Výška podpory v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Zdravím všetkých a prosím o radu.Neviete mi niekto poradiť ako si zistím výšku podpory.Na internete som našla že sa to vypočíta z hrubej mzdy 2 roky pred materskou.Mne to vyšlo okolo 450 eur,lebo som hrubu mzdu mala cca 900 eur. Lenže sestra mala 800 eur podporu za február,tak neviem. Tiež bola na rodičovskej. Ďakujem Ľubica
@evittam
pekne prosím o radu,
mala sa narodila 20.3.,ku ktorému dnu ukončím PP?
s tým,že si chcem vyčerpať 1,2 dni dovolenky?pracovala som formou krátky,dlhy tyzden.
Prosím vás, je nejaké minimum, ktoré musíte dostať ako dávku v nezamestnanosti bez ohladu NATO,aký som mala príjem?ďakujem.
@pipinecka2003 22.3.
@klaudinka363 Nie
@evittam
už si mi poradila viac krát,za čo som vďačná,mám však ešte jednu otázku k môjmu prípadu.
zamestnávateľ pristúpil na ukončení PP dohodou s čerpaním dovolenky.
môj prípad:dcérka sa narodila 20.3.’16,týmto dnom mi zaniká nárok na RD,zostatková dovolenka je 29 dni.
z personálneho mi navrhla,že mám čerpať dovolenku do 31.3.,t.j. 8dni,ale nebráni sa ani ukončeniu k 22.3.-čerpanie dovolenky 2 dni.
ktorá alternatíva bude pre mna výhodnejšia?
je dôvod čerpať dovolenku do konca mesiaca?
ďakujem
@pipinecka2003 nieje dovod. Ale maximalka ti vyjde aj pri skonceni pp k 31.3.
@evittam Dobry den. Neviem ci uz to tu v diskusii bolo ale chcela by som sa iba spytat ci pre vypocet max. davky v nezamestnanosti je rozdiel v tom ked po ukonceni RD ten 1 den odpracujem alebo si zoberiem dovolenku? Dakujem krasne za info.
@marcela3333 Nie.
@evittam dakujem ;)
Prosím o pomoc,
9.4.2019 konci rd,
10.4.2019 žiadosť o ukončenie pracovného pomeru dohodou
49 dní dovolenky chcem preplatiť
Vsetko som urobili ako ste mi poradili, zamestnávateľ súhlasil že áno dá sa takto dohodnúť. Papiere som mu poslala 5.3.2019
No a dnes, mi oznámil, že mi papiere nepodpíše, dátum ukončenia pracovného pomeru mam opraviť k 9.4.2019, že sa bojí inšpektorátu práce, že sa to kontroluje, prečo mi dal 1 deň dovolenky.......
Co je na tom pravdy?? Mam ešte nejakú šancu na max podporu? Ci som skončila 😒
@majusqa77 dakujem
@zuzanka29683 Nic na tom pravdy nie je. A skoncila si. Mala si trvat hned na podpise a nie cakat. Uz je neskoro teraz riešiť.
@zuzanka29683 ak sa bojí zamestnávateľ IP tak mu navrhni, že teda dáš skončenie PP dohodou k 30.4. a od 10.4. budeš čerpať dovolenku.
Ak bola tvoja hrubá mzda pred MD cca napr. 600e a máš naozaj 49 dní dovolenky tak potom max. podporu dostaneš.
Ak by nesúhlasil s dátumom 30.4. tak potom daj normálne dnes výpoved .. s tým, že výpovedná bude bežať od 1.4. a skončí 31.5.
10.4. začni čerpať dovolenku a 11.4. chod na PN a na PN bud do 29.5. ...
30 a 31.5. zase dovolenka, 31.5. skončenie PP preplatenie dovolenky a budeš mať max. podporu ...
ale rieš to
@zalka ďakujem veľmi pekne za pomoc
@zalka hrubá mzda bola 450€ a áno mam 50dni dovolenky na výplatnej páske
Tak dat skončenie PP dohodou k 30.4 a od 10.4.dovolenku?
@zuzanka29683 minimálna je teraz 520 eur tak bude rátaná z toho ... a to si mala 2-3 materské?
no hej daj skončenie PP dohodou k 30.4. alebo urob ten druhý postup .. a ešte niečo ak náhodou si po jednej materskej tak dovolenku určite nemáš toľko ako píšeš, takže potom treba nastúpiť na dovolenku, a ísť na PN ... napr. 10.4. dovolenka 11.4.- 29.4. PN ... 30.4. dovolenka
@zalka áno 2 MD a 2 RD hneď po sebe
2013 - 2016 - 2019
a mam oznámenie z prace že nám 50dni dovolenky
@zalka píšem ešte raz 😁 dcéra sa narodila 11.7.2013 a syn 9.4.2016
@zalka a ďakujem za radu ĎAKUJEM
@zuzanka29683 dobre ak máš potvrdenie z práce, tak oki .. lebo mnohé si myslia že aj za RD patrí dovolenka a to pravda neni ... preto som to tak napísala ...
@zuzanka29683 ak si mala minimálnu mzdu .. tak potom aby vyšla max tak čerpaj dovolenku 10.4. a ak sa ti dá tak chod na 10 dní v mesiaci apríl na OCR s dieťaťom .. a tak ti potom výjde aj pri tvojom plate a tak dlhej čerpanej dovolenke max.
ak nebudú súhlasiť s končením PP k 30.4. ale až k 31.5. tak to musíš riešiť PN ako som napísala.
@zalka ďakujem veľmi pekne 😘
@zalka takze od 10.4 do 30.4 dovolenka a v tom mesiaci OCR 10dni? Tak? To dám 😁 už sa nedám odbiť u zamestnávateľa. Joj si veľmi zlata a ochotná, ďakujem a krásny deň prajem
@zuzanka29683 áno dovolenka ... a áno urob si v tom mesiaci tú OCR ... držím palec
Chcem sa spýtať ak mi skončí rodičovská dovolenka 2.4. budem mat narok na podporu? Stále mám zmluvu zo zamestnávatelom. Ak ukončím pracovný pomer k 3.4. vznikne mi nárok? Pred nástupom na materskú som pracovala cca 1 rok plus materská a rodičovská dovolenka.
Dovolenku som si vyčerpala pred nástupom na materskú.

@wild_child lebo vyplaty sa robia mesacne. Ked budes cerpat dovo napr.do 3.5., za april ti pojde do vz len cerpanie dovo, preplatenie necerpanej dovo a odstupne az do maja
..a btw.akych 365dni?