Výška výplaty
Ahojte, je mi smutno.....mám VŠ, odrobené roky v oblasti, novú prácu 6 týždňov a výplata po odpočítaní stravy 440€. Z toho 70€ precestujem a domov prídem až večer.... niekedy až o 19,30. Bývam cca 4 roky v takej oblasti bez prac. príležitostí, čiže nutnosť dochádzať za prácou. Keď som bola na PN- mala som o cca 100-vku menej. Smutné, ako sa s tým vyrovnať? Brala by som malý plat, ale ako kompenzáciu byť s rodinou. Ale keď je plat minimálny s príslušným vzdelaním a čas s rodinou prakticky netrávim, len víkendy...je mi do plaču. Ako to zvládnuť? Som len v skúš. dobe, ale myslím, že osob. prípl. totho veľa nenarobí.....Uvažujem nad zahraničím....aj keď mám škôlkara.....Už proste iné východisko nevidím.
@17alexis nie neoveri si to, neviem kto by mi v sociálke takéto údaje poskytol ako zamestnávateľovi...
@simca06022011 ďakujem za odpoveď, a pokiaľ by si sa hlásila na nejakú pozíciu napr. do zdravotnej poisťovne a pošleš im CV, tak to si oni vedia pozrieť, že? Akurát teda takí "bežní" zamestnávatelia sa k tomu nedostanú? Ja by som rada zmenila prácu mimo toho, čo robím, no akosi sa mi nedarí, pritom nie som nejaká blbá, mám aj skúsenosti s riadením ľudí, ale raz sa neviem odraziť, ani mi len nezavolajú, tak už uvažujem všelijako.
@17alexis existuje moznost v soc poistovni si overit ci ma dana osoba pracovno pravny vztah ako zamestnanec lebo tam musi byt prihlasena ale tieto udaje sa poskytuju len na zaklade konania kde je zakonny narok na preverenie tejto skutocnosti zamestnavatel sa k tomu nema ako dostat
je to bieda...ja som mala to iste, aj ked teda nie rodinu....zmenila som pracu, uz sa to proste nedalo vydrzat. zahranicie by bolo riesenie, ale tak ci tak by si bola od neho daleko a nebola by si s nim ani rano a vecer
tak tam ide o to, aku mas vysoku skolu, vela ludi si spravi vysku kvoli diplomu a potom sa cuduju, tiez ci ste ochotni spravit v zivote nejaku zmenu sa z tohoto dostat, napr. prestahovat sa
jednoducho cele to uchopit a zmenit, od zakladu a bude to tazke, ale inak nic nezmenis
@17alexis nie a aj keby videli že niekde je človek prihlásení nevedia čo tam robí ani nič. Sú to osobné údaje... A nikto si to overovať nebude, máme dosť iných starosti pri výbere. Ak nezaujme CV nik nebude riešiť overovanie, ak záujme preveria sa možno tak referencie týkajúce sa tej pozície, posledný zamestnávateľ atď. Ak vôbec.. aj to nie cesto sp a zp.
@dai ja by som radšej prijala chodiacu penaženku, ako mi stále vyčítať nedostatok financií a keď môj povie, ja sa starám o svoj príjem - nerieš mňa ale seba, je mi do plaču. Asi nie som feministka dnešnej doby.....Smola. Ale som starého zmýšľania, že chlap je ten, čo sa má starať v prvom rade o rodinu po finanč. stránke....
@tslobik no tak to aj ja... Ale zas mat ho len na prachy... To uz nieje o zastarslom zmyslani to je zlatokopka... Ale je fajt, ze ty si vedela od zaciatku do coho ides... Aby som bola uprimna neviem moc ako sa tam u vas zije... Som z ba, tak ten zivot vnimam len tu... Ale zas podla mna ty mas este naviac ako na opatrovatelku v rakusku... Bud sa rozhybete spolu ako rodina, alebo ty sama... Nejde len o terajsie vyplaty, ale ovpkyvni to aj tvoj buduci zivot... Daj pozor, aby si nakonuec neostala synovi na krku
Ok, končím diskusiu. Nie som ani zlatokopka ani karieristka, ani žiadny extrém hore - dole. Som obyčajná matka, ktorá chce stráviť čas so svojím dieťaťom, nevystresovaná a s optimálnym príjmom, nie vysokým....ale aspoň na to základné, aby som nemusela rátať každé euro.....(hlavne, čo sa týka zážitkov dieťata a nás ako rodiny), žiadne materiálne vymoženosti......Bohužiaľ, buď nemám šťastie alebo som neschopná....neviem. Riešiť to budem pravdepodobne odchodom za zahraničia, ak nenájdem iné riešenie ( sama, bez podpory rodiny.....lebo tá akosi absentuje), ale nevzdám to pravdepodobne, kvôli synovi len. Vďaka za reakcie, komentáre, pripomienky a pod. Vážim si každý názor.
@tslobik velmi ti drzim palce
@tslobik vobec nerozmyslas zle, nenechaj si to nahovorit. Chlap sa proste ma postarat o rodinu a je mi uplne jedno, ak niekto povie, ze to jeho povinnost nie je. Dnes vyrastaju (cest vynimkam samozrejme, lebo vdakabohu stale sa najdu) same lemry, neschopni zhyckani vecni mamickini chlapcekovia, ktori sa v zivote nemuseli starat o nic ine len o seba, o aka zvlastnost, ze sa hodia o zem, ked zrazu maju na starost niekoho ineho okrem seba. Totalne nepripraveni na zivot, tinedzeri v tridsiatkovom veku, ktori radsej nechaju zdrat vlastnu zenu, aby pohli zadkom a nedajboze ubrali zo svojho pohodlicka, strasna hanba... ja som len prekvapena, ze toto nejaku zenu neodpudzuje.
