icon

Výpoveď kvôli nezaočkovaniu

12. aug 2021

Ahojte... známy má otázku.
Zajtra sa u nich bude spisovať zoznam, že kto sa dá zaočkovať.
Kto nedá, ma automaticky výpoveď bez nároku na odstupné.
Má na to zamestnávateľ právo?
Teraz sú skrz to riadne nátlaky u veľa zamestnávateľov.
Ďakujem za odpovede.

marca12
13. aug 2021

@palicka realne sa to deje a nielen u nas,ale aj vo svete. Hlavne v gastronomii,hotelierstve tam trvaju na ockovani. Mam vela znamych v zahranici a tiez sa museli dat zaockovat inak by ich vyhodili. Ale zase vacsina isla dobrovolne,nie je sranda ostat bez roboty a to,aku krizu zazila gastronomia,to uz by nikto nechcel zazit.

palicka
13. aug 2021

@makova333 každý príplatok. Musí byt stanovené, za čo ho zamestnanec dostane a za akých podmienok mu bude vyplatený. Väčšinou ide o osobne ohodnotenie, odmeny… teda nenárokovateľne položky

luxus10
13. aug 2021

nie je to jedina firma, v ktorej sa toto chysta, ak je majitel firmy sukromny, moze podla novych pravidiel- rozhodnut o to, koho vpuszi do svojej firmy, do svojich objektov, ....

aurorastone
13. aug 2021

@monicatko20 bud je tam extrémne malo zaockovanych alebo si tak veria že im tí ľudia nebudú chýbať??? 😲

aurorastone
Autor odpoveď zmazal
jajka257
13. aug 2021

@janne318 koľko očkovaní ročne absolvujete? Ešte raz a pomaly poprosím.

aurorastone
13. aug 2021

@lilope paci aby si nemusela lustrovat celé vlákno, tak si vieš domyslieť, akých 14 ročne 😂😂😂😂😂🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

jajka257
13. aug 2021

@aurorastone takže pani ci slečna nevie počítať a očkovanie si mam vynadobit, s čítať a odčítať, vy deliť a umocnít. Potom dostanem 14 očkovaní ročne. Help.

ofzuza
13. aug 2021

@jajka257 a nie je to jedno? Ockovania mas rozne po 1-10r, tak asi zalezi ako jej to zrovna vychadza

aurorastone
13. aug 2021

@ofzuza určite jej nevychádza 14 každý rok 😂
Ale áno v podstate máš pravdu nám to môže byť ukradnuté

ofzuza
13. aug 2021

@aurorastone to asi nie, ale viac ako beznej populacii

jajka257
13. aug 2021

@ofzuza nuž nemám. 9 až 14 ročne mi nevychádza ani omylom. A keď to niekto napíše, tak po A) je debil alebo po B) si myslí, že debil je niekto iný.
Prepáč, ja nie som debil.
A po C) 3. dávka proti covidu, nuž zasmiali sa zbrojnosi a od čakali v hrdzavehlj zbroji.

aurorastone
13. aug 2021

@jajka257 no pri tej účinnosti na covid možno tých 14 za rok aj nazbiera😂

janne318
13. aug 2021

@jajka257
@aurorastone má zmysel tu vôbec niečo písať a vysvetľovať? 🤦 No comment... 🤷 Dobre sa bavte dievčatá. Tiež sa bavím. 😅

naloxon
13. aug 2021

@ofzuza No nehovor u nás teda nie a to pracujem v Bratislave.

jajka257
13. aug 2021

@janne318 nauč sa počítať. 9 až 14 ročne je blbosť. Ty to vieš, ja to viem. Tak aspoň netaraj.

aurorastone
13. aug 2021

@janne318 to ma teší maj pekný večer 😂....joj odrazu nevadí keď niekto buchne od oka číslo ktoré nemá zmysel a je nepravdivé, ale pri iných veciach tu dokážu človeka zlyncovat a opravovať keď neuvedie presný údaj, div ho neroznesu, že si vymýšľa a zvelicuje...

