icon

Výpoveď v práci a podpora v nezamestnanosti

cloviecka
1. jún 2013

Baby,ktore sa vyznate v problematike nezamestnanosti, poradte... Po dvoch MD(ateda aj RD) sa nemozem vratit do povodneho zamestnania, kedze sa za ten cas vela zmenilo (pracovisko je po zlucovani 30km od mojho bydliska, nemam ziadne spoje, aj to malo, co kedysi slo za tu dob zrusili...atd,atd, je toho viac, jednoducho, hoci sa toho desim ( tu sa mi pracu najst nedari), z objektivnych pricin, ktore neviem vyriesit musim zrejme podat vypoved.ako je to potom z podporou v nezamestnanosti? mam na nu narok, ked podavam vypved ja, nie zamestnavatel?

monikamm
4. máj 2016

@zalka Ďakujem

zalka
4. máj 2016

@monikamm rado sa stalo

mizulienka
12. máj 2016

ahojte dievcence viete mi prosim vas poradit, kolko je maximalna vyska podpory v nezamestnanosti?
dakujem

elka74
17. máj 2016

prosím o radu, ak by niekto vedel poradiť. Som na predlženej rodičovskej zo zdravotných dovodov dieťaťa. Ten mi končí 23. júla, kedže dcéra bude mať 6 rokov. Ja som popri tom pracovala na TPP od 6.1.2014 do 31.12.2015. čiže do dvoch rokov mi chýba 6 dní. je možné si to nejakým sposobom doplatiť alebo je tu nejaká možnosť,čo by som mohla urobiť aby som mala nárok na podporu v nezamestnanosti od augusta. dakujem

zuzanaa_zuzanaa
19. máj 2016

@zalka Dobrý deň,

chcela by som Vás poprosiť, či mi viete poradiť ohľadne možnosti privyrobenia si na licenciu počas poberania podpory v nezamestnanosti. Do akej výšky je možné si touto formou privyrobiť tak, aby som tým neprišla o podporu? Alebo či to nejako ovplyvní výšku podpory? A či aj pri príjmoch z licencií platí oznamovacia povinnosť a je potrebné každý mesiac nahlasovať takto vzniknutý príjem.

Za odpoveď vopred moc ďakujem

Zuzana

zalka
19. máj 2016

@zuzanaa_zuzanaa nerozumiem otázke akú licenciu? na čo budeš robiť ? nechápem

zuna89
19. máj 2016

@zuzanaa_zuzanaa
@zalka na licenciu myslíš asi multi level marketing? ako herbalife, ary kay, amway, či?

zuzanaa_zuzanaa
20. máj 2016

@zalka Autorská zmluva o vytvorení diela

zalka
20. máj 2016

@zuzanaa_zuzanaa fúha s tým som sa nestretla, takže neviem poradiť a nechcem zavádzať ..

zuzanaa_zuzanaa
20. máj 2016

@zalka ok, dakujem aj tak

kajus_a
20. máj 2016

@zalka vidím, že si na tieto veci odborník, tak ak nevadí, poprosím ťa aj ja o radu. Momentálne som v 9. tt a som na PN, podľa vyjadrenie lekára mi zrejme PN o mesiac ukončí. Ale ja sa do práce už vrátiť nechcem (ani po materskej). Viem, že som už v ochrannej lehote, čiže keby som dala ja teraz výpoveď, materskú dostanem. Ale chcem sa spýtať, keď dám výpoveď hneď po materskej, či by som mala vtedy nárok na podporu. Respektíve, ak dám výpoveď teraz a nestihnem kvôli nástupu na MD dobrať polroka podporu, či môžem pokračovať v podpore aj po MD. Ďakujem 😉

zalka
20. máj 2016

@kajus_a po MD áno po RD nie, a máš odpracované 730 dní za posledné tri roky?

kajus_a
20. máj 2016

@zalka robím v kuse u jedného zamestnávateľa od r. 2009, takže áno.

zalka
20. máj 2016

@kajus_a môžeš dať výpoved ( podla mna škoda dávať, čo ak budeš opäť tehotná ) aj hned ... ísť na UP a po MD dobrať podporu

kajus_a
20. máj 2016

@zalka ďakujem za radu. Práve to je pre mňa najväčšia dilema, či dať alebo nedať výpoveď. Neznášam svoju robotu a teraz po takej dlhej PN si neviem predstaviť, že by som sa tam vrátila čo len na mesiac, ale čím viac nad tým rozmýšľam, tak asi bude naozaj lepšie teraz nešpekulovať.

