Výpoveď po ukončení rodičovskej dovolenky
V praci som bola od 4/2006 , od 11/2008 som bola na MD s dcerkou 3 roky,
2 mes. pred ukoncenim rodicovskej som pisala zamestnavatelovi,
z prace mi oznamil telefonickyi, ze mi z organiz, dovodov zrusili miesto,
ze mam narok na 3 mes. odstupne , takze vlastne 22.1.2012 som na zaklade tohto
uz nenastupila do prace, dostala som dohodu o ukonceni prac. pomeru par. 60
s tym, ze mi v januari vyplatia mimoriadnu odmenu /akoze to 3 mes. odstupne/...
teraz som dostala od nich potvrdenie pre soc. poist. - vymeriavacie zaklady,
dali mi tam za rok 2009, 2010, 2011 vsetko suma 0 /ten cas, co som bola na MD prave/
je to spravne? kamoska dostala krasnu podporu, rovnaky pripad ako ja,
neplatila si nic do FZ, mne tam nenapisali ziadne sumy, ani to odstupne za rok 1/ 2012,ktore mi ma byt vyplatene,
ako to mam chapat? nemaju tam nahodou uviest vysku zarobkov dvoch poslednych rokov,
pred nastupom na MD + to odstupne, alebo odmenu, co mi teraz priznali?
Nerada by som sa dala oklamat a skoncila na minimalnej podpore, ako ti , co nepracovali...Prosim poradte. Dakujem
@sakura77 môžeš ich kludne odpracovať, nezáleží na tom či pracuješ alebo či dovolenkuješ ... @luba28
dôležité je to, že asi si nemala hrubú mzdu 1700 eur ak si šla na MD ... lebo to je maximum pre podporu v nezamestnanosti,
čiže d ôležité je to, aby sa základ zvýšil a zvýši sa preplatením dovolenky ... alebo odmenou ... tak aby na kalendárny deň vyšla suma v hrubom 56,50 eur
Kocky, vedeli by ste mi tu pls niektorá poradiť? Ide o to, že teraz v auguste k 14/08 som nastúpila na MD, ktorá mi bola normálne priznana. k 30/09 mi však konci pracovná zmluva. Mám ju na dobu určitu a zamestnávateľ mi ju nepredlzi. K 1.októbru sa teda stávam nezamestnanou na materskej. Prosím viete mi poradiť ake mám v tejto suvislosti povinnosti voči úradu práce a social.poisťovni?
@rebecca16 k UP nič, na SP sa nahlás ako rodič starajúci sa o dieťa, aby sa ti rátali roky do dôchodku,
a po skončení MD 34t ak si odpracovala viac ako 730 dní tak sa chod zaevidovať na UP a vyčerpaj si podporu, lebo po RD (3r dietata) nárok na podporu mať už nebudeš. A RP napíš na ten čas na partnera.
@zalka fuha to naozaj nebude podpora po skonceni RD. Som dufala, ze az vtedy mi ju daju. Takze ju budem cerpat ako hovoris hned po skonceni MD a za ten cas bude Rod.prispevok poberat moj muz? Ked mne skonci podpora (po polroku myslim), tak potom zacnem rodicak poberat ja? A narok mam nan v uz skratenej dlzke? Minus ten polrok, co ju bude poberat muz? Dobre to chapem?
@zalka ano mala som zamestnavatela. Teraz je to prvykrat, kedy budem nezamestnana. Hm..fakt ma to prekvapuje, pocitala som s tym, ze po md budem poberat rd a podporu az potom. Ty hovoris, ze to mozne nie je. Vyzrera to tak, ze po dovrseni 3rokov dietata, budem mat narok asi tak na "nic", v pripade, ze sa nezamestnam. Dobre to chapem.? Nejaka sanca, ze by mi podporu zacali vyplacat, az po skonceni RD tam nie je?
Viete mi prosim poradiť? Ak podám výpoveď po mesiaci na RD (predtým 6m MD), mam nárok na dávku v nezamestnanosti? Alebo by sa viac oplatilo dat výpoveď po MD? Dakujem
@amelian podporu ti vyrátajú ako priemer platov za posledné 2 roky ... ak bola MD 8 mesiacov .. tak vezmú do úvahy 16 mesiacov pred MD a tie spriemerujú a vyrátajú ti výšku podpory kt. je 50% z priemernej mesačnej mzdy.
ak počkáš na skončenie RD, a tak skončíš PP tak potom je šanca mať max. podporu ak nepomenia zákonky ...
Baby vedeli by ste mi tu niektorá poradiť? počas RD ma zamestnávateľ volal 2x do práce lebo sa tam uvolnilo miesto toho človeka čo ma zastupoval. ja mám zmluvu na dobu neurčitú.... Keďže som ale nechcela odísť od 10m a potom od 19m dieťaťa tak som to odmietla. Teraz tam prijali mladú šikovnú babu na ktorú dali vela energie aby sa poriadne zaškolila a sú s ňou nadmieru spokojní. Chodia ku mne info, že sa s nou určite nebudú chcieť rozlúčiť ak by som chcela nastúpiť späť na svoje miesto. Pravdepodobne ma budú chcieť presvedčiť na ukončenie prac.pomeru dohodou. Na čo mám nárok? pred materskou som tam odrobila viac ako 4 roky. Môžem si v rámci tej dohody pýtať aj vyššie odstupné? napr. 6mesačné? alebo ako postupovať aby som vyšla z toho čo najlepšie? čo iné na mňa môžu "ušiť"? iné miesto mi ponúknuť nemôžu a v zmluve mám miesto výkonu práce Nitru čiže ani nikam inam ma preložiť nemôžu....
babule,uz som sem pisala ale este jednu radu by som potrebovala ak by bol niekto taky mily🙂
pred nastupom na matersku som mala maximalku plat(vymeriavaci zaklad),v praci uz nemam miesto,ani sa mi casovo neda nastupit,staci mi teda vypoved k poslednemu dnu RD? alebo treba ten jeden den nastupit este s tym ze zas by bol zaklad maximalny ten jeden den?ci nemusim,bude narok na podporu ak teda dam k tomu poslednemu dnu RD? mala je narodena14.11 takze vypoved dam k 14.11 tiez?ci 13,11 je posledny den vlastne?boze uz som z toho zmagorena kompletne,len chcem urobit co najlepsie no.dakujem krasne

@zuzka767 ano ovplyvni,lebo sa ti bude ratat prijem z dohody potom ,..cize nemozes ak chces maximalnu podporu potom ,...je to tak?? @zalka