icon

Výška výplaty

tslobik
10. okt 2017

Ahojte, je mi smutno.....mám VŠ, odrobené roky v oblasti, novú prácu 6 týždňov a výplata po odpočítaní stravy 440€. Z toho 70€ precestujem a domov prídem až večer.... niekedy až o 19,30. Bývam cca 4 roky v takej oblasti bez prac. príležitostí, čiže nutnosť dochádzať za prácou. Keď som bola na PN- mala som o cca 100-vku menej. Smutné, ako sa s tým vyrovnať? Brala by som malý plat, ale ako kompenzáciu byť s rodinou. Ale keď je plat minimálny s príslušným vzdelaním a čas s rodinou prakticky netrávim, len víkendy...je mi do plaču. Ako to zvládnuť? Som len v skúš. dobe, ale myslím, že osob. prípl. totho veľa nenarobí.....Uvažujem nad zahraničím....aj keď mám škôlkara.....Už proste iné východisko nevidím.

nelinka2009
15. okt 2017

@tslobik inak sa mi to z,s tymi 800€ nezda, ale fakt sa nevyznam, neviem... Nieje v at minimalna mzda,1400€ ci dokonca 1600€?

minutka
15. okt 2017

@nelinka2009 poznam 2 zeny co tam robia. Jedna je z rodiny. A maju tak malo. Ci su cez nejaku agenturu alebo kde je problem neviem

nelinka2009
15. okt 2017

@minutka no treba sa zdokonalit v jazyku a bude dobre... Kamoska co robi v lidli v haiburgu pokladnicku ma 1700€ ciste... Tak ale je z ba takze je kazdy den doma...

nelinka2009
15. okt 2017

@minutka zas ale nema 2 tyzdne volno...

tslobik
autor
15. okt 2017

@nelinka2009 nie, je tak.....sú aj také čo majú tých 800....Ono závisí od reči ako vieš, od diagnozy, od rodiny a aj od toho, či si cez agent. alebo nie.

vvicka
15. okt 2017

Nemas moznost sa po praci s niekym vozit domov? nepracuje nikto, kto ma volne miesto v aute v tom istom meste a byva niekde pri tebe, resp. chodi domov okolo vas? ak koncis o 16,00 vies byt doma v slusnom case, na benzin sa zlozite, vodicovi tiez dobre padne znizit naklady na benzin a tebe aj ked si priplatis ziskas ovela viac casu, ktory inak precestujes. Neviem, ci som to spravne pochopila, chodis Senica - Brezova? co je 20 min autom, busu to trva hodinu, lebo vsade stoji a navyse nanho hodinu cakas. takze usetris hodinu a pol kazdy den, kym je dieta male este by som na turnusy neodchadzala.

nelinka2009
15. okt 2017

@vvicka aj to je moznost pockat 2-3 roky len to potom je dalsi dovod, ze teraz ide do skoly... Velka zmena este nir... A potom aj 10 rokov este cakaj

tslobik
autor
15. okt 2017

@vvicka práveže nemám, tam chodí málo ľudí, skôr busom. Väčšina robí smer Myjava, Vrbové, PN

minutka
15. okt 2017

@nelinka2009 tak 2tyzdne...ako sa to vezme. tie 2tyz v praci si dispozicii 24hod denne,takze akoby si si nadrobila. ale viem,co myslis.

@tslobik u nas v skole v trnave pracoval jeden pan z brezovej a denne dochadzal mnoho rokov,len neviem ci autom alebo busom,ale aj tak... plat o nicom,casu zabiteho kopec, ale spokojny bol.robota ho bavila. a leto volne,to je +

mia18112
15. okt 2017

@tslobik Akoze prepac,myslim ze pre to Rakusko si uz viac menej rozhodnuta. Nelinka2009 ti len masti brucho....radili sme Ti tu viacere maminky v dobrom, aby si si vsetko zvazila,vsetko ale VSETKO si zavrhla a znegovala !!!!......prestahovat nie,zmenit pracu nie,jazdit autom nie,podnikat nie....dievca zlate Ty chces jednoducho PREC z domu, od muza, od vlastneho dietata. Chod si teda za svojim stastim do toho Rakuska. Ty mas na vsetko vyhovorky.Chod a bud stastna.Ja by som bez vlastneho dietata stastna a spokojna nebola ani za 2000 eur !

tslobik
autor
15. okt 2017

@mia18112 presťahovať sa chcem už 4 roky, muž nechce, prácu som zmenila 3x za tri roky, autom jazdiť chcem - muž nedovolí. Podnikať v tejto diere, kde všetci malí podnik. končia? To je začiatok konca. A ja nie som ten typ, proste nie každý má na to, podnikať.

tslobik
autor
15. okt 2017

@mia18112 ty by si nebola ani za 2000 a ja nie som za 400. Akože teraz si mám vyčítať aká som zlá mater? Možno som...

sashabb
15. okt 2017

@mia18112 aj som mala napísané, aj som to zmazala.
máš pravdu, tuna je už dávno rozhodnuté, zrejme bolo už pred založením diskusie, takže zbytočne niečo riešime 🤐

nelinka2009
15. okt 2017

@tslobik niesi co si... Cielavedomost neznamena, ze si zla matka... Prosim ta uz to tu necitaj v kazdej teme, ktoru zalizis a budes reagovat na 50 steane bydes ty sama ta najhorsia... Priste take su tu. ...

