icon

Výpoveď kvôli nezaočkovaniu

12. aug 2021

Ahojte... známy má otázku.
Zajtra sa u nich bude spisovať zoznam, že kto sa dá zaočkovať.
Kto nedá, ma automaticky výpoveď bez nároku na odstupné.
Má na to zamestnávateľ právo?
Teraz sú skrz to riadne nátlaky u veľa zamestnávateľov.
Ďakujem za odpovede.

jajka257
13. aug 2021

@frederika21 a co keby sa nedali. Panebože, svojpravni ľudia a blbí ako tágo.

frederika21
13. aug 2021

@chrumka120 môže a hlavne keď je to súkromník, keď proste nechce ľudí, ktorí sú není zaočkovaní tak nechce. Kamoška je zaockovana, takže našťastie jej sa to netýka, horšie sú na tom podaktorí kolegovci. Veľa vecí by si nemali zamestnávatelia dovoliť, ale dovoľujú si... Ja ako tehotná som celé tehu ťahala 12tky a iba nočné, ôk bola to recepcia, ale aj tak boli to samé nočné!!!! A to je už dosť mimo zákona a bohužiaľ musela som keď som chcela tých pár drobných a to som nemala ešte ani žiadne príplatky, takže toľko k takýmto úžasným zamestnávateľom..

mandarinka555
13. aug 2021

A ten "známy" ťa poprosil, aby si sa pobrala opýtať na koňa ?

frederika21
13. aug 2021

@jajka257 ide o to, že niektorí ľudia jednoducho si nemôžu dovoliť oponovať svojmu zamestnávateľovi, pretože vedia, že keď to spravia, tak dostanú výpoveď a teraz príde problém ako uzivit svoju rodinu. Človek, ktorý nie je v takej situácii, tak si to môže dovoliť, ale ak vám ide doslova o strechu nad hlavou,tak taki budú držať jazyk za zubami a budú poslúchať. Je to hrozné a na zaplakanie, no nie všetci si môžu dovoliť vyhadzov

chrumka120
13. aug 2021

@frederika21 čo si nemôžu dovoliť tak keď nechceš tak si nedovolia, ani súkromníci, by som povedala že to nebudem robiť lebo v zákonníku je to takto alebo takto (ak to tam je)

chrumka120
13. aug 2021

@frederika21 a ohľadne tých príplatkov, no treba ísť za zamestnávateľom, ukázať mu paragraf a nech ti to pekne doplatí, zákony platia pre všetkých 🙂

janne318
13. aug 2021

@jajka257 ešteže ty si tak prudko inteligentná. 🙏Fakt je to badať na tvojom prejave a empatii. 🤦

jajka257
13. aug 2021

@frederika21 tak nech trpia. Ja verím tomu, že keby zamestnávateľovi neprišlo do prace 50 až 60% ľudí, tak je v prdeli. Podnety, otvorené listy. Ale keď ľudia radšej zavrú hubu a držia krok, potom nech sa nečuduju.

jajka257
13. aug 2021

@janne318 ešte raz. Nauč sa počítať do 14 a ozvi sa.

jajka257
13. aug 2021

@janne318 a nie, nie som empaticka. Tomu nechápem. Ale chápem iným súvislostiam. A ano, som citlivá, keď ide o práva ľudí. Ty si toleruj, čo chceš a ešte raz počítaj do14.

