Výpoveď po ukončení rodičovskej dovolenky
V praci som bola od 4/2006 , od 11/2008 som bola na MD s dcerkou 3 roky,
2 mes. pred ukoncenim rodicovskej som pisala zamestnavatelovi,
z prace mi oznamil telefonickyi, ze mi z organiz, dovodov zrusili miesto,
ze mam narok na 3 mes. odstupne , takze vlastne 22.1.2012 som na zaklade tohto
uz nenastupila do prace, dostala som dohodu o ukonceni prac. pomeru par. 60
s tym, ze mi v januari vyplatia mimoriadnu odmenu /akoze to 3 mes. odstupne/...
teraz som dostala od nich potvrdenie pre soc. poist. - vymeriavacie zaklady,
dali mi tam za rok 2009, 2010, 2011 vsetko suma 0 /ten cas, co som bola na MD prave/
je to spravne? kamoska dostala krasnu podporu, rovnaky pripad ako ja,
neplatila si nic do FZ, mne tam nenapisali ziadne sumy, ani to odstupne za rok 1/ 2012,ktore mi ma byt vyplatene,
ako to mam chapat? nemaju tam nahodou uviest vysku zarobkov dvoch poslednych rokov,
pred nastupom na MD + to odstupne, alebo odmenu, co mi teraz priznali?
Nerada by som sa dala oklamat a skoncila na minimalnej podpore, ako ti , co nepracovali...Prosim poradte. Dakujem
Ahojte, prosim o radu, 17.7.2016 t.j.v nedelu mam posledny den RD ( maly dovrsi 3 roky), v pondelok 18.7. mi dava zamestnavatel vypoved z organizacnych dovodov, s narokom na 3 mes.odstupne a preplati mi 21 dni starej dovolenky, tu citam, ze aby som kala najvyssi mozny zaklad na den v nezamestnanosti, potrebujem byt aspon jeden d3n zamestnana po RD, resp.cerpat dovolenku, lenze ak mi to zamestnavatel nechce umoznit, mozem na ten jeden den byt PN, cerpat paragraf? Staci aj to, aby som zostala v stavoch? Tym padom mi zamestnavatel nemoze dat vypoved, ci?....
....volala som do prace a v den ukoncenia pp cerpam automaticky aj jeden den dovolenky, (vypoved je ine, vtedy plynie vypov.lehota!) zvysok preplatia, kedze pp so mnou nemoze zamestnavatel rozviazat pocas RD (pred 17.7. vratane), cize mi vsetko vychadza, drzte mi palce....
Ahojte, žienky, už ste mi tu raz výborne poradili ako sa po rodičovskej dovolenke dopracujem k max. podpore... teraz by som potrebovala poradit zasa... aktualne som stale na urade prace a cerpam podporu a mam moznost ist na par dni v tyzdni do prace, ale nerada by som o podporu prisla, je nejaka moznost ako by som mohla pracovat a cerpat podporu?
....myslim, ze podla aktualneho platneho zakona o podporu neprides, vyplatia ti ju, svokor sa tiez zamestnal asi 2 mesiace po poberani max.podpory a vsetko mu vyplatili, resp.si ju vycerpal potom ako bol zas nezamestnany, ale on isiel na zivnost, no od 1.7.2016 sa menil zakon, bolo to aj v TV, ze podporu ti vyplatia, ked sa zamestnas skor ako po pol roku.
Ahoj potrebovala by som poradit.17.11.2016 ma maly 3 roky.Mala som sa vratit do prace.Ale zo zamestnavatelom som sa dohodla na vypovedi dohodou.Mam este 16 dni dovolenky.Mozem si zobrat dovolenku do konca mesiaca a vypoved dat k 1.12.3016 a budem mat narod na maximalnu podporu?Prosim vad o radu ako to urobit a co vsetko treba vybavit aj na uradoch aby vysla podpora.Zamestnavatel mi slubil aj odstupne dakujem za vase odpovede.
