Výpoveď v skúšobnej dobe a pandemická OČR
Dobrý večer ženy. Idem sa informovať u Vás lebo sa neviem dogoogliť k odpovedi.
Viem, že sa výpoveď môže zo strany zamestnanca podať aj keď som na OČR. Akurát ma zaujíma, tá OČR sa nepreruší? Stále bude trvať a bude normálne platená? Aj keď už v podstate nebudem zamestnaná?
Ďakujem za všetky odpovede.
@loginexistuje nemyl ju, jej dcéra má už na 11 rokov, teda nárok nemá, aj keď je škola zatvorena
*nad
@babalenka do dovrsenia 11 rokov doplnam sorry za zavedenie
@natalienka12 autorka písala, že ich škôlka je zatvorená do 8.1 preto som jej písala, že dovtedy má nárok na pandemicku očr. Samozrejme ak by bola otvorená už skôr, môže byť na očr len dovtedy.
@babalenka pridám printscreen priamo zo stránky socpoist, kde píšu že nad 11r nárok nevzniká. Ale tiež píšu, že sa nič nemenilo. Len čo ja viem predtým keď pediater potvrdil, že dieťa aj staršie ako 11r sa nie je schopné o seba doma ešte postarať samo, mohol rodič čerpať pandemicku očr a ostať s ním doma. Poznám takého čo bol doma so 14rocnym niekoľko mesiacov ale ešte pred rokom.
@slavkadi takže mozem čerpať do 21.12. a potom od 23.12. do 8.1.2023? Správne tomu rozumiem?
Ano
Závisí kedy si dostala výpoveď, lebo tam budeš mať prerušenie ocr, takže na tom záleží či budeš mať narok
Výpoveď dávam 27.12.2022, takže až po prerušení OČR a následne začatí druhej OČR od 23.12.2022 do 8.1.2023

@babalenka ja viem tiez tak, ako ti pisala @lilinka88, ze narok vznika do 10 rokov a 364 dni.