icon

Výpoveď v práci a podpora v nezamestnanosti

cloviecka
1. jún 2013

Baby,ktore sa vyznate v problematike nezamestnanosti, poradte... Po dvoch MD(ateda aj RD) sa nemozem vratit do povodneho zamestnania, kedze sa za ten cas vela zmenilo (pracovisko je po zlucovani 30km od mojho bydliska, nemam ziadne spoje, aj to malo, co kedysi slo za tu dob zrusili...atd,atd, je toho viac, jednoducho, hoci sa toho desim ( tu sa mi pracu najst nedari), z objektivnych pricin, ktore neviem vyriesit musim zrejme podat vypoved.ako je to potom z podporou v nezamestnanosti? mam na nu narok, ked podavam vypved ja, nie zamestnavatel?

babula
1. júl 2014

@zalka dakujem ti velmi pekne...

zalka
1. júl 2014

@babula rado sa stalo

mariro
1. júl 2014

@zalka mne konci RD az 15.1.2016,ale chcem ist akoze do prace k decembru 2014,lenze zamestnavatel ma nezoberie,takze ocakavam vypoved,s tou pocitam 🙂,s odstupnym a nasledne na UPSVar na podporu.RD prepisem na manzela a ja chcem ist podnikat.Otazka znie, s akym paragrafom mam dostat vypoved a zaroven aj odstupne,pracovala som tam 15 rokov.Dnp si platim stale od roku 2009,nezamestnanecke mam odhlasene az od tohto roka 2014,min.rok 2013
som mala DNP a aj nezamestnanecke z maxima.Bude mi stacit jeden den cerpat dovolenku,alebo viacej dni...kedze to DNP nezamestnanecke som mala,aby mi to nespravilo skrt a nezmenilo priemer.Dovolenku mam nevybranu z dvoch MD.
Dakujem

zalka
1. júl 2014

@mariro poistenie v nezamestnanosti ti spraví škrt to z DNP ... určite .. takže radšej viac dní dovolenky ale tak aby si nečerpala dovolenku v čase ked tam bude veľa sviatkov , čiže najlepšie PO-PI bez sviatkov a víkendov
a výpoved aby si mala odstupné musíš dostať z dôvodou podla § 63 aj ked bude dohoda § 60

mariro
1. júl 2014

@zalka a kolko tych dni mam dat cerpat?

zalka
1. júl 2014

@mariro ťažko povedať .. neviem koľko dní si mala aktívne to vysoké poistenie DNP ..

mariro
1. júl 2014

@zalka okolo 7 dni ostatne bolo PN,4 dni za december 2012, 3 dni za august 2013 bolo zaplatene z maxima DNP a teda aj nezamestnanecke

mariro
1. júl 2014

@zalka opravujem 12/ 2012. 2 dni z maxima platba a 8/2013 3 dni z max..a aj to nezamestnanecke, v roku 2014 som uz nezamestnanecke od 1.1.2014 zrusila a spravila zmenu na min. nemocenske a dochodkove platim teda len z minima.To su presne udaje.

zalka
1. júl 2014

@mariro tak si to naplánuj tak, že pondelok začneš čerpať dovolenku, do piatka a piatok ti skončí PP .. pozor aby tam nebol sviatok a malo by to byť v pohode ...

mariro
1. júl 2014

@zalka bude to stacit len tych 5 dni? 🙂 super,dakujem za radu

zalka
1. júl 2014

@mariro podla mna áno ...

zuziii21
9. júl 2014

@zalka len sa chcem poďakovať za rady. Dnes prišiel papier zo SP a bude max podpora 🙂 ešte raz ďakujem 🙂

zalka
9. júl 2014

@zuziii21 tak to ma teší

kwella
17. júl 2014

ahojte viete poradiť aj mne??moja veduca ide ku 30.9.2014 zatvarat obchod.som tehotna ,ale rodiť cca až v marci 2015.neviem,či ukončit pracovný pomer dohodou teraz a ist na urad prace a popri tom brigádovat u nej kým zavrie obchod...alebo ako?? poradte ak viete...🙂 dakujem

mariro
24. júl 2014

@zalka ahoj,este raz na upresnenie sa chcem utvrdit.Uz som sa rozhodla,k 1.10. chcem nastupit do prace akoze,pocitam s tou vypovedou,odstupnym a nasledne max.podpora.Pisala si ze treba 5 dni nakolko som mala DNP aj kombinovane z nezamestnanosti.Takze aby som mala plnych 5 dni bez prerusenia ,to potom vychadza za asi k datumu 6.10. sa budem hrabat do prace a teda 5 dni dam cerpat dovolenku a potom vypoved k 10.10. ci k akemu dnu? Tie datumy by som chcela od teba upresnit,kedze potom moze nastat chyba.
Chcem vopred uz v auguste oboznamit zamestnavatela o mojom skorsom nastupe do prace,kedze RD mi konci az 15.1.2016.Vopred dakujem.

zrzulka
24. júl 2014

Ahojte, rada by som sa opytala ako postupovat dalej. Podala som vypoved u zamestnavatela ku dnu 31.8.2014, zamestnavatel suhlasil, uz mi prislo aj tacivo o rozviazani prac. pomeru. Avsak neprisiel mi zapocet.pytala som sa mamy a ona mi povedala ze ten sa uz nedava.Som z toho jelen. 31.8.2014 mi konci prac. pomer, potom sa mam hlasit na urad prace? Kto za mna plati odvody????Urad prace ci sama si budem musiet do zdravotky a socialky??? pomozte mi zorientovat sa v tom, prosiiiiim!!!!!!!!