Oprava 1.12.2016
@vierocka30 Ahoj, presne moj pripad, takze ukoncenie pp musi byt najskor prvy den po RD, cize 18.11. si budes cerpat dovolenku a v ten den bude aj ukoncenie pp z org.dovodov. Zvysok dovolenky je lepsie preplatit ako cerpat celul, vznikne tak vyssi zaklad na den, pozeram, ze to vychadza na piatok, tak mozes spravit tak ako som to mala ja, ze 2 dni som cerpala dovolenku a zaroven v 2. Den dovm bolo ukoncenie pp ( inak zamestnavatel ti je povinny preplatit zvysok dovolenky, naopak, nie je povynny ti ju dovolit cerpat celu, ale urcite ti aj tak v6jde narok na najvyssu podporu, kedze moja kolegynka presne po RD najprv vycerpala celu dovolenku az potom ukoncil zam.pp s vypl.odstupnym a vyslo jej to. Drzim palce, nech vsetko dobre dopadne! Nezabudni dat odhlasku zo soc.poistovne posledny den RD a zaroven prihlasku do soc.poistovne najneskor na druhy den po ukonceni pp.
@vierocka30 ...este si pozri vo fore: Ako je to s poberanim podpori po skonceni RD? ... myslim okolo str.44, tam som sa aj ja dozvedela o prihlaske a odhlaske do a zo soc.poistovne, atd. ....
@zuzka767 Ahoj, odhlaska sa da podat aj spatne ale prihlaska nie, cize odhlasku s datumom 6.5. vies dat kludne aj v pondelok, utorok atd. a prihlasku mozes, resp.musis dat najneskor na druhy den po ukonceni pp, cize priklad: 7.5.v pondelok budes cerpat 1 den dovolenku a v ten den ukoncis pp ( skor urcite nesmies ukoncit pp, pocas RD nie, si chranena zakonom, zamestnavatel ta nemoze prepustit pocas RD ani donutit podpisat dohodu pacas RD!), ten jeden den za teba vsetky odvody do soc.odvedie zmestnavatel a ty na druhy den 8.5.das prihlasku do soc. Ak sa prihlasis aj neskor, nevadi to, len ty sa nevies prihlasit so spatnym datumom.
@enak ahoj dakujem ti za tvoju odpoved a mozem sa este opytat aku prihlasku a aku odhlasku mam robit v socialnej poistovni?dakujem
@vierocka30 Jedna sa o tlacivo Registracny list FO, ako prihlaska a odhlaska sluzi rovnaky formular, len v hlavicke zaskrtavas o co sa jedna. Ide o to, ze pocas RD za teba odvody plati stat, cize ty si posledny den RD musis dat odhlasku (soc.poistovna ta vyzve aj po roku, dvoch aby si si dala odhlasku spatne, to nie je problem, no ako som uz pisala, prihlasku uz spatne nevies dat , dalsie obdobie uz odvadza zamestnavatel a ako nahle sa stanes nezam., je dobre ak si znova podas prihlasku do soc.To plati do 6 rokov veku dietata.
@enak dakujem ti velmi pekne za odpoved uz tomu rozumiem.
Prosím o radu. 19.1.2017 mi končí rodičovská dovolenka s druhým dieťaťom, 20.1. by som sa teda mala vrátiť do práce, ale keďže dieťa nevzali do škôlky, chcela by som dať výpoveď. Mala som reťazovú materskú - md, rd s prvou dcérou a hneď nadväzovala md, rd s mladšou dcérou. Volala som do SP, bolo mi povedané, že mám nárok na dávku v nezamestnanosti vo výške 200€, ale ak nastúpim aspoň na jeden deň do práce, resp. budem jeden deň čerpať starú dovolenku a až potom ukončím pracovný pomer dohodou, tak si dávku v nezamestnanosti zvýšim. Nedozvedela som sa však, o koľko. Viete mi to niekto prosím vyrátať, ak moja hrubá mzda pred nástupom na md bola 950€? ďakujem
@cottoncandy ahoj, ak nastupis na aspon 1 den, resp.si budes cerpat dovolenku, tiez staci 1 den a zvysok ti musi zamestnavatel preplatit tak mas urcite pri tvojom zaklade najvyssiu moznu podporu, ktora je pri 31 kal.mesiaci rovnych 900€ a pri 30 dnovom 870€, tak si to urcite nepokaz tym, ze ukoncis pp skor ako tvoje dieta dovrsi 3 roky. Ja som to mala presne tak isto. Rozhodujuce je 1-2 zostat v zamestnani zamestnancom a mas to.
