icon

Vydržíte v práci do dôchodku?

5. jún 2024

Ako to máte v okolí, alebo vasi rodičia?V mojom okolí je veľa ľudí buď na ID, predčasnom dôchodku, predali firmu tak sú doma a strážia vnucata.Ani nepoznám človeka okolo 60 tky čo ešte pracuje.Myslite si, že vy vydržíte v práci do dôchodku?

Strana
z3
kakakina
5. jún 2024

Mám 49 a budem musieť.V práci mame 65 ročne kuchárky aj upratovačky .

butterflyeffect
5. jún 2024

Urcite nevydrzim do dochodku, uz teraz tam neviem vydrzat 🤣 robime vsetko preto aby sme sa zabezpecili tak aby sme nemuseli pracovat az do dochodku. Osobne si myslim ze o 30 rokov uz ani dochodky nebudu-myslim tie zo socialnej poistovne, ved uz teraz ich nemaju z coho vyplacat. A ak budu tak urcite sa vyrazne este zvysi dochodkovy vek.
Osobne ale poznam ludi co aj po 60 pracuju aj takych co “uz nepracuju” pred 60

gribka1
5. jún 2024

Normálne s takýmito ľudmi 60+ pracujem, úplne v pohode. Samozrejme nie v bani.

majamat
5. jún 2024

mam kolegyne okolo 60r. neviem,a si osobne nepoznam ludi, co okolo 60r nepracuju, resp mozno aj poznam, ale bude ich malo a neviem ich presny vek, cize neviem, ez patria do tejto skupiny.

janinah
5. jún 2024

Mám 60 a pol r....robiť mám do 62.. nevydržím.Stacilo.peniaze nie sú všetko.

diewcatqoo
5. jún 2024

Moja mama bude mat o mesiac 60 a pracuje. Podotykam, ze mamina ma tazku manualnu pracu, dviha tazke veci a nabeha sa. Svokra bude mat 62, zachvilu ide tiez do dochodku a pracuje. U nas v praci mame tiez jednu kolegynu tesne pred dochodkom. Aj moje dve susedky 61 a 62 rocne pracuju... Ked sa vlastne tak nad tym zamyslim, tak poznam asi len 3 osoby v takom veku, ktore nepracuju.

iv007
5. jún 2024

Mam rodicov - obaja 61r. co pracuju a nemaju kancelarske teple miestecka. Naopak si vsimam v okoli, ze aj starobni dochodcovia 62+ ostavaju pracovat aby si zlepsili prijem a prilepsili si. Skor mam pocit, ze mladym sa nechce robit a hladaju si cesticky.

viestta
5. jún 2024

Neviem kade ty chodis, ja mam okolo seba ludi, ktori cakaju na odchod do dochodku v zamestnani.

mamina7070
5. jún 2024

mam dve koelgyne po 60 tke a jednu tesne pred normalne pracuju ja skor nepoznam takych o akych pises

fannynka
5. jún 2024

mam uplne ine okolie ako ty, ludi pracujucich 60+, dokonca aj v 65

sara07
5. jún 2024

neviem si to predstavit, za mna je to šialene neskoro, a to sa snažime drzat v kondičke, je to špinavost stale dvihat dôchodkovy vek alebo okresavat
ok beriem tak 60

ka_ty2
Autor odpoveď zmazal
janinah
5. jún 2024

@ka_ty2 v 50+ som tiež bola hrdinka...od cca 58_59 už veru nie som...

ka_ty2
Autor odpoveď zmazal
ysseba
5. jún 2024

Ja pracujem v štátnej správe a áno - veľa mojich kolegýň a kolegov odchádzajú do dôchodku. A práveže veľa je aj takých, ktorý pracujú aj dlhšie ako len po dosiahnutie dôchodkového veku...

renab
5. jún 2024

Moja suseda ma 88 rokov a je rok na dochodku... U nas v praci je vysoky vekovy priemer. Do dochodku neodchadza nik v riadnom termine. Ale nerobime fyzicku pracu.

subartic
5. jún 2024

môj otec odišiel reálne do dôchodku v 77 rokoch , pracoval ako lekár . Ja v 60 tke chcem pracovať dva dni v týždni , chcem si aj užiť troška život . Pracovať chcem ale tak do 70 tky .

katica06
5. jún 2024

Rodičov mám pred 70kou ani jeden nepracoval v šestdesiatke, prvý rok pol ID potom už celý. Nie preto že nechceli jednoducho na to nebol zdravotný stav. Ľudia v mojom okolí čo majú pred 60kou už ,,strihajú meter,, Jediné výnimkou sú asi len lekári.

