami ste normalne mesto....
premyslala si nad novinovym stankom alebo cukrarnou (v lete s ponukou zmrzliny)?
@snehovavlocka Ano,nad novinovým stánkom som uvažovala,ale sú tu dva a okrem toho nechcelo by sa mi vstávať ráno o 4h.,aby som šla prebrať noviny. Cukrárne tu kedysi boli dve,ale nešlo im to,tak ich pozatvárali.Zmrzlinu tu ale predávajú. Ja som sa predsa len rozhodla,že otvorim ten detský obchod. ďakujem vám všetkým za príspevky. Pomohli ste mi. Zameriam sa napr. na tie darčekové balíčky pre deti,skúsim aj plienkové torty a keďže v obchode mám 2 miestnosti,do jednej z nich dám aj trochu pekných ,značkových vecičiek z druhej ruky. Zoberiem aj kočiare a lehátka na komisionálny predaj. Dúfam,že sa aspoň čo-to predá pri tomto počte obyvateľov:
Počet obyvateľov spolu 2636
muži 1345
ženy 1291
Predproduktívny vek (0-14) spolu 342
Produktívny vek (15-54) ženy 860
Produktívny vek (15-59) muži 1017
Poproduktívny vek (55+Ž, 60+M) spolu 417
Ja nepotrebujem byť milionárka behom roka. Budem spokojná keď si mesačne privyrobím k dôchodku aspoň 200€ a hlavne budem v kontakte s ľudmi.
@jarka1910 som rada ze sme ti vsetky apson trochu pomohli pri rozhodovani, verim, ze si sa rozhodla spravne a z celeho srdca ti prajem, aby ti to vyslo a obchod prosperoval. Este mi napadlo k tomu, co som ti pisala, tie vecicky za lacny peniaz, mozno mas nejaku znamu v takomto velkom meste kde take sekace su, a bola by ochotna pre teba take veci nakupit a poslat postou, stale by ta to vyslo velmi lacno a verim ze by sa u teba urcite predali. A co sa tyka tych plienkovych toriet, kosielok a prislusenstva na krst a birmovku, ano, myslim ze je dolezite zaujat napadom, ktovie, mozno ti casom napadnu aj rozne ine "netradicne" veci , napr. kytice z lizatiek a inych sladkosti, slane kytice pre panov, ktore by si robila na objednavku zo salamy, syrov a podobne, nie je to az take zlozite. Za napadom ludia pocestuju aj dalej, nielen miestni, v Tescu take nekupia a ako darcek su taketo netradicne napady idealne. Obcas sem mrkni do temy, mozno este niekomu nejake napady skrsnu v hlave.
@kvojtanikova Veľmi ti ďakujem. Si zlatá .
Určite sem ešte pozriem. Ste tu fajn baby. Snažili ste sa ako sa dalo a obetovali ste svoj čas pre mňa. Vážim si to. Prajem všetko dobré vám všetkým i vaším rodinkám.
@jarka1910 este mi napadlo ked som dnes bola u nas v obchode, ze ked sa budes s tovarom sustredovat na deti, mozno by nebolo zle mat aj nejake tehotenske veci, nemyslim komplet garderobu, iba take, ze nohavicky, podprsenky na kojenie, pyzama, nocne kosele... lebo take veci bezne u cinana nemaju, v beznych obchodoch s textilom tiez nie a ani v Tescu nic moc nie je. Uz rifle a tricka, bluzky, to sa tam da kupit, ale taketo spodne pradlo a pyzama som este tehotenske v Tescu nikdy nevidela. Viem ze v PD je jedna predajna kde to maju, Vcielka na namesti pri Vtacniku, ale inak neviem. A cez internet si to objednavat je dost drahe.
@kvojtanikova podprdy na dojčenie v Tesco majú 😉
Ahojte.
Nechce sa mi lietat po obchodoch, nakupujete niekto cez net? poradte linku.je ich tolko vela, sa neviem rozhodnut.
dakujem
kocky co vsetky radite ohladne obchodov so znack.tovarom-netreba mat licenciu na predaj takych veci? a ako to je s predajom adidas nike tovaru-ale origos /jasne ze fake sa predavat nemozu/ a s predajom disney veciciek? tie disney je tazko odlisit od originalu a obchody u nas tiez malu par disney veci a pochybujem, ze maju nejaku licenciu. aj na nete je vela disney veci....