frederika21
13. aug 2021

@chrumka120 pre mafiánov veru neplatí nič 🙂

lienka.7
13. aug 2021

@jajka257 presne tak, ked sa neozvu, budu s nimi dalej zametat.
Inak v TV dnes vravel hovorca UVZ ze ockovanie nie je povinne a nemozu teda zamestnavatelom dat povinnost aby boli zamestnanci zaockovani 👌 ludi buzerovat mozu ale toto nie. Cize ty v restike zaockovana musis byt, ale kuchar nie 🤣🤣🤣
No komment

chrumka120
13. aug 2021

@frederika21 a čo im vybavuješ nejaké zákazky mafiánske či čo?:D odchytavaš nepohodlných ľudí? Tak v tom prípade chápem ze neplatí zákonník :D ale ak robis na recepcii tak zákon platí pre všetkých a keď sa ich bojíš tak tam nerob :D

chrumka120
13. aug 2021

@lienka.7 a zaujímavé že mame aj povinne očkovania, nielen nepovinne na kovid, ale to sa v zamestnaní nerieši

lienka.7
13. aug 2021

@chrumka120 ano, presne tak.
Decka maju povinne ockovania, ale ked ich matky zaockovat nedaju, nic sa nedeje... vezmu ich do skolky a pod.
Ci len z kovidu sa teraz posereme??? Ine choroby nie su??? Keby si ludia pozreli statistiky, tak ovela viac sa zomieralo na infarkt a rakovinu! Kovid bol "az 3"!!! Aj to, klamali len aby si do poistovne mohli vykazovat viac za kovid ludi. U mnohych ludi nebol kovid pricinou umrtia, ale lepsie je strasit ludi. Lebo to sa im hodi.
Smutne je to, ze namiesto toho aby sa ludia spolu zomkli a tahali za jeden povraz, tak radsej na seba bonzuju a podrazaju. A aj v praci...

lienka.7
13. aug 2021

@chrumka120 a este jedna podstatna vec, kedze vakcina nechrani proti ochoreniu ako takemu, nemozu sa schovavat za verejne blaho a ochranu akoze zdravia ako takeho. Taktiez neexistuje, ze nejake pravo je nadradene inemu! Opat ze napr.ochrana zdravia je nadradena rozhodnutiu sa neockovat... to su bludy co siria. Povedala to uz davno Pirosikova na TA3. Odporucam si to pozriet, pekne to tam vysvetlila 👌

janne318
13. aug 2021

@jajka257 👏👏👏👏👏

janne318
13. aug 2021

@jajka257 Istým spôsobom mi ťa je ľúto. Musíš byť hrozne zakomplexovaná a niekým ponižovaná, keď ti robí radosť urážať druhých. Len škoda, že si neuvedomuješ, že sa tým vlastne sama strápňuješ. 🤷

sisaka
13. aug 2021

@miadi však som písala MSM, taký garbage zasadne nečítam, sú platený government aby šírili medzi ľudmi strach a rozdeľovali spoločnosť, za Albertu môžem povedať, že povinne očkovanie nehrozí a doktori, ktorí vyskakujú a chcú prísnejšie pravidla a nanucovať očkovanie by mali vrátiť diplomy, asi zabudli, ze skladali Hippokratovu prisahu.

miadi
13. aug 2021

@sisaka Ja som ti len dala prvy link co som nasla videla som to predtym v spravach v tv nahodou. To uz je kazdeho vec aky mà na to nazor len som tu pisala info . Ze co sa deje. https://www.google.ca/amp/s/beta.cp24.com/news/...

miadi
13. aug 2021

@sisaka Ja ti Neviem necitim MSM citam vsetko a nic .. Moj osobny nazor som tu ani nedala iba co sa deje. Neviem ci im to prejde a ako mozu velke firmy toto zavadzat.
Tu mas dalsi garbage link https://www.google.ca/amp/s/www.nytimes.com/202...