sashabb
15. okt 2017

@tslobik čítaš po sebe prosim ťa????
On neche, on nechce, on nechce ... on je zo zlata???

mia18112
15. okt 2017

@tslobik Vidis, presne, vsetko je problem.O aute si sama pisala,ze sa bojis,mas krce,paniku a stres...Ty to ani len nechces skusit. Ale to je jedno. Davno si rozhodnuta. Tak bez za stastim do toho Rakuska. Budes tam mat dost casu premyslat ako si sa rozhodla.

tslobik
autor
15. okt 2017

@sashabb a čo ako mám? Zbaliť sa a presťahovať sa sama....zobrať si auto, ktoré som nekúpila ja a ani ho nefinancujem? Vytrhnúť dieťa len tak z kolektívu a od otca? Alebo ako? Poradte mi teda ako to zrealizovať.

mia18112
15. okt 2017

@nelinka2009 Ty nazyvas ,, utek ,, od muza a dietata cielavedomostou ??? Tak to tlieskam....

nelinka2009
15. okt 2017

@mia18112 ty nazyvas utekom hladanie novej pracovnej peilezitosti, ktora by ju v peofi oblasti uspokojila a to nielen financne

anjelicek26
15. okt 2017

@tslobik normalne sa rozved a odstahuj. Takyto sposob uteku je skutocne zvlastny 😨

sashabb
15. okt 2017

@tslobik v celej diskusii maš velmi vela rád od rôznych žien, no NIČ si si z toho nezobrala.
Rob ako uznáš za vhodné.
Ano odtrhnúť dieťa od otca ... ale že bude dieťa odtrhnuté od matky akosi vidieť nechceš 🤐

tslobik
autor
15. okt 2017

ja sa rozviesť nechcem, akože sa to tu riadne zamotalo s tým rozvodom....To je len tak? Rozviesť sa? To by bolo pre syna lepšie ako mama na týždeň, dva preč? No neviem.....navyše ako som písala je syn na otca fixovaný až príliš.

tslobik
autor
15. okt 2017

@sashabb tak ako píšem snáď rozvod a týžden - dva preč a potom týždeň-dva doma je sakra rozdiel

anjelicek26
15. okt 2017

@tslobik co pises ani nevies, ako vyznie. Mas ine ciele, ine myslienky a nie si schopna robit kompromisy ani kvoli nemu, ani dietatu, takze tam uz tej lasky medzi vami dvoma bude pramalo. Ta ochota robit kompromis nie je ani na jednej strane - pricom ale jeho argumenty su logicke, tvoje akosi zajacimi umyslami motivovane. Prepac za uprimnost. Ak sa rozvediete, dieta si uvidis rovnako casto, ako to ty planujes s pracou, ani den menej, ked si zvolite striedavu starostlivost, dva tyzdne s otcom - dva tyzdne s mamou, ked bude doma na Slovensku.

mia18112
15. okt 2017

@tslobik A este nechapem to, ze na zaciatku diskusie si spominala,ze Ta stve nielen plat,ale aj to malo casu co Ti zostane po robote na rodinu a domacnost.A pravidelne odchody na 2 tyzdne su ok ? To je proti logike.

tslobik
autor
15. okt 2017

@mia18112 ano, bolo by to v poriadku, keď by to bolo kompenzované výškou výplaty a tým, že ma práca baví. Teraz nemám ani jedno z tých troch vecí. To, že som doma 2 hodky s malým večer kým ide spať.....aj to nervozna ako pes.....ale hlavne, že som každý večer doma, nie?

tslobik
autor
15. okt 2017

Ono, mám kamošku čo chodí domov len spať pomaly ale zarobí okolo 1500, inak by to nerobila. A zase je v pohode, ak niekto zarobí málo, ale nemá z práce nervy a je doma včas. Lenže ja nemám nič z toho.

mia18112
15. okt 2017

@tslobik Ved toto presne.Kazdy mame nejake priority. Niekto dieta, niekto vysku vyplaty,niekto cas straveny s rodinou, niekto pracu, ktora ho naplna atd. Ale u Teba fakt neviem co chces.Si presvedcena, ze Rakuskom toto vsetko ziskas.....tak chod....myslime to v dobrom....naco diskutujeme ?

tslobik
autor
15. okt 2017

To vyzerá akoby som chcela všetko naraz. Ok,možno chcem a možno by mi stačilo aspon niečo z toho.
Ďakujem žienky za názory, pripomienky a pod. Od toho diskusia je a týmto ju ukončujem😉

dai
15. okt 2017

@tslobik ano presne tak to urob - uspokoj vasu potrebu mat viac penazi, zbal muza a deti a bezte za lepsim zivotom - presne takto tp urobila znama s 3mi detmi a muzom s dobrou pracou tu... jej sa ale pritrafila super prilezitost v at - su tam vsetci - su totiz rodina...
A presne ako to anjelicek napisala - vas vztah nie je nic moc teraz aj ked ty si to nechces priznat - on na teba a tvoje potreby z vysoka kasle a maleho priputava k sebe keby nieco - ked mu dodas dalsi argument v podobe odchodu do zahranicia... vlastne zacnete zit striedavu vychovu akurat ze akoze budete spolu...