icon

Vadilo by, keby šiel muž na firemný večierok?

30. nov 2023

Baby. Vadilo by vam keby ma ist muz na firemny vecierok? Neni z tych co by randili s niekym alebo by spravil nieco zle. Ale obzera si sem tam zeny (co robi kazdy jeden muz).

j_m
3. dec 2023

🤔 hmm… ďaľšia “dobrá” otázka na MK 🙄
(Napr. po 20 rokoch sme mali stretnutie zo základky, kde prišla s jedným i jeho manželka… absolútne “faux pas” 😂).

mon8060
3. dec 2023

Preboha..čo je toto za otázku????😳🙈

majaa81
3. dec 2023

Absolútne by mi to nevadilo. Vzťah má byť o dôvere. Žiarliš, či prečo ti to vadí?

emjee
3. dec 2023

U nas sa "priepustky" nepytaju, u nas sa oznamuje "vtedy a vtedy idem tam a s tym". Druha strana sa smie ponuknut odviezt😁 Vola sa to asertivna komunikacia medzi dospelymi.

siska53
3. dec 2023

A preco by mi to malo vadit?? Ved aj ja chodim na firemne vecierky! Lenze ten moj skor nechce ako chce na take akcie chodit a ja by som naopak bola rada, keby siel..

malinovka333
3. dec 2023

@j_m aj u nas na stretavke zo ZŠ prisiel spoluziak so zenou

andreatytler
3. dec 2023

Tak tie argumenty ze ci ho nechat chodit do prace lebo ved tam je s tymi kolegynami neobstoja. Na vecierok ide clovek vyslovene so zamerom sa zabavit, odviazat a spravat sa uplne inac ako v kazdodennej praci.
Mojich kolegov mam velmi rada ale ani trochu netuzim s nimi popijat a odvazovat sa. Na vianoce mame spolu obed pri koledach a to mi staci. Najeme sa spolu, pokeciame, zasmejeme sa a o 16:00 ideme domov.
Podla mna je kazdy firemny vecierok kde sa pije alkohol a je to neskoro vecer ze je to vyslovene party, dobra prilezitost na neveru a preto autorku uplne chapem ze jej takato myslienka pride na rozum. Nechapem preco by taky vecierok mal existovat. Ako to tej firme prospeje ze sa jej zamestannci navzajom odviazu?

Autorka, Nechcem ti brat iluzie ale nevernici su povacsinou chlapi co na prvy pohlad vyzeraju dobre, nerandia a nespravili by nieco zle.🙂

aurora33
3. dec 2023

@j_m 😂😂😂😅

tiezjedna
3. dec 2023

@autorka rozhodne zakázať! Ani náhodou! Guľa na nohu a preventívne ho po dobu decembra držať priviazaného k posteli, pretože mávajú aj také nápady, že ku koncu roka chodia kolektívy na pivko! A vieš koľko báb je po podnikoch?! 🙊😨😝

emjee
3. dec 2023

@andreatytler to vazne sa pytas, preco sa maju kolegovia poznat aj neformalne? Napriklad preto, ze ovela lahsie komunikujes s clovekom, s ktorym si prezila aj vtipne chvilky, nez s niekym, koho poznas iba ako "ten co stale odo mna chce tuto tabulku". A vecierok s alkoholom neznamena, ze sa vsetci ozeru pod obraz.

andreatytler
3. dec 2023

@emjee Nie veru. Od kolegu nepotrebujem neformalnost aby sa mi s nim dobre kominikovalo. Praveze sa citim ovela prijemnejsie ak je nas vztah vzdy do urciteho stupna formalny.

beronsche
3. dec 2023

@andreatytler pises o tom, ze je to party, akoby to bolo nieco vyslovene negativne..
Ved je to smiesne, ze "prilezitost na neveru", sudny clovek sa jednak na fir.akcii neozerie ako hovado a ak ma moralne zasady, tak nepretiahne hned tu, co sa necha..
A ak je niekto taky, ze mu to nie je cudzie, takeho ani nepritomnost na party nijako nezastavi..

