Výpoveď po ukončení rodičovskej dovolenky
V praci som bola od 4/2006 , od 11/2008 som bola na MD s dcerkou 3 roky,
2 mes. pred ukoncenim rodicovskej som pisala zamestnavatelovi,
z prace mi oznamil telefonickyi, ze mi z organiz, dovodov zrusili miesto,
ze mam narok na 3 mes. odstupne , takze vlastne 22.1.2012 som na zaklade tohto
uz nenastupila do prace, dostala som dohodu o ukonceni prac. pomeru par. 60
s tym, ze mi v januari vyplatia mimoriadnu odmenu /akoze to 3 mes. odstupne/...
teraz som dostala od nich potvrdenie pre soc. poist. - vymeriavacie zaklady,
dali mi tam za rok 2009, 2010, 2011 vsetko suma 0 /ten cas, co som bola na MD prave/
je to spravne? kamoska dostala krasnu podporu, rovnaky pripad ako ja,
neplatila si nic do FZ, mne tam nenapisali ziadne sumy, ani to odstupne za rok 1/ 2012,ktore mi ma byt vyplatene,
ako to mam chapat? nemaju tam nahodou uviest vysku zarobkov dvoch poslednych rokov,
pred nastupom na MD + to odstupne, alebo odmenu, co mi teraz priznali?
Nerada by som sa dala oklamat a skoncila na minimalnej podpore, ako ti , co nepracovali...Prosim poradte. Dakujem
@zlatat ano daj si pisomnu ziadost a daj si ju prebrat bud na dorucenku alebo osobne a potvrdit prevzatie.. inak skoda ze si nerozviazala PP este minuly rok, vtedy sa dala ziskat podpora vyssia o 400 eur mesacne... ale to je jedno.. v kazdom pripade treba to tak urobit aby sa ti neskoncil PP bez toho aby si tam mala aspon den cerpanie dovolenky... a preplatenie zvysku nevycerpanej dovolenky
@maznacik007 no vieš, ja som tajne dúfala, že ešte počas PN otehotniem ( v auguste som potratila ) a tým pádom by som bola chránená pred výpoveďou - ale žiaľ "ten hore" má so mnou asi iné plány 😖
Ahojte,prosím Vás o radu,12.3.2013 mi konči R.D ,písala som do práce,že ako to bude dalej so mnou. Pracovala som pred porodom ako asistent.predaja,ale našu prevadzku zrušili....konatelka mi navrhla inú predajnu lenže od mojho bydliska daleko -zo Stupavy okr. Malacky do Trnavy. Alebo ukončenie pracov.pomeru. To by som prijala,ale mám nárok na odstupné, a na dovolenku? Dakujem
babule vidím ,že niektoré sa v tomto vyznáte ja chcem ukončit prac.pomer na dobu neurčitu zo zdravotnych dovodov ,nemožem pracovat v prašnom prostredí u nás je to z robotou o ničom ale nechcem tam už pracovat, už skoro rok budem PN ale neviem ako mám postupovat ide mi o to či budem mat nárok na podporu ked dám vypoved ja sama alebo ako to je ?
@evita68 a ked som bola na materskej platia nám to poistenie ?potvrdenie budem mat ja som tam nastupila po materskej 2 tyzdne som pracovala ale tam sa neskutočne zmenili podmienky ☹ je tam neskutočná špina ,prach ,cez zimu sa tam nekuri proste sa mi tam nechce riskovat moje zdravie pred materskou som tam pracovala 5 rokov
dakujem za radu dufam ,že to dobre dopadne ..
ahojte, prosím o radu.
