Veľký tlak v novej práci
Zacala som pracovat vo velkej spolocnosti, som tam mesiac. Problem je ze neviem zvladnut ten tlak ktory je tam na mna vyvíjaný. Mozno potrebujem len viac casu mozno len o 2 dni viac ako vsetky tie "dokonale" zamestnankyne. Stretavam sa tam s nepochopenim, kolegyna dokonca na mna vybehla ze vsetci to zvladli za 3 dni len ja nie. Len ja som tam mesiac a prisla som hned do predvianocneho zhonu kde aj ony same maju problem to zvladnut. Ony zacinali pri mensom objeme práce pred par rokmi ale mne vsetko vyhodia na oči..vobec sa v tom kolektive nevyznám..
@natalienka12 ale moze byt, jasne...viem si predstavit :D ak to zacne, dam sa preradit, prist o mna nechcu ako zamestnanca.Budem hladat moznosti ine, no uz nic nenarobim.Ja si inak pomoct neviem, bohuzial.
@kittykat22 áno vlastne mam vsetko napisané.Keď som jej argumentovala na jej "monológ "za cesty,teda neviem kam išla asi na wc.. tak len mykla plecom ze ju to vlastne nezaujima ze to nie je jej problem ale moj a mam vsetko vediet, lebo ona ma bude uz len kontrolovat a ze ona nic nejde robit.
Ked som nevidela ochotu si to so mnou vydiskutovat, len velke nepochopenie tak inu moznost som nemala ako ist na personalne a poprosit ich o mediaciu.
ale to co pises s tym wc to je mobbing. To si nemoze dovolit. To je nejaka ultra pizda. Dobre ze si isla na personalne. Ako to co robi zenska, tak to sa asi zosalela. To neexistuje. Nesmies sa dat. Na to wc by som sa jej spytala, ci jej mam napisat mapu a povedala by som jej to takym tonom, ze by vsetci v office boli ticho. Ja som hrozna bitch ... ako do mna sili v minulosti take pizdy ako tvoja kolegyna tak dokazem byt super zla.
Ahoj, tal ako to dopadlo nakoniec? ostala si? som v podobnej situacii teraz
@manila421 Ahoj, ano zostala som.Je to dynamická práca, zvykla som si.Stále sú dni ktoré mi dávaju zabrať.Zodpovednosti a povinností zčasti ešte viac pribudlo ale viac ma ako kolektív rešpektujú a držime spolu.Treba im fakt ukázať že sa mylia keď neveria v tvoje schopnosti.Nič som sa nesnažila dokazovať, stále som bola rovnaká a aj som ako človek, robím si svoju prácu ako najlepšie viem.Ale pisem svoju osobnu skusenost takze moje vnimanie je len subjektivne a mohlo dojst k zlepseniu aj koli personalnym zmenam, ktoré nastali.Držím päste, nech sa darí😉 ak by ti to pomohlo, kludne napis aky problem mas v novej praci, ako ju vnimas
@manila421 Praca v korporate sa neda naucit za tyzden, ani za mesiac. Zhruba 3 mesiace trva, kym sa clovek zorientuje v pojmoch a zakladnych veciach, a asi pol roka, kym pochopi procesy, suvislosti a org. struktury. Nie kazdy sa na tento typ prace hodi, ale treba vydrzat a aspon prve 3 mesiace nerobit unahlene zavery.

v korporaci sa nemas sancu naucit veci za mesiac. Neviem ci niekto kto ti tu pise, ze si mala dost casu, niekedy robil v obrovskej firme. To je taky kolos kde sa toci na dennej baze tolko veci, ze na zaucenie a pochopenie potrebujes tri mesiace. Niektore veci sa k tebe dostanu az za pol roka.
Kolegyni by som povedala, ze nech sa ukludni a prestane s tymi recami . Schladila by som ju hned z prvej. A k tvojej praci - pis si veci. Mala by si mat notas a pero a v bodoch si presne pisat co budes robit. Je to lepsie. Ako v korporaci nikto nikdy nema cas, tak to je idealne. Dohodni sa, ze kazdy den o 15.30 budes mat s niekym stretnutie kto ti poradi - dufam, ze ti dali menovite mentora. A nic sa neboj, bude to ok. Kolegyna je bitch a toto co robi je mobbing na pracovisku a velke firmy sa k tomu nestavaju moc pozitivne. By som sa frajerky spytala, ci keby som ja po nej zacala kricat niekde pred ostatnymi, ci by jej to bolo prijemne.