A tiez si myslim, ze je fajn, ak sa kolegovia trochu poznaju aj neformalne.
Ja v tom vidim benefit. U mna je to presne opacne ako u teba, lepsie sa mi spolupracuje s ludmi bez formalnosti a odstupu..
Ved s nimi travim obrovske mnozstvo casu....

beronsche
3. dec 2023

Inak, tie co vravite, ze partnerov firemny vecierok vam vadi. Vadi vam vo vseobecnosti, ak ma partner samostatny program?

natalka13
3. dec 2023

@andreatytler vazne nevies o kolegoch nic sukromne? Deti kolko maju rokov kam chodia do skol, co robil kolega cez vikend.....smutna praca len robota a dovi dopo.

andreatytler
3. dec 2023

@beronsche Nie, samostany program mojho muza mi nevadi.
Co tak spomynam na vianocne vecierky z mojej prvej prace, tak to bolo velmi slusne ale napriek tomu sa mi nepacilo ze som tam videla niekolko ludi opitych (neznasam opitych) a kolega ma na chodbe zacal bozkavat a vyznavat lasku (tiez bol opity) a dovtedy nic ani naznak ze by som sa mu pacila a iny kolega si priviedol zenu a ta sa tam zabavala s inymi chlapmi trochu viac neformalne ako by clovek chcel vidiet. Sme sa tam ciliti blbo koli kolegovi, ze sa na to pozeral. A toto vravim ze bola slusacka suchoparna statna organizacia. Mam taku predstavu ze nejaka zazobana pravnicka firma robi vecierky na este divokejsej urovni.
V terajsej praci mame vianocny obed. Kazdy nieco navari, napecie a prinesie. Ozdobime si kancelariu, pustime hudbu, najeme sa, pokeciame, vymenime si darceky a ideme domov.
Vobec nemam pocit ze by sa mi s prvymi kolegami lepsei spolupracovalo koli tym vecierkom.
@natalka13 Nie, nie viem vela o ich sukromi. Normalne sa bavime, kecame (ako vravim, mame skvely kolektiv a mam ich velmi rada). Zopar kolegov mam takych ze sa aj doma navstivime ale nepotrebujem ist s nimi niekam na vecierok popijat a tancovat a zabavat sa a mozno robit blbosti (co k vecierku patri). Nechcem pred nimi stratit zabrany. To si dovolim len pred rodinou a priatelmi. A nechcem vidiet ze oni stratia svoje zabrany.

zuzu11166
3. dec 2023

No moj muz je teda velmi ziarlivy,ale aby robil z toho problem,ze idem na vianocny vecierok s ludmi s ktorymi pracujem a som s nimi denne,tak by som ho poslala sa liecit uz

emjee
3. dec 2023

@andreatytler je mi luto, ze mas taku blbu skusenost. Ja mam inu a to bol nejeden vianocny vecierok, sportovy vecierok, odchodovy vecierok, teambuildingovy trojdnovy vylet do hor, aj zopar lyzovaciek. Napriek uvolnenej atmoske sme si vzdy vedeli aj dalsie rano pozriet do oci. To je o ludoch, nie o vecierku.

andreatytler
3. dec 2023

@emjee Asi najvacsi problem u mna je ten alkohol. Proste ked maju ludia pristup k alkoholu, vselico sa moze stat. Cize ak by tam alkohol nebol na tom vecierku, asi by som to povazovala za ovela menej nebezpecne. Ale to je tym ze mam s alkoholom zle skusenosti a tak mu neverim a neznasam co vie z ludi urobit.

gab1sol
3. dec 2023

@andreatytler mám pocit, že tvoja predstava firemných večierkov je ako party z filmu Vlk z Wall Street. Ja pracujem vo veľkom korporáte, kde si potrpia aj na budovaní neformálnych vzťahov, ale nestrpia obťažovanie. Na večierku je aj alkohol, ale nikto ho tam nikoho nenúti piť. A napríklad takéto akcie ľudí zbližujú a z kolegov sa často stávajú aj dobrí priatelia… A tvoja osobná skúsenosť ma mrzí, ale kým na jednej strane úradoval alkohol, ja si neviem predstaviť, že by sa niektorý z mojich kolegov priblížil na takú vzdialenosť, aby ma bozkával… Takú ešte nehrali, aby v tom prípade moja noha neskončila v jeho rozkroku. A to by mohol byť aj sám generálny.

natalka13
3. dec 2023

@andreatytler nechodite na svadby kde je alkohol?