lucinka144
31. júl 2014

Ahojte..prosim aj ja o radu.. 😉
@zalka otehotnela som v novembri 2010.. od januara do Augusta 2011 som bola na PN..17.8. 2011 sa narodil moj valibučko. cize mi teraz 17.8. konci RD. so zamestnavatelom som sa dohodla na ukonceni pracovneho pomeru dohodou, nakolko mi nevie upravit pracovny cas tak by som mohla maleho zaniest do skolky. 😒 ...Ale 17.8. vychadza NEDELA !!! . poprosim o radu.. ku ktoremu dnu mam dat vypoved.. pochopila som ze je dobre nastupit na 1 alebo 2 dni do prace-cerpat dovolenku.. a zvysnu dovolenku si nechat preplatit. 🙂 ..čize vypoved dat ku dnu 18.8.-PONDELOK....alebo 19.8. Utorok ? dakujem za vzacnu radu. rada by som mala podporu co najvacsiu ak je to mozne. DAKUJEEEM

zalka
11. aug 2014

@lucinka144 18.8. čerpať dovču a 18.8. skončiť PP

25daniela
11. aug 2014

@zalka nechcem otravovat, ale co sa stane ak mi pripravia dohodu-vypoved v praci bez toho §63 ?
Neviem co ma caka, kedze moj veduci iba skonstatoval v telefone, ze ja uz nemam zaujem u neho pracovat a ze mi da neake odstupne a ze sa dohodneme... No, cakam kym sa mi ozvu podpisat neake papiere a ale nechcem aby to dopadlo nakoniec tak, ze nedostanem podporu max, aj ked tam na to prijem bude, kedze mi da odstupne...

zalka
11. aug 2014

@25daniela §63 je o odstupnom ... je to skončenie PP z dôvodu nadbytočnosti a len vtedy je nárok na odstupné...

25daniela
11. aug 2014

@zalka jej, to si ma potesila 😀 😀 😀 😵 normalne na mna skocil stres ked som videla ze si mi odpisala 😀 😀 😀 a ked som precitala, ulava 😀 😀 😀 😲 takze ked bola rec o odstupnom, tak to v dohode bude... dikes este raz, ked len zacnem rozmyslat o tej praci, tak mi v momente stupa adrenalin do nenormalnych vysok a odburava sa tazko...

zalka
11. aug 2014

@25daniela dôležité je odpracovať aspon den dva po RD ... aby vznikla max. podpora

25daniela
11. aug 2014

@zalka ano, chcem to tak, hovorila som to personalistke, zatial neviem, najskor vyplaty robi a potom sa bude venovat tomuto.
Mam este urcite jeden den dovolenky plus kolko mi vypocita, mala by este tri, ale necham to na nu, nevadilo by mi keby aj ziaden. Vychadza mi po skonceni najprv sviatok a potom chcem zobrat dovolenku, mozno mi bude davat vsetky dni normalne, moze, odstupne by to malo vyrovnat na maximum. Len nech ma nechcu odrbat...

zalka
11. aug 2014

@25daniela treba dať pozor

mirrka33
12. aug 2014

mirrka33@ zalka ahoj,mam otazocku. Momentálne som na urade prace a poberam max.podporu. Teraz cerpam posledny šiesty mesiac,teda v septembri mam dostat poslednu podporu. Dnes som dostala ponuku do prace a vo štvrtok 14.8.2014 mam nastupit. Moja otazka je : pridem o tu septembrovu podporu,alebo mi bude vyplatena len za tych 13 dni od zaciatku mesiaca? Dakujem za odpoved

batta7
14. aug 2014

Baby radte,dakujememoticonOd 1.4.2010 som zamestnana na PN som isla v 2 mes.tehot. 5.4.2011 porodila som 19.11.2011 cize maly bude mat uz 3 roky v novembri a chcem dat vypoved v praci .mam narok na nejaku dovolenku pocas materskej? ak ano na kolko dni? a ak sa pojdem prihlasit na urad prace budem mat narok na podporu? Dakujem za odpoved

henushka
5. sep 2014

Ahoj @zalka vratim sa k mozno uz x-krat riesenemu, ale pre mna stale nie celkom jasnemu:

V diskusii si uviedla, ze podla toho, v ktory den v tyzdni PP po RD konci, zalezi, ci cerpat 1 alebo 2 dni pre max. podporu. To by som ako-tak chapala. Len mi nie je jasne, aky je rozdiel v podpore, ked PP konci v posledny den mesiaci, alebo ak konci v ktorykolvek den v mesiaci (mam na mysli datum).

Snad som to napisala trosku zrozumitelne. Ide mi o to, ze ja chcem predcasne skoncit RD, teda datum ukoncenia si stanovim oznamenim zamestnavatelovi sama. A ak by nasledovala vypoved podla par. 63, tak je pre mna otazkou, ci datum smerovat k poslednemu v mesiaci, alebo je to v tomto pripade jedno? A ak by ten posledny den pripadol na piatok (oktober), tak ci stanovit tento datum, alebo co je pre mna najvyhodnejsie.

Vopred dik!

zalka
5. sep 2014

@henushka je to jedno kedy skončí PP či 1, či 15, či 20, či 31 v mesiaci .. je to úplne jedno ... len nech neskončí cez víkend.

henushka
5. sep 2014

@zalka Super, dakujem, presne na toto som sa pytala 🙂

zalka
5. sep 2014

@henushka rado sa stalo