@kvojtanikova tie nazehlovacky su super napad ale tiez rozmyslam, ze ked robi napr disney nasivky, nepotrebuje licencie?
@bamarama82 neviem, ja som sa nad tym nikdy nezamyslala. Ona ma aj Hello Kitty nazehlovacky, je to vlastne obrazok skopirovany z netu. Kazdy si predsa moze skopirovat z netu obrazok ci nie?
@kvojtanikova no ja som uvazovala nad predajom disney veci al. znacmoveho tovaru a jedna znama mala obchod kedysi s vecami lacoste vuitton atd... a potrebovala nejake licencie na predaj atd. a tie nazehlovacky viem napr kde by som odoberala ale tiez myslim ze to treba lkicencovat... netusim....
@kvojtanikova neviem ci to nie je tak, ze ak si aj nieco skopirujes, tak to mozes mat len pre vlastnu potrebu a nie sirit - predavat dalej
@bamarama82 ano, treba mat licenciu. Moji rodicia maju sportovy obchod a viem, ze nemozu zobrat znackove veci, ako adidas, nike, bez licencie. Chcela som im z UK poslat, kedze tu su znackove veci velmi lacne, ze nech si privyrobia, ale nemozu. Jasne, ze ludia predavaju aj nacierno, ale na to by som ja 'gule' nemala.
Hodně podle mě záleží na tom, jaké nasadíš ceny a jak se strefíš do vkusu vašich maminek...
@cabby88 ahoj cabby 88 a aj všetky ostatné moje "poradkyne" 🙂. Takže obchod som nakoniec otvorila a svoje rozhodnutie neľutujem. Ak by to chcel však skúsiť niekto s vidinou veľkého zárobku,sklamal by sa. Ja som do toho išla preto,lebo som potrebovala byť medzi ľuďmi po rokoch strávených doma na invalidnom dôchodku a vopred som rátala s tým,že zo zisku z predaja nezbohatnem,no na prilepšenie k dôchodku to úplne stačí. Dôležité pre mňa je hlavne to,že sa zas cítim užitočná a tí drobčekovia ,čo chodia s mamičkami ku mne do obchodu s detskými potrebami ma nabíjajú energiou. Mám strašne rada malé deti a teraz si ich veru užijem do sýtosti. Aj popestovať si ich môžem 🙂. V obchode mám rôzne potreby na hygienu a krmenie detí, hračky, kojenecký a detský textil (turecký+slovenský+Disney s licenciou),postieľky + matrace+ 2D,3D,4D súpravy+plachty do postieľok a tiež slovenské papučky pre detičky od 0 do 15 rokov, krstové košielky + sviečky a v oddelenej miestnosti je (hlavne pre deti) malý textil second hand z Anglicka. Takže roboty mám až-až, ale naplňa ma to. Všetkým vám ešte raz ďakujem za ochotu pomôcť mi . A ešte niečo pre ktulik24 - v mojom obchodíku mám tovar väčšinou v lepších cenách ako Tesco 🙂 .
scajka, neviem aká veľká je vaša dedina a odkiaľ chceš brať sekáč. Ak by si mala dodávateľa priamo napr. z Anglicka,tak by sa Ti to možno oplatilo otvoriť. Ja práve sekáč ruším. Veľkoobchody so second handom predávajú tovar tak draho,že ak by si chcela na tom niečo zarobiť, musela by si dávať na tovar vysoké ceny a to Ti už bude kupovať malo ludí (len takí,ktorí trochu poznaju značky a vedia niečo o kvalite). Tí ,ktorí pozeraju hlavne na cenu a je im jedno,že nakupujú aj lacný čínsky tovar(je ich väčšina),tak u teba nenakúpia,lebo si povedia,že za cenu sekáča si už kúpia novú vec.Ja som sekond hand dokonca aj prala,žehlila a tak som pracovala aj cez víkend. Už by som s tým isto nezačínala. Radšej vymysli niečo iné.Predávaj nové veci...Skús napr. potreby pre psíkov+darčekový tovar,prípadne školské potreby. Porozmýšlaj čo u vás v dedine chýba
@zuzka1. Chcela by som sa ta opytat ci tvoja suseda ma este stale ten obchod ... Forum som nasla as teraz a tiez by som si chcela nieco podobne otvorit a som z oravy, takze by som nemala byt konkurencia
@lucinda1989 ahoj, na dedine uz nie, otvorila to vo velkom ako megasekac. uz sa nestretavame, kedze je na md, byva inde
@zuzka1. To je skoda..ale dakujem pekne za odpoved 🙂
...ahoj,ja mam vlastnu skusenost s predajom na dedine, kde je 900ludi a v dalsej dedine, kde je 1500ludi, mala som aj predajnu v meste,ale to sme aj hned zatvorili....ale zozaciatku to bolo aspoň na tovar, .... teraz ledva mam na najom :( mala som najskor zmiesany tovar-dospelacky,detsky,obuv,hracky,skolske potřeby.... ked si to clovek porata-zivnost, najom,plyn,vodu,elektrinu... třeba mat min.500€ v cistom mesacne-len na poplatky-co som napisala(jedna prevadzka s rozmermi 25m2.... třeba si pevne porozmyslat, ci to stoji zato... kasa je dost draha zalezitost-kupite ju za 500€ a po 2 mesiacoch ma hodnotu ani nie 200€ :( + tie vybavovacky okolo vsetkeho...no hotova psychiatria.