emjee
3. dec 2023

@andreatytler ja tiež nemusím opitých ľudí, ktorí nepoznajú mieru. Ale to je ich problém, nie môj. Na takýchto večierkoch sa aj tak nedá baviť so všetkými, vyberám si takých, ktorí vedia piť a nerobia somariny. Ja som zodpovedná iba za seba, svoju mieru poznám.

andreatytler
3. dec 2023

@gab1sol Hej, presne taka je moja predstava. Jedna baba to tu aj pise ze sef zaplatil striptiz. 😀 Ale to sa v korporate nemoze stat.
Na vecierkoch netancujete v paroch? Ze vravis ze nikto z kolegov sa k tebe nedostane.
@natalka13 Ked tak nad tym uvazujem, svadba je pre mna nieco uplne ine ako firemny vecierok. Tam mi ten alkohol az tak nevadi.

emjee
3. dec 2023

@andreatytler na vecierkoch sa malokedy pustaju sladaky 😁 vacsinou riadne vypalovaky alebo sa netancuje, ale napr. hra bowling, spolocenske hry alebo sa proste vykecava

gab1sol
3. dec 2023

@andreatytler bavíme sa o tancovaní alebo o obťažovaní? “Slaďáky” som na vianočnom večierku zažila vždy až na záver (v tom kvante ľudí máme aj páriky, či manželské páry), ale aj keď v rámci zábavy tancujeme napríklad nejakú polku, či nejakú salsu, alebo iný párový tanec, tak nemám a ani nedovolím, aby môj tanečný partner mal svoje pery na tých mojich. A že niekde objednali striptíz? O serióznosti takej firmy by som veľmi silno uvažovala a rovnako by som zvážila, či pre takého zamestnávateľa chcem robiť.

viestta
3. dec 2023

@andreatytler ziaden opity chlap sa ku mne nedostane tak blizko aby narusil moju konfortnu zonu. Na to sa mam dost rada a viem si spravit poriadok vcas. Ak ti nejaky chlap narusil konfortnu zonu, tak chyba nebude len v alkohole. A ak by sa aj tancovalo v paroch, tak ked niekto prekroci hranicu unosnosti, pociti to okamzite. Kazdy si k tebe dovoli len tolko kolko mu dovolis ty.

viestta
3. dec 2023

@andreatytler este doplnim, ze moju konfortnu zonu nemoze narusit ani triezvy cudzi chlap...

andreatytler
3. dec 2023

Tak sa zda ze ta nasa slusacka firma nebola az taka slusacka ako som si myslela.😀 ked pocuvam ze sa na vecierkoch netancuje v paroch. Tam sa tancovalo.
Ved tak zeny co si myslite ze som tam stala a nechala sa bozkavat? Bola tam zabava, kazdy sa smial, zartoval. Isla som po chodbe, okolo neho. On ma zobral za ruku (na tom nic zle nie je tak som ho kludne nechala) ale potom sa mi hned druhou zavesil na krk a dal mi asi 1-2 pusy kym som ho stihla odtlacit. Ste nikdy nevideli ako skusa podnapity chlap kazdeho bozkavat?
@gab1sol Praveze to je ten problem ze neviem ci by si mu dala jednu do rozkroku. Ak by to urobil cudzi chlap je to jasne, ale toto je kolega s ktorym si mozno dobre rozumies po pracovnej stranke a ak chces vo firme zostat budes s nim pracovat nadalej. Ja toho kolegu vidim ako obet alkoholu. Nemal na taky vecierok ist ak nevie mieru.

emjee
3. dec 2023

@andreatytler blbe je, ze on si to mozno ani nepamata, kedze si mu to rucne-strucne nevysvetlila a pre teba je to ocividne trauma. Minimalne po vytriezveni ste si to mali vydiskutovat.

andreatytler
4. dec 2023

@emjee Oh, nie. Nie je to pre mna trauma.😀 Asi som to blbo napisala ak to vyznelo ze to bola pre mna trauma. Ano, mali sme si to vydiskutovat. Asi som sa bala ze mi povie ze ma tajne miluje.😖

nyusika
4. dec 2023

@andreatytler niektoré ženy dokážu z niečoho úplne bezvýznamného spraviť tureckú telenovelu.
Niektorí ľudia proste reagujú tak, ako tvoj kolega - považoval to za vtipné.
Neodhadol, ku komu sa takto žoviálne môže správať. Ty to považuješ za dôverné.
On nie.
A tebe už svadobné zvony v hlave znejú 😁😁