@enak velmi pekne dakujem, ale stale to nechapem, pride mi to prislis vysoka suma, mozes mi prosim napisat, ako presne sa to vyratava, dakujem
@enak ...podla tejto tabulky napr. to vychadza 484,20€... http://www.cas.sk/clanok/415732/najvyssia-podpo...
nechapem cely tento proces
@gapa ahojky potrebujem poradiť. Dna 9.12.mi konci Rd to je piatok. Nastup do prace je v sobotu ci az pondelok?so zamestnavatelom som sa dohodla ze 12.12 pridem do prace dat vypoved s tym ze 12.12 mam dovolenku. Preplatia mi 24 dni dovolenky. Budem mat narok na max. podporu? Sobota nedela sa nerata ci ako je to? Za odpoveď vopred dakujem
Ak budeš mať preplatených tolko dní dovolenky, tak iste nevadí ten víkend, ked skončí pp v pondelok a poistené sa zaplatí za 3kalend. dni (sobota až pondelok). Maximum dosiahneš. Nezabudni najneskôr v utorok po ukonení prac.pomeru zájsť na soc.poistovnu s odhláškou s dátumom ukončenia poistenia 9.12. a prihláškou od 13.12.+kopia rodného listu. !! Odporúčam pečiatkou potvrdenú kopiu odhlášky a hlavne prihlášky odložiť až do dôchodku.
Velmi pekne dakujem za odpoved. A este jedna otazocka tu odhlasku mozem ist dat v piatok na socialku? Ci?
Myslela som piatok 9.12 🙂
@veronika8881 Len upresním - ty máš nástup do práce 10.12. ( to treba tiež dať písomne vedieť zamestnávateľovi - nech máš všetko v poriadku) a nedáš výpoveď ale musíš podpísať so zamestnávateľom "dohodu o skončení pracovného pomeru" k určenému dátumu. 😉
Ak by si dala výpoveď tak ti plynie výpovedná lehota.
No my sme sa uz v podstate dohodli na toho 12.12 ze pridem len papiere popodpisovat... Tak aj tak musim dat pisomne vediet? Ked uz o vsetkom vie a suhlasil s tou dohodou ci co to je 🙂 ja len dufam ze budem mat tu max. odporu 🙂
No, tak radšej dať podpísať prevzatie oznámenia o nástupe do práce po RD ku dňu 10.12.2016 - "sicher je sicher".....ja som to tiež tak spravila, tiež ma malá 9.12. 3 rôčky, len som dávala výpoveď v októbri (nevedela som či sa dohodneme so zamestnávateľom), a idem čerpať dovču - potom 14.12. na PN a uvidím koľko ma potiahne lekárka PN - budem mať aj PN aj potom neskôr max.podporu....
Vieš je fajn dohodnúť sa ústne - ale ja to mám radšej "čierne na bielom " a dobre viem prečo.....
Oki 😊 dakujem pekne za rady🙂

Zdravim, poradíte mi niekto? K 30.4. Koncim rodicovsku, u zamestnávateľa som viac ako 6 rokov. Práve som prišla so stretnutia s vedením, dali mi podpísať najprv zrušenie mojej pozície, že som nadbytočná. Hneď na to som dostala dohodu, paragraf 60, s jednym platom plus preplatia 38 dní dovolenky. Nechcela som to podpísať, ale dajme tomu že majú padne argumenty, tak ma presvedčili, podpísala som to. Teraz som na seba veeelmi nahnevaná, že som taká makka.... Dá sa odstúpiť od dohody? Napríklad jej tam chýba dôvod, ale je tam klauzula, že potvrdzujem že netrvam na dovode. Môžem ich donútiť dať mi 3 mesacne odstupne plus dovca? Mám sa púšťať do takých tahanic?