Výpoveď počas skúšobnej doby a PN
Minulý mesiac som v skusobnej dobe oznámila,že dávam výpoveď ku koncu mesiaca.Kvoli pracovnému urazu som bola a musela byt PN.
Cez zdr.aplikaciu si sledujem,že vlastne od dňa na PN mojim platiteľom zdravotnej je štát.Prvych 10 dní by mal byť zamestnávateľ q pod.Moze byť,že mi zamestnávateľ dal výpoveď hneď s tým prvým dňom na PN aj bez toho,aby ma o tom oboznámili?Ja viem,že v skusobnej dobe to zamestnávateľ môže takto zmenit-moze to byť aj môj prípad?
Nenapísala si podstatné dátumy.
Ukončenie PP v skúšobnej dobe,
Dátum úrazu / začiatok PN
@anonym_autor zamestnávateľ by ta o ukončení PP informoval a poslal oznámenie. To, že je platiteľom zdrav.poistenia stat je v poriadku, to sú odvody a maju to tak všetci zamestnanci na PN (aj ktorym zmluva pokračuje).
Druha vec je náhrada príjmu. Prvých 10 dni plati zamestnávateľ, od 11.dňa v podobe “nemocenského” Soc.poisťovňa.
Môžeš zavolať a preveriť si trvanie TPP na SP alebo u zamestnávateľa.
Výpoveď v skúšobnej dobe nie je. Je oznámenie o ukončení pracovného pomeru v skúšobnej dobe. Ak si ho dala ku konkrétnemu dátumu a od ďalšieho si bola PN, tak vtedy pracovný pomer skončíl v deň, k akému si oznámenie o ukončení pomeru dala a preto od prvého dňa PN pltí štát. Ukončenie PP v skúšobnej dobe je jednostranný úkon, zamestnávateľ tam už nič nerieši, len ťa ukončí k dátumu, k akému si ukončenie urobila. Takže nechápem tvoje myšlienky - akú výpoveď ti mal dať zamestnávateľ, ak si PP ukončila ty.
@melanta ukončila som k poslednému julovemu dnu počas PN.Na PN som musela ísť od 18.7.Presne tento dátum mam v zdravotnej platiteľom zdravotnej-stat.Preto sa pýtam.

Výpoveď v skúšobnej dobe nie je. Je oznámenie o ukončení pracovného pomeru v skúšobnej dobe. Ak si ho dala ku konkrétnemu dátumu a od ďalšieho si bola PN, tak vtedy pracovný pomer skončíl v deň, k akému si oznámenie o ukončení pomeru dala a preto od prvého dňa PN pltí štát. Ukončenie PP v skúšobnej dobe je jednostranný úkon, zamestnávateľ tam už nič nerieši, len ťa ukončí k dátumu, k akému si ukončenie urobila. Takže nechápem tvoje myšlienky - akú výpoveď ti mal dať zamestnávateľ, ak si PP ukončila ty.