jajka257
13. aug 2021

@aurorastone no pochybujem. Ak zoberiem do úvahy štatisticku odchýlku a pravdepodobnosť výskytu ockovani🤣🤣🤣🤣tak dotyčná trafila capa na kole a ten zdrhol skôr ako trafila🤣🤣🤣. Možno v pentagone v BA dajú minimálne 14 krát za rok. 🤣🤣🤣🤣

janne318
13. aug 2021

@jajka257
@aurorastone 🤦 Prajem pekný večer všetkým. A osobitne všetkým matematickým géniom. 👍🤦🙏

sisaka
13. aug 2021

@miadi prosím ta v ktorej Kanade sú ti zdravotnícki pracovnici, ktorí sa dožadujú povinného očkovania? To ako u vás v Ontario? Lebo u nás určite nie.
Ja robím v zdravotníctve a aj keď 80% je zaočkovaných ešte ani raz som nepočula a to ani od management, že sa musím dať zaočkovať či už proti chrípke alebo covid, ani náš premier ani medical chief officer o ničom takom nehovoria. Všetci čo vedia do 5 narátať vidia čo sa deje, účinok vakcíny je biedny, zaočkovaní môžu stále nakaziť druhých, takze nemôžu vytiahnuť ani ochranu pacientov + ˇma ako občana nikto nemôže donútiť ohroziť svoje zdravie, stále mám pravo na telesnu autonómiu garantovanú ústavou, či očkovaní alebo nie všetci v nemocniciach stále nosíme rúška, lebo spoľahlivosť vakciny je o ničom a nikto nechce ohroziť pacientov…
Ak sa budú snažiť zaviesť povinné pre zdravotníckych zamestnancov pôjdem cez sudy, kým platí ústava tak ma nik nedonuti sa očkovať a to vyhlásil aj odborník na ústavne právo a to čo vypisujú v MSM je bullshit na zastrašovanie ľudí, ale čo sa čudujem Ontario vedie vo fearmongering aj s celým federal government… momentálne nevedia rozchodiť, že Alberta sa rozhodla riešiť covid ako chrípku…

jajka257
13. aug 2021

@janne318, 🤣🤣🤣🤣

jajka257
13. aug 2021

@janne318 nuž, som matematický génius. Mam na to papier. A teraz co ďalej? 🤣🤣🤔🤔🤔Vysvetli.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
jajka257
13. aug 2021

@beata_k tak potom slečna žije v Izraeli a ma nad 60. Teda asi nelieta. V tom prípade je mimo službu a hrozí jej opätovne infikovanie, keďže minimálne 14 už bolo infikovanych po 3.davke. Držím jej palce.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
mariska1989
13. aug 2021

Ja súhlasím s
@lienka.7 . Určite nemá právo kvôli tomu aby dostal výpoveď a ešte bez nároku na odstupné . Byť tým známim tak keď by sa ma to pýtali a poviem že ja sa očkovať nejdem a povedia túto vám nachystáme výpoveď národ na odstupné nemáte by som odpovedala nech sa páči budeme sa baviť s právnikom a pôjde to na súd . Hlavne sa nebáť jedine kto bude mať problém bude mať majiteľ

oliverceky
13. aug 2021

@janne318 ročne 9-14 krát sa ockujete?

jajka257
13. aug 2021

@oliverceky nevie pocitat🤣🤣🤣🤣🤣

frederika21
13. aug 2021

Bohužiaľ sa začínajú takéto veci diať vo firmách... Kamoška robí v jednej nemenovanej firme a vedúca prišla za nimi s tým, že kto je očkovaný a kto sa nechce dať... No a ti co povedali, že sa nedajú, tak budú mať od pondelka neplatené voľno.... Takže ja verím, že to čo dotyčná tu napísala je pravda.. Bohužiaľ je to smutné, pretože je to na každom slobodnom rozhodnutí, ale deje sa to a aj s veľkou pravdepodobnosťou sa naďalej diať bude...

chrumka120
13. aug 2021

@frederika21 nemyslím si že ak ma človek zmluvu môže zamestnavatel len tak za ním prísť a z hocijakého dôvodu mu povedať máš neplatené voľno, očkovanie povinne zatiaľ nie je, čiže je to tak akoby prisli a povedali, ty máš hnedé vlasy máš neplatené voľno od pondelka :D ale ak je tu niekto múdrejší budem rada ak ma opraví