sisska96
5. jún 2024

Pravdaže. Dokonca aj popri dôchodku

kuki13
5. jún 2024

moja mama odisla do dochodku v 70 aby mi pomohla so synom, inak by este robila. Ja zatial nemam predstavu ale praca ma bavi tak mi cas rychlo bezi.

mikadooo
5. jún 2024

Ja mám veľmi fajn kolektív, rada by som tam ostala robiť aj v dôchodku. Výplata je len príjemný bonus. Ale veci sa menia a už x krát sa moje "plány" počas života zmenili, takže už nejak neplánujem dopredu, do dôchodku ďaleko, bude ako bude, možno nebudem v stave robiť, možno pôjde firma do kytek a možno ma jednoducho nahradia niekým iným, možno ostane zrazu muž pn a ja si budem musieť nájsť ešte jednu prácu, aby sme všetko utiahli, alebo ma budú potrebovať deti kvôli vnúčatám "na plný úväzok"... Čiže je úplne irelevantné, čo si viem a neviem v tomto momente predstaviť 😁.

fairyy
5. jún 2024

aj ked ma moja praca bavi...ja dufam, ze nebudem musiet robit do dochodku... snaha sa zabezpecit na skorsi "odchod do dochodku" tu je, ci nam aj vyde? este velmi skoro o tom hovorit...zatial mam do dochodku viac ako 30 rokov 😅

dancingqueen321
5. jún 2024

Nie, ja urcite nie. Po 45 na vela ludi pozeraju tak, ze su uz stari, hlavne na manualne roboty… ja to vidim tak, ze si job uz v takom veku nenajdem, budem potom 20r doma :D mozno sa starat o vnucata

wolf_
Autor odpoveď zmazal
olimuc
5. jún 2024

Moja babka pracovala do 70 a to bolo v casoch ked zeny chodili do dochodku v 55.🤷🏻‍♀️moja mama obcas este pracuje .. ma 76, jej sestra ma 69 a pracuje normalne na TPP jej manzel je na dochodku a lezie jej na nervy… kolega ide do dochodku zajtra … pred 2 tyzdnami oslavoval 70tku (ale vobec na to nevyzera… pracoval manualne 🤷🏻‍♀️) ja nad tym neuvazujem … hlavne preto, ze na dochodky uz nebude .. takze, kto sa zabwzpeci nebude pracovat a ini budu musiet alebo sa past …

dorottka
5. jún 2024

Neviem, ja co kazdeho poznam, tak normalne robia okolo toho veku, ba aj podstatne dlhsie. Nedavno mi umrela suseda, velmi vitalna inteligentna starsia pani, na dochodku bola mozno rok pred smrtou len, ona vravela, ze je rada v kolektive a dochodok na nu posobi depresivne a bude robit, kym jej zdravie bude drzat. Az z parte som sa dozvedela, ze mala 82.

h2
5. jún 2024

Tak ja zase poznám skôr ľudí, čo ešte pracujú, hoci sú už v dôchodkovom veku.

liusa82
5. jún 2024

kedže mám prácu ako koníček a pokial mi bude rozum a zdravie slúžiť tak aj po dôchodku.Teda dokedy sa bude dať.Možno aj do smrti 🙂 najhoršie je robiť niečo čo ťa nebaví a chodiť tam za trest

zmrzlinka2021
6. jún 2024

ja nevidim dovod nepracovat ani po 62.

Pokial budem zdravotne na tom dobre, urcite chcem pracovat, aspon na polovicny uvazok.

Osobne vnimam, ze drviva vacsina ludi, co odisla na full dochodok, zacala brutal zakrpatievat a upadat. Ja chcem byt aktivna a v pohode aj v 70tke. Ked zdravie dovoli, velmi rada.

peter0123
6. jún 2024

Autorka, až behajú po mne zimomriavky keď čítam ako tu každý pracuje alebo plánuje pracovať okolo sedemdesiatky.
Len taký príklad, kamoška pracuje v administratíve má 5r do dôchodku je v kancli takouto pracujúcou dôchodkyňou. Takto napísané jeeej super. A skutočnosť: Pani sa nechce asi nudiť doma. Má pravdepodobne ťažkú inkontinenciu, ale vložky si nechodí meniť a veľmi to cítiť, počas pracovnej doby si viac krát podriemka, sadne si na lavičku a celé hodiny fajčí a rozširuje klebety. Aj keď niečo spraví robí chyby. Keďže sú iba dve na celú administratívu,kamoška,ťahá skoro všetko . niekoľko krát naliehala na.šéfa by ju vyhodil alebo aspoň upozornil na chyby. Pani má rozvetvenú rodinu a šéfa má tiež do rodiny tak sa nič nedeje

Strana
z3