Výpoveď po ukončení rodičovskej dovolenky
V praci som bola od 4/2006 , od 11/2008 som bola na MD s dcerkou 3 roky,
2 mes. pred ukoncenim rodicovskej som pisala zamestnavatelovi,
z prace mi oznamil telefonickyi, ze mi z organiz, dovodov zrusili miesto,
ze mam narok na 3 mes. odstupne , takze vlastne 22.1.2012 som na zaklade tohto
uz nenastupila do prace, dostala som dohodu o ukonceni prac. pomeru par. 60
s tym, ze mi v januari vyplatia mimoriadnu odmenu /akoze to 3 mes. odstupne/...
teraz som dostala od nich potvrdenie pre soc. poist. - vymeriavacie zaklady,
dali mi tam za rok 2009, 2010, 2011 vsetko suma 0 /ten cas, co som bola na MD prave/
je to spravne? kamoska dostala krasnu podporu, rovnaky pripad ako ja,
neplatila si nic do FZ, mne tam nenapisali ziadne sumy, ani to odstupne za rok 1/ 2012,ktore mi ma byt vyplatene,
ako to mam chapat? nemaju tam nahodou uviest vysku zarobkov dvoch poslednych rokov,
pred nastupom na MD + to odstupne, alebo odmenu, co mi teraz priznali?
Nerada by som sa dala oklamat a skoncila na minimalnej podpore, ako ti , co nepracovali...Prosim poradte. Dakujem
Ahojte dievčatá. V prípade vyplatenia odstupného po skončení rodičovskej dovolenky, s akými zrážkami treba rátať? Určite daň, potom zdravotné poistenie, len neviem v akej výške, či percentuálneho alebo ako. A treba zaplatiť aj sociálne poistenie z odstupného? Poraďte, kto má skúsenosť.
Ahojte dievcata.PROSIM PORADITE MI NIEKTO?Uz neviem kde mam uz preklikavat ..viem, ze sa to tu vela krat rozoberalo, ale ja mam hlavu v smutkou co so mnou.Neviem ci to vsetko co bolo v roku 2012 stale plati alebo co mam robit!!!!
20.12.2014 mi konci RD( 20.12.2011 sa narodila mala).Zamestnavatel so mnou chce ukoncit pracovny pomer, predpokladam dohodou.( da mi odstupne) Ako mam postupovat dalej, aby som mala slusnu podporu?Ked uz mam chcu vysackovat, kedze som bola 3 roky doma s malou? Ist hned 21.12. na podporu alebo Mam si vybrat 21.12.( co je ale nedela) dovolenku jeden den a ostatne si nechat preplatit a az potom ist na podporu? Alebo mam trvat na tom aby,som aspon tyzden nastupila do roboty a potom isla na podporu alebo co mam v mojom pripade robit?PROSIM ODPOVEDZETE MI.Dakujem pekne
Srdecna vdaka za odpoved...a moze to zamestnavatel odmietnut, ci je mu je to jedno?
a na urad prace sa pojdem hlasit 23.12.?spravne?
e este prosim otazka znie: ci musim mat dovolenku jeden den a viac dni by mi znizilo zaklad...alebo mozem mat dovolenku viac dni?..mne je to jedno ale co socialka
aká je čiastka maximalne podpory?
Dakujem velmi pekne
Moze mat vplyv na podporu ak som:
2012 pracovala na dohodu s pravidelnym mesacnym prijmom cca 70 eur
2013 nic
2014 jednorazovo na jeden mesiac zmluva na dohodu
dakujem
Bolo to u uplne iného zamestnavatela..
ufff..musim to vyziadat..a ako velmi mi to moze ovplyvnit podporu?