@jarka1910 Nečítala som všetky komentáre, ale môj názor je...urob si najprv dôkladný prieskum. Daj si na papier najprv čísla. V predpokladanej marži za oblečenie musíš mať započítanú prácu, dane, nájom, nákup tovaru do zásoby, účtovníctvo, na začiatku kopec vybavovačiek a potvrdení čo stoja čas aj peniaze a kopec ďalších vecí. Aká je kúpna sila u vás? Koľko mamičiek má malé deti a aké sú ich pomery? Skús si načrtnúť, koľko predajov za mesiac by si potrebovala, aby si vôbec utiahla chod takéhoto obchodu. Úprimne, nemyslím si, že je to veľmi profitabilné. Ak by si vedela získať tovar, začni s predajom cez internet. Skús na portáloch a neskôr môžeš otvoriť vlastný eshop. A spomínaš, že nechceš byť milionárka, že si chceš privyrobiť 200 € k invalidnému. Predpokladajme, že tam budeš robiť ty osobne...5 - 6 dní v týždni. Za takú cenu práce sa podľa mňa neoplatí ani odísť z domu a nie sa ešte dostať do dlhov, nehovoriac koľko času ešte stráviš vybavovaním všetkého okolo. Skús radšej inú formu zárobku, v dnešnej dobe sú veľké možnosti ohľadom práce cez internet na pár hodín mesačne a zarobíš omnoho viac ako len 200 € 🙂 Prajem veľa šťastia!
A co tak cukraren? Cez leto aj zmrzlina tam. Taka malicka,utulna. Nic velke.
@sandra551 Ďakujem Ti za všetky rady 🙂 ,ale ja už fungujem štvrtý rok vo svojom obchodíku a keďže som nešla do podnikania s očakávaním vysokých ziskov, som spokojná. Privyrobím si niečo k dôchodku ,no táto práca mi veľmi pomohla hlavne po psychickej stránke, aj ked s obchodom je dosť starostí. No aspoň si mám čím zamestnávať hlavu. Otvárať detský obchodík s dnešnou konkurenciou je riziko,ale ako som už písala, neočakávam veľa.3 roky pred otvorením predajne som sa dlhodobo pasovala s onkologickým ochorením,takže som bola väčšinou zavretá doma so svojími čiernymi myšlienkami na budúcnosť a strašne mi chýbal kontakt s ľuďmi.Rozmýšlala som ,čo so svojím životom spravím a myslím,že som sa rozhodla správne.Možno sa Ti zdá hlúpe pracovať celý mesiac so ziskom 200€(mám o čosi viac),ale ja som šťastná a to je podstatné.Milujem tie deti ,čo chodia s mamičkami do obchodu,môžem si ich aj vystískať a pokecať si s mamičkami,či so starými mamami a toto mi dodáva energiu. Nie vždy sú pre človeka prvoradé peniaze.Pre mňa je moja práca a úsmevy detí liekom.

@lenja123 Opatrovanie detí by veru nebolo pre mňa vhodné. To si vyžaduje obrovskú zodpovednosť,sústredenie a veľa sily. Ja potrebujem kľudnú prácu. A čo sa týka našej obce,nie je tu veľa nezamestnaných. Máme tu 3 fabriky,takže aj sem dochádzaju ľudia za prácou 🙂