Výpovedná lehota pri zastupovaní
Ahojte, chcem sa opýtať niekoho kto sa do toho vyzná viac ako ja. Pracujem v jednej firme už rok a štvrť, ale je to len na zastup popri materskej dovolenke. Naskytla sa mi možnosť ísť pracovať inam na TPP. Moja otázka znie, chcem podať výpoveď, nástup je o čosi skôr ako je 2mesacna výpovedná lehota. Je aj pri zastupovaní takáto výpovedná lehota? Chcela by som ukončí pracovný pomer dohodou, ale neviem či s tým budú súhlasiť, preto ma zaujíma, či aj popri zastupovaní je rovnaká výpovedná lehota, či musím odpracovať ešte dva mesiace a až potom môžem odísť ? Neviem ako inak to riešiť, ak dohoda neprejde. Nemám záujem odpracovať ďalšie dva mesiace tam, mám nato iste dôvody, ktoré tu však nebudem rozpisovať. Vďaka za rady.
Nerozumiem tomu - však keď si hľadám novú prácu, tak potenciálnemu budúcemu zamestnávateľovi poviem, že budem k dispozícii po uplynutí výpovednej doby. Nebudem mu sľubovať, že skončím skôr. Ak si zamestnaná, tak musí pochopiť, že existujú nejaké pravidlá a nemôže chcieť, aby si nastúpila začiatkom ďalšieho mesiaca, ak si ešte zamestnaná niekde inde.
Ani pri pracovnom pomere počas zástupu iného zamestnanca nemôžeš skončiť skôr, jedine, že by s tým zamestnávateľ súhlasil a skončila by si dohodou.
tento zastup je taka somarina...zo zakona ta moze takto drzat aj 12 rokov na zastup a ziadna istota....pre zamestnancov len pre zamestnavatelov

§ 62, ods. 6 Zákonníka práce
Ak výpoveď dáva zamestnanec, ktorého pracovný pomer u zamestnávateľa ku dňu doručenia výpovede trval najmenej jeden rok, výpovedná doba je najmenej dva mesiace.
Žiaľ, žiadne iné ustanovenie neexistuje, ani také, kde by sa spomínalo, že ide o zastupovanie. Takže platí dvojmesačná doba, jediným riešením je dohodnúť sa.