dobrý deň..chcela by som poradiť..končím RD 18.11. a nechcem sa vrátiť do firmy v ktorej som pracovala pred MD..ked že by som rada získala max.podporu aká je potrebujem ten jeden deň odpracovať..mám to na rovinu povedať v práci že chcem iba ten jeden deň alebo mám oficialne nahlásiť nástup a dať výpoved dohodou na druhý deň??..nakoľko moje prac.miesto už nieje a adekvátne náhradné určite namajú.. Ďalšia otázka znie či môžem dostať 2.mesačnú výpovednú lehotu alebo budem len v skúšobnej dobe a tým pádom môžem skončiť kedykoľvek?..udáva toto zákon čo je to na zamestnávateľovi?...ďakujem za odpovede
@zalka ahoj, chcela by som sa spytat- v aprili bude mat dcera tri roky a chcem dat vypoved v praci, do ktorej som chodila pred nastupom na md. Kedze mam teraz inu pracu, potrebujem , aby ta vypoved bola platna uz pri dovrseni 3 roku dietata. Cize by som ju mala podat este teraz do konca januara, aby mi plynula vypovedna doba? A mam ju tam odniest osobne, aby ju zaregistrovali vcas? Nieco take som tu citala , ze aby ju zamestnavatel prevzal a nerobil prieky je lepsie ju odniest ososbne? Dakujem krasne
ahojte baby vedeli by ste mi poradiť .... chcem sa spýtať - som na Rd do 29.05 2016 som zamestnaná v spoločnosti ktorá ale zanikla a prevzala ju druha spoločnosť ja patrím este pod tu starú. Časť zamestnancov si prevzala nová a časť dostala výpoveď a stará spoločnosť im dala odstupné.
Moja otázka -zamestnaná som od 13.1. 2007 do prace sa chcem vrátili 1.9 2015 ale uz nemám kde ... Mozem oznámiť zamestnávateľovi ze chcem nastúpiť k tomuto dátumu a on mi je povinný vyhovieť ?? Ale kedže nemám kde môžme sa dohodnúť na výpovedi dohodou? Mam nárok na odstupné ? A 2 mesačnú výpovednú? Mam este 40 dni dovolenky.
Môže mi povedať ze musím počkať az do skončenia Rd? Ja musím koli financiám do prace skôr teda toho 1.9 2015 ale ak dám sama výpoveď tak prídem o vsetko ...
Dakujem za odpoved
A este sa spýtam teraz som sa tu na mk dočítal ze mozem dat na manžela Rd a ja ist na podporu ...
A este jednu otázku co mam spraviť aby som dostala max podporu?? Z čoho sa mi bude rátať podpora? Mam este 40 dni dovolenky.
13.01.2007- nástup do prace
12.05 2013- nástup na MD
20.05 2013-narodenie syna
Teraz RD , do zamestnanie chcem ist cca1.9. 2015 tak teda mozem ukončiť PP aj teraz ? A este ist na podporu do toho septembra?
@zalka Prosim o radu, kamaratka by mala nastupit do prace po rodicovskej dv, ale dohodla sa na vypovedi dohodou.
Na matersku dv nastupila 4.3. 2012
Mala ma tretie narodeniny 3.4.2015, takze nastupit by mala asi 4.4.2015, lenze je to sobota a potom v pondelok sviatok.
Prosim o radu, ci sa u nej da ziskat max.podpora v nezamestnanosti, kedze:
nastup sobota 4.4.2015
Nedela 5.4.15
Pondelok sviatok 6.4
Utorok 7.4 by cerpala 1 den dovolenky a podpisala by dohodu o vypovedi
Kolko dni ma asi narok na dovolenku za 2012 rok?
Ak by cerpala jeden den dovolenky a ostatne by si dala preplatit, ratal by sa vymeriavaci zaklad z tych 4 dni /4-7.4.2015/?
Dakujem moc
Este doplnim, ze ma zmluvu na trvaly pracovny pomer. A ma 29 rokov. Poslednu hrubu mzdu mala 600€
akurat aj ja riesim toto...hladam na nete citam tuto temu ,ale asi som debil 😒 nerozumiem tomu,ci aj ja budem mat narok alebo nie na podporu ,mne tiez uz pisali z prace ,bohuzial nebudem moct nastupit lebo maly ide az v septembri do skolky a neviem ci mam ist na urad alebo za kym sa popytat 😒

dakujem srdecne 🙂 pekny vecer este prajem