sisaka
13. aug 2021

@miadi pozri, s chripkovou vakcínou nás tu strašia, že bude povinná už 15 rokov, nikdy to neprešlo, MSM napíšu, že doktori tlačia ale je to pár jedincov, čo už nevedia, čo od radosti, to isté je vždy, keď sa uvoľňujú opatrenia, vždy dajú do médií nejakých lekárov, ktorí začnú vyblakovat, ako vláda robí chybu a ako nám skolabujú nemocnice. Nikdy nedavaju lekárov, ktorí tvrdia opak, žiadna objektivita v MSM neexistuje.
Súhlasím, nech si každý verí komu chce, ja pracujem v zdravotníctve a viem, že zatiaľ žiadne povinné očkovanie nehrozí, aspoň nie v Alberte, čo je pre ostatných čítajúcich, ak by nevedeli, sucast Kanady. Ako dobre vieš, zovšeobecňovať niečo na celu Kanadu sa nemôže, lebo zdravotníctvo spadá pod provinčné vlády a každá si nastavuje svoje pravidlá.
Budem dúfať a veriť, že nedopadneme ako Francúzsko a niečo takéto tragické nikdy neprejde.

miadi
14. aug 2021

@sisaka tak prepac ze som nespecifikovala ktore provincie 🙄ako toto uz riesis detajli pre tych na Svk nepodstatne .. nasla som ti clanok v ktorej provincii no predtym som nieco take videla o inej uz Neviem kde to bolo aj video v tv ze protestovali ludia na ulici aby boli zdravotnici povinne ockovani ( som myslela ze zle pocujem) este mi povedz ze Trudeau nechce aby boli vladni zamestnanci povinne ockovani lebo vidim ze si vytocena ze tu širim “bludy.” Ale vies co Ja sa tu nepotrebujem dohadovat. Ani obhajovat co som napisala ani nemam chut komentovat co si napisala ty co mozem povazovat za tvoj subjektivny nazor na ktory mas pravo a s ktorym sa nemusim stotožnovat. Peace ☮️

sisaka
14. aug 2021

@miadi ja nie som federálny zamestnanec, ale provinčný, to, že od nás zatiaľ nikto nechce povinné očkovanie je našťastie fakt a nie môj subjektívny názor. Chvála panu Bohu a všetkým svätým za to, stačí mi, že ten komunista ovplyvňuje iné stránky môjho života.
U nás protestovali ľudia aj za znovu zavedenie lockdowns, masiek a neviem čoho, bolo ich 5 a pól, našťastie, ale v médiách to nafúkli, akoby tam bola polovica provincie.
S mojim subjektívnym názorom sa naozaj nemusíš stotožňovať ☮️

ofzuza
14. aug 2021

@naloxon no tak si pozri statistiky. Je to 60-70%, lekari sa ockuju viac, sestry menej (preco asi? 🤔)

ofzuza
14. aug 2021

@jajka257 Zmysel toho prispevku bol inde. Ako matematicka tvoje rozhorcenie chapem, ale nie vsade su cisla ta najdolezitejsia info. Nech ma tych ockovani x (x>1), je to viac nez je bezne a hlavne o co tam slo - je to vyzadovane zamestnavatelom (a to je to podstatne k tejto teme)

makova333
14. aug 2021

@mandarinka555 jasne, ze ju poprosil, ved kazdy vie, ze na konovi su len virologovia, epidemiologovia a pracovni pravnici 😀 Nazov stranky jasne napoveda, ze ide o vysoko odbornu stranku 😀

loginexistuje
14. aug 2021

Kanada ide ofkovat federalnych zamestnancov myslim ze tu bola diskusia aby sme sa netvarili ze nas tu nutia pritom nenutia a inde to tak neni
https://svet.sme.sk/c/22721264/v-kanade-bude-oc...

kvetinka75
16. aug 2021

@kikus7 u môjho muža v robote vyšiel prípis, že sa odporúča očkovanie a neočkovaní budú musieť dokladať testy . Ako často, to sa ešte upresní. Toto majú zaitaľ. Čo bude ďalej nevie nikto. Na susedu v robote vyvíjajú tlak. sú tam asi 3 ženy nezaočkované, kedy sa konečne dajú zaočkovať, lebo ohrozujú ostatných. A teraz pracuj v takej atmosfére. V auguste dostali aj nižšie výplaty. To nie je strašenie, to je realita.