icon

Výpoveď po 15 rokoch: Ako zvládnuť zmenu?

samuel222
18. sep 2024

Zamestnávateľ mi oznamil ze musia škrtať a padlo to na mňa.
Nebojím sa ze by som sa nezamestnal ale už to nebude ono. Za tie roky som si vytvoril režim aj mzdovo niekam vypracoval.
Mame 2 male deti, keď bolo treba vedel som z prace hocikedy odbehnúť do škôlky aj k lekárovi. Manželka má prísnejšie pracovnú dobu tak väčšina týchto veci bola na mne.....ona je psychicky labilnejsia tak ani neviem ako jej to oznámim.....
Ešte možnosť hľadať aj full home office ale nie všetko čo viem sa tal dá robiť tak by som asi išiel s príjmom dole možno až na polovicu.....
Viem ze je to bežné zmeniť prácu ale ja som taky konzervativec a ťažko si zvykám na zmeny pokým všetko bolo dobre zatial

minenkak
18. sep 2024

@samuel222 takéto veci človek len musí prežiť,zaťať zuby a ísť ďalej

luccija
18. sep 2024

@samuel222 určite ti to padne ťažko, ale máš skúsenosti, nejakú pozíciu nie si pred dôchodkom...ešte si budeš vyberať....niekedy je už zmena aj potrebná po veľa rokoch, ale tiež mám rada už veci zaužívané...zvykneš si a možno pôjdeš ešte do lepšieho hlavu hore!

buberova
18. sep 2024

Rozumiem ti že ťa "desí" predstava zmeny.. tiež ma to o pár dní čaká.. ale skús na to ísť deň po dni a nerobiť si extra starosti a katastrofické scenáre

katkaseiner
18. sep 2024

drzim palce, vlani ma prepustili po 12 rokoch - tiez "zbytocna" pozicia...Nie je jednoduché najst full telework pozicie...ani ja nemam, financne som nizsie ako som sa vypracovala, ale zmena celkom dobre padla. drz sa

cacianka
18. sep 2024

Nezávidím, ale zažila som. Výpoveď z organizačných dôvodov mi šéf oznámil 20.decembra.... pracovala som tam iba 25 rokov.🤷 V deň výročia som sa balila, upratovala a tiekli mi slzy.
Hneď som si našla prácu, síce nie bohviečo, a po 1,5 roku som si našla oveľa lepšiu a za lepší plat. Takže nezúfaj, si muž, mladší , máš lepšiu profesiu a uplatnenie, rozhod siete všade.

samuel222
autor
18. sep 2024

Som z toho mimo, ešte to nie ani oficiálne, šéf sa tváril ze urobí co bude môcť aby ma udržal ale rozhodnutie prišlo zhora, som služobne najstarší a zarobím o pár 100 viac ako kolega tak to na mňa padlo. Dusím to v sebe, ženu trápiť nechcem a kolegom povedať mam zakázané.
Darmo som sa snažil aby všetko fungovalo ako ma, keď boli deti male nosil som ich do jaslí aj keď som mohol ísť na pol ročnú otcovsku ale ze to zvladneme aby som mal robotu a takto som dopadol

kiki68
20. sep 2024

No co, pekne ist ku konkurencii, hladat nieco, co vyhovuje. Zase 15 rokov je urcite know how, takze by som za nimi nelutovala a ihned hladala nieco nove. Predpokladam, ze dostanes aj nejake odstupne za tie roky. Toto robili aj v inej firme a dopadli strasne zle, nakolko ti novi ludia to nechali po pol roku prave skrz platovy rast. Takze je mozne, ze viac ludi pojde preventivne prec skrz to, ze ved nebudu cakat. Zase nie je dobre zostat v potapajucej sa lodi. Akonahle pustaju ludi, co nieco vedia, tak ten vrchny manazment je pohrebna sluzba pre danu firmu

samuel222
autor
20. sep 2024

@kiki68 Tu konkurencia nie je, robiť niečo porobne by znamenalo dochádzať do iných miest, to bol dôvod prečo som tu toľko bol že do roboty som nepotreboval auto ani som nestratil čas cestovaním, vybavil s deťmi keď boli choré a tak..p
A s platom som sa postupne vypracoval ze sme sa mali dobre a ak pôjdem inde budem minimálne mínus 20% a ešte náklady na cestovanie...
Co sa týka firmy to sa také vlny opakujú, raz hore a potom dole, len mňa to doteraz obchádzali...
No a keď som to oznámil mojej polovičke tak koniec, ta vždy všetko vidí najhoršie ako nebudeme mat peniaze a ona chce žiť v istote aj keď režim istôt skončil pred 35 rokmi