tento mesiac mi končí rodičovská dovolenka. do práce som sa vrátila od roka a pol. som teraz tlačená k výpovedi rôznymi vyhrážkami, takže si ju idem napísať sama, lebo už tomu nevládzem čeliť. oni sa chcú dohodnúť, ale nesúhlasím s okamžitým odchodom, takže dám výpoveď s výpovednou lehotou. mám vo firme odpracované 5 rokov a 4 mesiace. Neviem ako mám vo výpovedi uviesť dátum ukončenia. Ak dám výpoveď ja, budem mať 2-mesačnú alebo 3-mesačnú výpovednú lehotu vzhľadom na odpracovaný čas? Z nového zákonníka práce to chápem tak, že 3 mesiace, aj keď je výpoveď zo strany zamestnanca? Takže ak by som dala výpoveď v pondelok, t. j. 18.3.2013, výpovedná lehota začne plynúť 1.4. a skončí 30.6.2013? ďakujem za všetky cenné rady 🙂
@lubkababulka tie dátumy sedia presne ako píšeš, výpvedná lehota bude 3 mesiace. Zároveň máš nárok na časť dovoleky, ktorú ti potom buď vyplatia ak si ju nevyčerpáš alebo budeš o to skôr doma - vyrátaj si koľko dní to je a pred skončením pacovného pomeru si ju vyber. Niektorí zamestnávatelia "radi" na povinnosť vyplatiť zostatkovú dovolenku zabúdajú 😖 😖
@alenah31 ďakujem krásne za radu, idem to napísať, dovolenku mám ešte aj starú. to si vyrátam a budem na tom trvať, nech o niečo neprídem, lebo šéf sa správa veľmi chrapúnsky, som mala vážne zdravotné dôvody a bola som tri mesiace doma na PN, z toho mesiac v nemocnici, škoda hovoriť, človek musí v dnešnej dobe len makať ☹
@lubkababulka to je fakt nejaký debil 😝 😝 a naschvál by som sa mu potom ešte v ochrannej dobe hodila na PN nech ti ešte 10 dní potom ako odídeš preplatí tých 10 dní - to je povinný😀 ja to radím každému😀😀😀😀 Inak pokiaľ si vo výpovednej dobe máš nárok na voľno pri hladaní nového zamestania - kuk ZP😀
@zalka chcela by som sa poradiť-od 11/2008 som bola zamestnaná,na materskú som nastúpila 1.3.2009,potom na RD a 15.11.2010 na dalšiu MD a teraz som stále na RD,so zamestnávateľom som sa dohodla na skoršom nástupe do práce 1.5.2013.Dozvedela som sa,že ma nechcú ☹ ..snažia sa nájsť spôsob ako by som odišla sama,ponúkli mi moju pôvodnu pozíciu,ale chcú aby som podpísala dodatok ku zmluve s novou prac.náplňou...je to strašne nevýhodné.......preto uvažujem o odchode z firmy,chcela som sa spýtať,ako mám postupovať,platí to čo ste tu písali aj pre mňa ke´d mi ešte oficiálne neskončila RD??Ďakujem za odpovede
babenky mozem aj ja poprosit o radu
vo firme som pracovala od 05/2007 v 08/2008 som nastupila na MD a v roku plynule 02/2010 na dalsiu MD
RD mi konci teraz v sobotu, do firmy sa mi podarilo dovolat po dlhej dobe s tym ze mam poslat oznamenie u ukonceni RD, cely cas mi vravela do tel ze znizuju stavy a tak ze aj moj pripad, ale ze kazdopadne mi pisomne odpovedia do konca februara, a nic od pondelku som sa tam snazila dovolat, pisala emaily
vcera mi prisiel email s tym ze sa ospravedlnuju ze bola mimo republiky a este dnes mi posle vyjadrenie firmy
a dnes mi zavolala ze v pondelok mam nastupit na siedmu do prace
avsak kancelarie zrusili prenajali a ostal len sklad, kvoli tej praci som si spravila aj vysoku kvoli kvalifikacii a teraz mam ist do skladu
kolegyna mi nestastna volala ze tam ani nemam kde sediet je tam jeden pocitac a jedna stolicka v unimobunke
mozu mi takto zmenit pracovisko?
v pripade vypovede z ich strany naco si dat pozor
docitala som sa tu ze je dobre si aspon jeden den odrobit resp. vybrat dovolenku a zvysok preplatit kvoli podpore
vznikla mi pocas MD aj dovolenka ak ano kolko cca?
@zalka
1 MD do 01/2009
2 MD do 01/08/2010
rokov 29
@annie13 no a teraz v roku 2008 si pred 1 MD bola na PN alebo si normálne chodila do práce? Ak si chodila do práce koľko z 20 dní dovolenky si vyčerpala v ten rok?
A pre 2 MD si porátaj dni na RD ... pracovné dni a sviatky pripadajúce na pracovné dni v období 1.1.10 - 7.2.10 a potom od 2.8.10 do 31.12.10 .. a napíš mi počet dní .
@annie13 no počet dní dovolenky je podstatný ... lebo mzdárky sa vo výpočtoch mýlia a ked nemáš paru o tom koľko máš mať ... tak ťa s kludom obabre .. nechtiac .. ak neovláda krátenie dovolenky ... nebolo by to prvý raz ...
a ked nepamätáš pozri si výplatné pásky z toho obdobia .. tam to máš napísané.
hm... no v podstate , ak sa ti zachová pracovná zmluva tj. budeš robiť len to čo máš v pracovnej zmluve a nič iné .. tak je to jedno .. ale pokiaľ by ti chceli dať podpísať dodatok k zmluve, že budeš robiť niečo iné tak s tým nemusíš súhlasiť .. záleží na tebe ...
@zalka no tak som sa obabrala sama, to by ma ani nenapadlo ze to budem potrebovat, viem ze som mala pred materskou aj PN lebo ma tiez chceli dat do skladu na inventuru tehotnu tak som mala PN ale uz presne cisla nehrozi
nuz dakujem ti, neviem ako to dopadne, ale citim v kostiach ze zle

@maznacik007 veď áno, to je jasné, ale žiadosť o čerpanie dovolenky môžem podať nie? Otázka je, či mi ju odsúhlasí, alebo zamietne.
@zalka veľmi pekne ďakujem, si poklad ♥