Výber medzi prácou v banke a opatrovateľstvom
Ak by ste mali na výber 2 z týchto prác, ktorú by ste si vybrali? Práca v banke, plat 1300brutto prac.doba 8:00-16.00 a plány a tlaky na predaj alebo práca opatrovateľky čiže hygiena, kúpanie, podávanie liekov....+ služby 12hodinové a v tom aj nočné služby a pracuje sa aj víkendy aj sviatky(ako výdu služby) - tam je plat lepší o cca 100-300eur brutto....ale je tam kolektív v pohode a síce sa zamestnanci narobia a nabehajú ale žiadne tlaky...čiže prvá práca kde je dobrá prac.doba bez víkendov ale tlaky alebo druhá kde sú 12tky viac sa narobia, horšia pracovná doba ale lepší plat - opatrovateľka v zariadení
@mogaa Ja si myslím že obe práce sú psychicky náročné.
Ja robím opatrovateľku, nechcem to robiť celý život. Mám tu prácu rada, je to pre mňa psychicky náročné.
Je to dosť náročné, kvôli tomu že v domovoch dôchodcov sú demenciou rôznymi diagnózami. Niektorí ľudia sú agresívny, ťažko sa s nimi pracuje.
@balerina2025 Ako ktorý, niektorí mi aj vynadajú keď sa im niečo náhodou nepáči. Ľudia sú rôzni, niektorí sú milí priateľskí berú má skoro ako svoju rodinu. Niektorí sú nepríjemní.
Hľadala by som ďalej ….banka je fakt praca pod tlakom
Opatrovateľka? Fyzicky veľmi náročné
Ak ti to nehorí, hľadaj ďalej
Ja mám problémy s platničkami, čiže pre mňa druhá možnosť by nebola reálna. Ale keby som to nebrala do úvahy, vyberiem si druhú, bola by pre mňa náplňou zaujímavejšia, bez ohľadu na plat.
Porovnávame prevažne fyzickú prácu s psychickou kancelárskou, každá bude mať svoje plusy a mínusy. Základná otázka teda bude k čomu máš bližšie.
Nechcela by som robiť na smeny a ani cez víkendy a už vôbec nie pri dieťati. Ak by som mala možnosť tak nerobiť. Banka záleží ktorá a záleží, aký je riaditeľ. Ja poznám v mojej banke poradcov, ktorí tam na pobočkách v BA robia 20 rokov a sú spokojní. Banková pobočka nemusí hneď znamenať strašné tlaky a hrozné nesplniteľné plány. Sú ľudia, ktorí to robia roky a pochvaľujú si, pretože majú dobrého šéfa a super kolektív. Takže z týchto 2 možností by som ja volila banku. Opatrovateľku môžeš ísť robiť aj potom, tam sú voľné miesta často, to nie je dream job.
Vyssi plat je iba kvoli priplatkom za soboty alebo nedele. Ja by som volila skor banku.
Každá jedna opatrovateľka a opatrovateľ má môj veľký obdiv. Podľa mňa je to náročná práca. Naozaj, ľudia, ktorí ju vykonávajú to musia mať v sebe. A ako bolo spomenuté vyššie, ľudia v centrách sociálnych služieb (ZpS, DSS, ŠZ a pod.) majú viac menej pridružené diagnózy, ktoré im ovplyvňujú správanie sa, ale aj ich fizicky stav (inkontinencia, vylučovanie, tras, a pod.).
A práca v banke? S tým nemám skúsenosť.
Tak mňa osobne nezaujala ani jedna z týchto pracovných ponúk, ale na to musíš mať aj povahu. V banke by som pracovať nechcela a všeobecne takto priamo s ľuďmi a pre ľudí - to je za trest. A na to druhé musíš byť veľmi silná povaha a musíš sa vedieť odosobniť, a to ja tiež asi neviem.
@mogaa plat je lepší iba na oko pri druhej práci. Musíš si to spočítať podľa počtu odpracovaných hodín k platu a hneď uvidíš hodinovku. Ale vyberala by som čo mi je bližšie srdcu. Ak máš chuť robiť opatrovateľku a myslíš, že by ta to bavilo chod do toho. Je to určite záslužná práca, ktorá sa musí robiť srdcom.
@melanta no práveže ide o malú pobočku v menšom meste, kde sú 3 ľudia včetne riaditeľa, ten a ešte jeden poradca tam robia roky....práve preto zvažujem aj tú banku....a hlavne na pohovore mi bolo povedané , že chcú niekoho kto zapadne do kolektívu, aby tam neboli žiadne hádky, takže predpokladám, že kolektív dobrý...a vedia si vypomôcť aj s plánmi...ale tlaky že tam sú, to mi povedal riaditeľ a ten je tam 20rokov, predtým robil poradcu
Kebyze musim vyberaz z tychto dvoch tak opatrovatelku, ale ani na jedno nie som stavana

@mogaa ak mozes asi by som sla do 12tiek. tam mas aj viac volnych dni nie? praca nie lahka, ale pracovat v banke tiez nie je ziadne terno, tam si pre ludi handra a rohozka
kdezto ako opatrovatelka, skor robis dobry skutok, ze sa o niekoho staras a ti ludia si to snad aj cenia. snad. ja som opatrovala, lahke to nie je. na psychiku aj.ale ja som mala tazko choru pani.