icon

Vydržíte v práci do dôchodku?

5. jún 2024

Ako to máte v okolí, alebo vasi rodičia?V mojom okolí je veľa ľudí buď na ID, predčasnom dôchodku, predali firmu tak sú doma a strážia vnucata.Ani nepoznám človeka okolo 60 tky čo ešte pracuje.Myslite si, že vy vydržíte v práci do dôchodku?

Strana
z3
esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
gab1sol
8. jún 2024

@olimuc
@sara07 keď som raz vyjadrila svoj názor, bolo mi vynadané, že nedoprajem chudákom dôchodcom, že im závidím. Ale ja to vidím tak, že ak budú podporené mladé rodiny, bude viac detí, budú viac pracovať, bude sa viac odvádzať (všetko v ideálnom svete), bude aj viac pre dôchodcov. Ja im veľmi rada doprajem, ale ak bude z čoho… Preto na svoj dôchodok myslím aj ja a snažím sa o to, aby som nebola závislá od štátu. A podporou rodín nemyslím dávky, ale to, aby tu mladí chceli ostať a pracovať, aby mali dobre ohodnotenú prácu, aby nemuseli ostať doma s deťmi, lebo sa nedostanú do škôlky a pod.

majulino
8. jún 2024

Môj svokor má pred 70 a pracuje stále. Svokra 60 a tiež pracuje.
Ale čo si pamätám, tak moje babky už okolo 50 boli v dôchodku. Jedna má 77 a druhá už bohužiaľ zomrela.

sense
8. jún 2024

Mama ma 64r a ešte pracuje na čiastočný úväzok, a nie nepracovala a nepracuje na úrade...

sara07
8. jún 2024

@gab1sol oni su teraz neviem prečo stále brany ako chudáčikovia, ja neviem my ked budeme dôchodcovia budeme žobrač doslova , my nebudeme mať tie dôchodky čo oni ani náhodou, ak vyjde nejaké životné minimum bude dobre
ale nie do pilierov vkuse kafarajú
a čo píšeš suhlasím, nie su škôlky školy najnovšie ani stredné školy , no načo tu vôbec nejak ostat alebo mat viac deti,a z čoho to utiahnut
ja mám 3 ale 4 by sme neutiahli finančne ani keby sme sa poskladali alebo by nevideli rodičov doslova už vôbec
si zober škôlku 16,00 sa zatvara dovi dopo , družina detto ale ty si máš najst pracu aby si to stihla ano skrateny uväzok ,ano čiže menej prachov , menej prachov na odvody
nehovoriac že sa stále viac a viac požičiava a to bude treba raz splatit, ak nebude bankrot tak zázrak ale nie treba dialnice , nastaviame dalšie fabriky a potom nasačkujeme do nich indov a palestinačanov, to je neskutočné čo už u nás pracuju
nech daju väčší plat a tak smeny aby z vychodu mohli behat hore dole a ludia pôjdu robit ked sa im to oplatí ale nie dáme radšej rôzne ulavy fabrike len aby sme ju tu mali a potichu povolíme dalších zvonka
ked vedia naši ludia chodi na tyždnovky do rakuska, nemecka a čiech tak vedia aj tu do automobiliek na sk chodit

gab1sol
8. jún 2024

@sara07 to, že sa stavajú fabriky, je fajn, problém je, že sa nebuduje pracovné prostredie pre našich a preto “musia” prísť tí Indovia a ktokoľvek. Ale to celé je tak prepojené so všetkým, že jedno, druhé, tretie je málo a môžeme počítať do nekonečna… Mne sa napríklad nepáči, že sa tu podsúvaju influenceri a sú vzorom pre deti a mladých. A dehonestujú sa iné povolania. Pritom ten posledný zamestnanec vo veľkej fabrike je tak isto dôležitý, tiež je jedným z článkov celého reťazca.

sara07
8. jún 2024

@gab1sol nie žiadne pracovne prostredie a ten ind je rad že ma pracu
myslim že by z vychodu radšej išli na druhu stranu sk pracovat ako napr do čiech ,stačil by väčší plat ale to nedajú .. normálnejšie ubytovanie, smeny tak aby bol napr raz do mesiaca 4 dni doma atd všetko sa dá len treba chciet a hlavne dohodnut ked sem pridu alebo ked pytaju dalšie ulavy neplatenie dani ano ale my chceme toto, máte povolené 3% ludi zo zahraničia

iv007
8. jún 2024

Moja mamina (zdravotna sestra) si dala predbezne vyratat dochodok a vysiel jej 703€, po 43 odrobenych rokoch, 2 detoch a raz v zivote bola PN (asi mesiac). To len pre zaujimavost.

mamina7070
8. jún 2024

@iv007 to je zlahka nad priemernym dochodkom vela zavisi aky mala plat tj ake odvody

elenatomasova
8. jún 2024

Ja som na dôchodku a ešte robím, necítim sa na to aby som bola doma.

Strana
z3