icon

Výpoveď dohodou verzus výpovedná lehota

30. jún 2025

Ahojte dnes ma vyhodili z prace zo sekundy na sekundu. Nedali mi najmenší náznak, že by som tam mala skončiť. Pracovný pomer som mala mat do decembra tohto roku, takže som to naozaj nečakala práve dnes. Dali mi výpoveď dohodou, no až teraz vlastne premýšľam, že je to vôbec možné takto? Nemala som mať mesačnú výpovednú lehotu aspoň? Stále som z toho v šoku.

Strana
z3
ekira1
2. júl 2025
@rozculena

@ekira1 začala som si riešiť svoje zdravotné problémy,ktoré som si nahonobila za tie roky v tej práci a kvôli ktorým ma vlastne chceli vyhodiť......čiže dlhodobá PN,a potom mi museli dať odstupné,čo sa v tej firme nepodarilo nikomu,len asi mne a 1 kolegyni.........ostatní vždy podpísali dohodu bez odstupného.Inak by som to odstupné z nich nedostala.

@rozculena to odstupné ti dali sami keď si prišla z pn? U nás sa odstupné dáva len tým vyšším, asi za mlčanie o firemných veciach a nerobením problémov. Bežní smrteľníci nie.

rozculena
2. júl 2025
@ekira1

@rozculena to odstupné ti dali sami keď si prišla z pn? U nás sa odstupné dáva len tým vyšším, asi za mlčanie o firemných veciach a nerobením problémov. Bežní smrteľníci nie.

@ekira1 odstupné bolo zo zdravotných dôvodov,nakolko som nemohla už vykonávať uvedenú prácu.
Jasné,že som mohla....ale inak sa ma zbaviť nemohli

Strana
z3