zalka
20. máj 2016

@kajus_a no lebo počas toho ako budeš doma otehotnieš napr. zase a už by si nemala nárok na MD ..
ak však ostaneš zamestnaná tak na MD nárok mať budeš furt.

kajus_a
20. máj 2016

@zalka druhé dieťa by som chcela čím prv, tak to bude naozaj lepšie zostať zamestnaná, to ma nenapadlo, takže naozaj veľmi pekne ďakujem. 🙂

zalka
20. máj 2016

@kajus_a rado sa stalo ... 🙂

zaba9
7. jún 2016

Neviete nahodou niekto,ked som 2.5.2016 ukoncila DNP,po akej dobe sa mozem znova prihlasit? Mozem aj v juny? Dakujem

jajka3
9. jún 2016

Baby urychlene potrebujem poradit 14.6. By som mala nastupit do prace po RD ale chcem dat vypoved aku vypoved treba dat? Dohodou ? Zaroven 14.3.nastupujem do novej prace ako sa mi bude ratat podpora po ukonceni zamestnania v druhej praci? Bude sa ratat z tych dni ktorecteraz odrobim?

tslobik
27. jún 2016

Ahojte, potrebovala by som poradiť ohľadom podpory v nezamestnanosti. Pracujem od 1. septembra 2015 v terajšom zamestnaní. Predtým som robila od 1.2. 2004 u iného zamestnávateľa, z toho som bola 3 roky doma na MD + RD, po ukončení som sa vrátila do pôvodného zamestnania, kde som robila do 31. 8. 2015 a potom som nastúpila do terajšieho zamestnania. Čiže pracujem nepretržite s výnimkou RD (3 roky) od 1. 2. 2004 doteraz. Lenže teraz som už mesiac na PN a v práci sa im to nepáči. Mám veľa súkromných problémov a neviem, či budem môcť pracovať aj po psych. stránke. Mám vážne chorého otca....Rozmýšľam nad výpoveďou, len neviem ako by to bolo najlepšie......a či by som vôbec dostávala podporu v nez. Som vydatá a manžel pracuje. Prosím súrne a veľmi pekne o rady. Ďakujem.

zalka
27. jún 2016

@tslobik ak si na PN tak nad výpovedou zatial neuvažuj... podporu vyberieš 6 mesiacov a ostaneš bez príjmu, to nie je riešenie, ostaň len pekne na PN to že sa to v robote nepáči, je ich bordel vyhodiť počas PN ťa nemôžu a navyše už ťa neplatia oni ale SP, takže ich nič nestojíš .. a ked ti skončí PN max. rok môžeš byť .. tak potom ak sa nebudeš cítiť tak ukonč PP .. a chod na podporu.

tslobik
27. jún 2016

@zalka ďakujem za reakciu

tslobik
27. jún 2016

@zalka a nemôžu ma prepustiť ani keď má zmluvu na dobu určitú? Do konca augusta 2017?

zalka
27. jún 2016

@tslobik môže ti PP skončiť 31.8.2017 skôr , len ak by ti dali výpoved s výpovednou lehotou a počas PN ťa nemôžu prepustiť teraz .. PP na dobu určitú skončí dohodnudou dobou ..

tslobik
29. jún 2016

@zalka Ďakujem a môžem ešte jednu otázku? Koľko musím po ukončení PN-ky odpracovať, aby som mohla ísť znovu na PN s tou istou dg. a dostávala nemoc. dávky? Vďaka.

zalka
29. jún 2016

@tslobik ak si na PN 1 rok ..tak na dalšiu ročnú PN treba 182 dní odpracovať a zase vznikne nárok na rok PN

kajamatus
30. jún 2016

@zalka prosim o radu, ci ist na UP aby som mala narok na podporu ,alebo este musim potiahnut daky mesiac ?
od 04/2014 som mala DoPČ zarobok kazdy mesiac cca 30€, od 1.1.2015 TPP ktory koncim teraz k 30,6.2016, pocas TPP som marodovala v kuse 4 mesiace, to bolo vsetko u jedneho zamestnavatela. Od 05/2016 mam u ineho zamestnavatela Príkaznu zmluvu s pravidelnym prijmom . Budem vdacna za kazde info . K:

zalka
30. jún 2016

@kajamatus ak si z dohody mala platené aj poistenie v nezamestnanosti tak nárok na podporu už máš .. a z príkaznej zmluvy máš sťahované poistenie v nezamestnanosti?

majuska01234
30. jún 2016

prosim poradte...... moze zamestnavatel zo strany zamestnanca ukoncit pracovny pomer na dobu urcitu ked je zamestnanec Tehotny a je na PN a po PN ide na matersku ?