Výpoveď a pracovný pomer na dobu určitú
Ahojte, rada by som sa ešte tu utvrdila v mojich informáciach. Pracujem ako asistentka učiteľa v MŠ, som tam zamestnaná iba na polovičný úväzok (4 hodiny denne) a na dobu určitú (končí 31.1.2020), ...teraz mi bola ponúknutá dlhodobo hľadaná a vysnená práca učiteľky v MŠ, plný úväzok, trvalý prac. pomer a istota miesta, je to dedina vzdialená od našej 4 km, čiže nepreviezla by som nič... problem je ten, ze ma potrebuju uz od buduceho utorka, čize hned zajtra musím dať v praci vypoved s tym ze este do piatka by som potiahla a od pondelka idem do novej prace...... ak je to pracovny pomer na dobu urcitu do konca januara, mohli by mi robit nejake problemy? alebo jednoducho skoncim a hotovo?.....mam strach ako im to povedat, či je to normalna vec? nikto sa na mna neurazi? je to moja prva praca takze este som nikdy vypoved nedavala....uz som si doma nacvicovala co povedať, ze som nasla lepsie miesto atd atd,....len mam taky vnutorny strach z toho rana :(-.........
@tomaskovamaminka oni mi hovorili uz v lete ibaze to ma byt v januari a dovtedy som ja robotu potrebovala...potom mi volali ze nemam s tym ratat ze pani sa vratila z pnky a tak ze v januari mi zas zavolaju ako sa veci maju...ibaze viete si predstavit ze b som bola do januara od augusta bez koruny...musela som si nieco najst...aspon takto na pol uvazku.......no a teraz zavolai ze ma potrebuju nutne
@svetlusb A ten plný úväzok v novej práci ti dávajú na dobu neurčitú?Ak ti v starej práci nepredlžia zmluvu ani nenúkajú plný úväzok by som som sa na tvojom mieste zariadila tak ako ti radili v novej robote.Jednoducho odísť a začať od piatka v novej.Ak by si aj z toho mala nejaké problémy tak ideš do lepšieho aj viac zarobíš tak to bude zvládnuteľné.Čo ak majú na to miesto niekoho v zálohe ešte niekoho iného.A či sa niekto bude alebo nebude hnevať ti môže byť jedno.Beriem že v starej robote s tebou rátali do konca januára ale zase ak niekoho zamestnávam na pol úväzku a predĺžiť zmluvu mu neviem,tak nebudem sviňa a uvoľním toho človeka o pár dní a skôr ak potrebuje nastúpiť do novej práce aby neostal ten človek bez roboty pre mojich nejakých 10 - 15 dní.
@fokuska ....ide o to ze staram sa o jedneho autistu.....keby rodicom povie nechajte si ho doma na 2 - 3 tyzdne co by sa stalo....ale co uz spravim...bud odidem ako mi povedali v novej(co neurobim uz len koli svedomiu), ze nechcem byt ta zla u kazdeho..mam tam dobre vztahy....alebo ostanem a stratim staru.....
@svetlusb Moje nervy a čo keď ostaneš zlá,na jednej stránke chápem že s autistami to nie jednoduché ale zase ak ťa o dva týždne tak či tak nebudú potrebovať tak sa to dá riešiť ak sa chce.Akože ty riskneš že ostaneš bez roboty len aby si neostala zlá🤦A živiť ťa budú tie
"dobré vzťahy" alebo ako?Takto ak to normálne povieš že ťa to síce mrzí ale odchádzaš lebo musíš aby si neprišla o prácu tak inteligent pochopí že potrebuješ aj z niečoho žiť a nebude ti to mať za zlé a tí ostatní čo sa napriek tomu budú hnevať sú egoisti, nikdy ťa nemali naozaj radi a nemáš sa s nimi o čom baviť nech sa hnevajú koľko chcú.Dievča maj rozum a mysli na seba🤦.Ako ak sa dá tak tak treba aj pomôcť aj vyjsť v ústrety ale nie na úkor tvojich základných potrieb ak sa nedá tak sa nedá.Vieš ty teraz ustúpiš zostaneš do konca všetci budú vysmiaty pekne sa s tebou rozlúčia pousmievajú sa,ale ďalej už nebude nikoho zaujímať či máš alebo nemáš z čoho žiť.
@kvevka Myslus, ze ked jej neschvalila dohodu o ukonceni, tak jej schvali nahradne volno? Ved pre riaditelku je vysledok rovnaky - nena cloveka, ktory by tu pracu urobil.
Chapem, ze radis skusit vsetky moznosti, ale toto nedava zmysel.
@svetlusb Ak rodicia pracuju, tak chapem, ze je problem nechat dieta doma. A bude ta riaditelka v tejto praci potrebovat aj dalej? Predlzi ti zmluvu?
@svetlusb ten novy sa nezachoval ferovo. Ja by som nechcela zamestnanca, co sa zo dna na den vykasle na svoju pracu, neodovzda agendu a nastupi (hoci aj) ku mne. Ty by si brala taky “charakter”? Zvazila by som, aj ked sa ti ozvu, ci chcem s takymi ludmi robit.
@lussyl5
@fokuska v starej práci by mi zmluvu určite predĺžili, ale zas len na neurčito a rovnako všetko ako doteraz
.... Asi budem musieť spraviť naozaj to ako odo mňa chcú.... Nechcem si nechat odísť dobrý flek.. I keď neviem ja niesom taky človek... Ach.. Lenže keď riaditeľka sa bráni zubami nechtami ze ma teraz jednoducho nepusti... Ona si hľadá svojpomocne nedala to ani na mesto takže to kam niekoho nájde dovidenia......
A mama toh9 chlapca je na predĺženej materskej takže je doma... Ale to by naša riaditeľka v živote nikomu nepovedala ze nechajte si dieťa doma preto a preto.... Fuuu naozaj neviem ako sa zachovať aby to bolo kóšer z mojej strany

@svetlusb tak mozno v tej novej do toho februara aj tak nikoho nenajdu teraz v strede sk. roka a este budes moct tam nastupit, aj tu dovolenku si pozrela ci nemas ale uz asi nie. Do konca januara si snad poradia a nejako to vykryju, inak tiez zhanaju nejako na poslednu chvilu:/