Výpoveď v skúšobnej dobe
Dobrý deň. V skúšobnej dobe som si uvedomila, že v danej praci nechcem pokračovať a chcem dať výpoveď. Ešte som také nikdy neriešila. Dočítala som sa, že výpoveď sa má podať min. 3 dní pred odchodom. To znamená, že dám výpoveď a ešte tam mám 3 dní reálne chodiť do práce? Ako ste to riešili? Alebo si môžem aspoň na jeden deň čerpať napr. Lekára? Prípadne máte skúsenosť, že síce na papieri bude dátum o tri dni, ale vedeli ste sa dohodnúť, že tam už nemusíte chodiť tie 3 dní? Alebo to je problém pre inšpektorát práce?
Ďakujem za info. Chcem, aby to prebehlo čo najhlbšie....
Tie 3 dni su iba odporucane, aby mal zamestnavatel viac casu niekoho najst namiesto teba, ale mozes skoncit aj zo dna na den. Pozor, nie je to vypoved, je to skoncenie pracovneho pomeru v skusobnej dobe, tak nazvi aj ten papier, ktory odovzdas.
ak mas odpracovane aspin 21 dni, mas narok na dovolenku/ alikvotnu cast/
ja som mala taku medzipracu a ked mi zavolali v skusobnej dobe z prace, kde som chcela pracovat, ze ma beru, som hned napisala ukoncenie v pracovnej dobe a odovzdala veducej, na druhy den som uz nenastupila
@zobaka hej? Tak toto by som aj ja tak chcela. Tiež mi dnes potvrdili, že ma berú v inej práci.
Pracovny pomer mozes v skusobnej dobe ukoncit aj v polovici dna, tie tri dni su len taka zdvorilost. Aj u nas kolega treti den o 8:00 prisiel do prace a o 10:00 sa rozhodol, ze toto mu nevyhovuje, ziadny problem.
Dala som vypoveď v skušobnej dobe počas dňa, vybrala som si započtový list a odišla domov a viac som neprišla.
Ja som po ranke poobede zavolala, ze končím a ďalší deň som uz neprišla. Robila som tam 2 dni ale teda vôbec mi tá práca nesedela. Len som im zaniesla papier o skončeni v skúšobnej dobe.
Tie 3 dni su naozaj iba taka slusnost.
2x som uz pocas skusobnej doby sla za veducim s papierom, ktory mi podpisal a rovno odkracala domov s tym, ze viac uz nepridem.
A máte aj zapoctovy list? Ja tam mám podrobené 3 týždne, takze málinko....
* odrobené
Ano mám, vystavili mi ho aj ked som tam robila 2 dni
Podla dohody...niekde 3 dni, niekde podpises a na druhy den uz neprides.
ale to by si mala mat narok na dovolenku ci? ja som to brala tak ze priklad ukoncla PP k 1.1 a v ten den, aby som nemusela uz robit, som si cerpala dovolenku, na ktoru som mala narok.
U nás je prax zo dňa na deň

Vypoved v skusobnej dobe neexistuje ale je ukoncenie pracovneho pomeru v skusobnej dobe. A odpoved na tvoje otazky - vsetko je o dohode medzi zamestnancom a zamestnavatelom. Lehota su 3 dni nie 3 pracovne dni ale 3 dni (kalendarne). Ako ty si to rozvrhnes je na tebe.