Výpovedná lehota a nová práca

26. sep 2022

Ahojte, poradíte mi? Aktuálne pracujem vo firme 11 mesiacov, 4.10 to bude rok. Nie som tu už spokojna (nebudem sa rozpisovať) a skratka aby som mala výpovednú lehotu len jeden mesiac a aby som skončila 1.11 musím podať výpoveď do 30.9 čo som sa docitala v inej diskusii. Problem však je, že do druhého kola do inej prace som sa dostala a je až 29.9. Čiže ak by ma nahodou vzali, dozviem sa to až po tom termíne a bojim sa, že dva mesiace na mna cakat nikto nebude. A nechcem dat vypoved skôr než budem mat niečo iné. Čo mám robiť? Risknúť to? Na druhej strane si nemozem dovoliť byt bez prace ani deň.

savanna
26. sep 2022

Uz dvakrat som davala vypoved tak, ze buduci zamestnavatel na mna cakal 2 mesiace a nikdy s tym nebol problem, je to bezna prax a zamestnavatelia s tym pocitaju. Ak si v situacii, ze si nemozes dovolit byt bez prace, tak nemas nad cim rozmyslat, vypoved podaj az vtedy, ked ta prijmu do novej prace.
Riskovat by som to neriskovala, predsa len urcite nebudes jedina kandidatka v druhom kole. Vzdy musis pocitat s moznostou, ze sa najde nejaky kvalitnejsi kandidat, ktoreho firma uprednostni, postupenie do druheho kola este nemusi nic znamenat.

enusamt
26. sep 2022

Ukoncenie PP dohodou ku konkretnemu dnu? Teda az budes vediet na com si

autor
26. sep 2022

@savanna ano, to si vystihla. Ide len o to, že bojujem o moj “dream job” a hľadajú niekoho ASAP

autor
26. sep 2022

@enusamt to mi zamestnávateľ neschváli, robí mozne aj nemozne aby som ostala

zuzanaete
27. sep 2022

Rovno povedat na pohovore, ze ak das vypoved v septembri, tak mozes nastupit vtedy, ak v oktobri, tak vtedy. Vysvetlit situaciu. Tiez som raz mala pohovor predposledny den v mesiaci. Preferujem ferove jednanie. Treba veci komunikovat.