V akej sfére si nájsť lepšie platenú prácu?
V akej sfére si nájsť lepšie platenú prácu? Pod tým ,,lepšia,, myslím aspoň 1000€ v čistom. Už ma nebaví robiť asistentku a mať na starosti bežnú adiministratívu. IT je teraz dosť populárne, ale do toho ísť nechcem. Alebo napríklad štátna správa, ako je to platovo tam? Za každý koment budem vďačná 👍🏼
Vies co a mala si niekedy v poslednej dobe otvorenu profesiu napr? Ved si zadaj kriteria a citaj inzeraty, ktore ti vyfiltruje a potom uz len rozmyslaj, na co mas, co by ta bavilo, co by si sa chcela naucit.. posobis, ze mas veeeeelmi malo skusenosti, o to viac sebavedomia, ale nie tym spravym sposobom...
V štátnej aj verejnej správe si vieš zarobiť viac ako 1000€ v čistom
@melanta prosim ta, len tak strucne - je sanca ziskat niektoru z pozicii, ktore spominas bez predoslych skusenosti v danom obore? Budem sa musiet poobzerat po novej praci, no zial, momentalne mam pocit, ze su pozicie bud cisto pre absolventov alebo take specificke, ze bezny clovek nema sancu...
@sandria nie nie klamem tu 🙄😂
@taga poviem ti pravdu že nemala. Idem to pozriet. Dik
@taga to je veľmi relatívne. Záleží od konkrétnej spoločnosti a potom od konkrétneho manažéra. Niekde sa vieš dostať na pozíciu aj bez adekvátnej praxe. Ale nejaké zručnosti človek musí mať, či už jazyk ak je potrebný, alebo nejaké zručnosti či charakterové znaky, z ktorých je možné predpokladať, že sa človek do toho rýchlo začlení. Viaceré korporáty sú v tomto dosť nazvime to benevolentnejšie, že vieš aj ako nie absolvent začať s niečím, v čom nemáš prax. Na druhej strane sú korporáty, kde uprednostňujú absolvontov a to primárne kvôli platu. Čiže nevzdávaj sa, určite šancu máš. Len nájsť pozíciu a spoločnosť, kde to pôjde aj bez danej praxe.
@maranta_leuconeura ja som mala nastupny plat v korporate po skonceni vysky pred 6 rokmi 1200e v hrubom, takze neda sa to zovseobecnit zalezi naozaj od pozicie.
@sandria To vobec nie je hlupa otazka. Ja som v zivote nechapala, co vlastne ludia v korporatoch robia. Kamarata, co robi v Swiss Re som sa x krat pytala a tomu vysvetleniu som vobec nepochopila. A to mam teda IQ dost vysoko. Milion oddeleni, clovek je iba cislo a nikto dobre nevie, co sa tam vlastne robi.
@drahomirrra ďakujem ti 😉
Nevedela som, že človek čo ma vs musí teraz automaticky všetko vedieť, lebo titul 🤷🏽♀️😂
Ja mam dve a korporatom sa vobec nerozumiem. Ked citam ich inzeraty, tak si absolutne neviem urobit predstavu, co to obnasa.
@drahomirrra to si radšej nemala písať 🙈 lebo ti tu nikto neuverí 🙈
@drahomirrra nie, ja to chápem, je to normálna práca ako napr v štátnej správe, len produkuje zisk🙂. Normálna firma s oddeleniami, kde pracuješ pre zákazníkov. To, že sa to ťažko vysvetľuje je tým, že sa tam používajú špecifické tooly a prostredia a procesy, ktoré sa mimo tu firmu vysvetliť nedajú proste 🤷🏼♀️. Ale opravím, dnes to už dávno nie je práca, kde si len číslo, na jednoduchú prácu majú automatizácie, naopak, je to práca dosť kreatívna, kde treba ozaj používať hlavu😊.
A dá sa to naučiť, netreba na to IQ 180, bežnému človeku stačia 3 mesiace, max 6. Ale musí byť trošku technicky a jazykovo zdatný a používať rozum. To je pri jednoduchých pozíciách, o kt má autorka záujem. Potom sú tie, kde treba vedieť niečo viac, mat IT školu atď atď.
@hopsadobrandejsa z akych kurzov sa ucis ?
@domi235 momentalne samostudium...
Ked to budem mat trocha viac v malicku tak si pohladam nejaky kurz ktory ma v prac. sektore nejaku vahu.
Skor ale pojdem cestou ako ini developeri a urobim si stranku s vlastnym portfoliom aby som preukazal svoje schopnosti.
@natalala ano, zalezi, ale take (dokonca nizsie, ja som si vypytala viac) sumy boli aj v inzeratoch na profesii v tom case na junior pozicie
profesia - filter nad 1000 eur ponuky - filter mesto v ktorom chces pracovat = voi la dostupne ponuky
Preco ked mas statnicu z AJ nerobis preklady,nedoucujes??🤔 Nikoho ti k tomu netreba,staci zivnost? Nechapem naco ludia studuju VS,ked potom nemaju ambicie ju vyuzit🤷♀️
@hopsadobrandejsa ty si sa zamerala na webove stranky?
Ja som ako asistentka v korporáte mala 1700 brutto a nebola to Bratislava.
A k otázke, isto korporat, vo väčšine je company language angličtina, neviem či si odpovedala aké dovednosti ponúkas
Držím palce
Ano, chcem robit front end development, ale ak budem schopny pokryt vsetky jazyky k front endu tak teoreticky pripada aj full stack do uvahy ak si budem vediet casti back end-u zrobit po vlastnej osi.
@melanta a ako sa vôbec dostať do HR prosím? U nás čo hľadali tak každý chce skúsenosť na hr oddelení. Aj som skúsila poslať CV aj prt z toho. Nie som absolventka,mám aj skúsenosti nejaké,pracovala som aj popri rodicaku a zdá sa,že mi to bolo na nič. Idem si robiť aspoň kurz mzdy a personalistika,že snáď nejaký prvý krok.
@taga
To som sa chcela opýtať, už asi 2-3 komentáre som našla na greenfoxacademy veľmi negatívne.
Takze ani ty nie si s nimi spokojná?
@taga 7 -9 tisic eur za kurz???? 😀 si sa zblaznila. Ved za ten cash zaplatis kurzy v roznych smeroch aj VS aplikovanej informatiky. A pravda je, ze za 4 mesiace sa z teba developer nestane ked sa na hlavu postavis 😅 Iba hlupak zaplati take peniaze za taky nezmysel. Normalne kurz devOP za 250e staci. A nie tisice eur 🤦🏻♀️

Dakujem baby. Hlúpa otázka, ale aka práca je v korporáte? 🙈 Nepoznam nikoho kto by v nejakom pracoval