@dorottka no to moj muz je pravy opak... Ma to z vychovy... Stale ' a nepotrebujes peniaze? Mas dost?' protim mame spolu ucet...
Mám z toho občas veľkú depku, ale potom si poviem...kvôli sebe a synovi to nevzdám
@tslobik vzdat nie, ale zas zbavit sa zatazoveho vreca... Ale nie... Len proste, ked to tak citam... Mam takeho expriayela este z puberty... Po skole sa mu robit nechcelo... Stretla,som ho asi o 12 rokiv a ze sa rozisiel s frajerkou po 4 rokoch, lebo chcela, aby kupili vacsi byt, aby si nasiel pracu s lepsim prijmom a chdels zalozit rodinu... 38 rocny sa s nou pre toto rozisiel...
@nelinka2009 Ja ti neviem, za môjho som bola rada aj preto, lebo mu ostal na krku dvojročný syn ....teda hlavne v spolupráci s jeho mamou (svokra) a myslela som, že určite nemôže byť zlý chlap. On ani nie je, syn ho má veľmi rád.....možno viac ako mňa...Ale....vždy tu budú tie "ale". Je dobrý otec, vážim si ho za to, .... Ja viem, že nemôžem mať všetko....ale tá opora mi chýba ....a to, že by mohol byť na muža viac ctižiadostivý...neviem, možno som náročná, možno je chyba vo mne.
@tslobik toto sme my zeny matky. Vzdy hlada chyby v sebe. Zo skusenosti viem, ze v partnerstve je vzdy chyba na oboch stranach. Vsetko je o komunikacii a kompromisoch, priblizeni sa jedneho k druhemu... Ale ak jedna strana nechce, tak je to zaciatok konca.
@mondolina no dupnut by si zrejme mala aj ked neviem ci zrovna auto vyroesi tvoj problem... Podla mna skor nie, ale len moj nazor
@nelinka2009
Nie môj ale jej problém. Keď bude vedieť šoférovať bude oveľa viac flexibilnejšia, oveľa viac.
@tslobik ja som reagovala na slecnu co pisala ako sa ma super lebo ma doma chodiacu penazenku... nie na teba...
Tvoj by sa mal jasne ze rozhybat, osobne som tiez stara skola - ocakavam ze moj muz ma bude na rukach nosit a ze bude rodinu tahat - akurat ze ja necakam ze ju bude tahat len financne kedze o financie sa dokazem postarat aj sama. Teoreticky ak by mi islo len o prachy tak ja chlapa mimo materskej nepotrebujem, preto ma zaraza nazor ze chlap je vlastne len penazenka pre niekoho a uplne mu to staci...
Skus sa ty s tym tvojim poriadne este porozpravat - skus mu vymalovat ako to bude u vas vyzerat ked ty odides za pracou, co sa stane s vasou rodinou- ak ta miluje tak to podla mna nedopusti☹
Neviem co s tou jeho nectiziadostivostou, toto bolo nieco co ka som si vzdy pri chlapoch vsimala a pritahovalo ma - nemusel mat ani cent na ucte ale musela som vidiet ze ma ciele a pracuje na sebe... mna by asi taky typ ako ty popisujes absolutne nelakal( ale teda ka som tiez ta povaha co stale potrebuje riesit nieco nove a mat nove a nove ciele - takze ma asi pritahuju podobne typy:-/) neviem aky si typ ty, co si hladala, co okrem toho ze bude dobry otec ta na nom lakalo( byt dobry otec pre mna znamena aj to financne zabezpecenie )
@mondolina a kto zaplati to auto, ved to bude mat este menej pre rodinu a viac ju bude stat robota
@nelinka2009
Nemyslím si že to až tak ovplyvní rozpočet, aj bus niečo stojí,a ako zakladateľka spomenula ide je hlavne o získanie času pre rodinu, vyplata ju až tak nezaujíma.
@nelinka2009
Nemyslím si že to až tak ovplyvní rozpočet, aj bus niečo stojí, ale získala by čas pre rodinu.
@mondolina no tak mna pted dvoma rokmi takto muz ukecal na druhe auto... Udrzba, tankovanie, poistky.... A bolo fuc, to radsej parinut peso.
@tslobik
Hej háklivý? Ale že nemáte pomaly čo žra* na to háklivý nie je.Ze chodíš večer domov na to háklivý nie je.
Ženy čudujem sa Vám, a vôbec vôbec mi vás nie je luto, lebo sa sťažujete, ale nič pre seba neurobíte.
Milá zakladatelka len sa odlifruj od syna, zlomi ti to 💟, ale tebe niet rady ani pomoci.
@dai tak, ja som vychádzala z toho, že ak má syna v opatere, že vie sa postarať. Tiež som nepotrebovala výplatnú pásku, len to vedomie......, že vie sa postarať v živote. Aj inak si privyrobí koníčkom, najmä v lete. Len to akosi nezahrňa do rodinného rozpočtu. Ale zase dovolenku tento rok financoval celú, to je pravda. On zlý nie je, je šetrnný....ale niekedy ma proste mrzí, že akoby ignoruje moje potreby....Preto aj uvažujem odísť, ....že uvidím, čo to s nami urobí. Či mám v nom tú potrebnú oporu, alebo nie. Ak tvrdí, že svoju prácu si mám hľadieť a nie tú jeho....tak si budem.....ale po svojom. Ono človek nemôže mať všetko....aj príjem dobrý, aj byť doma včas.....tým pádom postarané o domácnosť....Uvidím, čo je vlastne jeho priorita. Keby nemám dieťa, je to jasné......Ja nie som typ závislý na chlapovi. Len ten môj syn.....to je to, čo ma trápi.

@katarinapekna 😀 asi pre kazdeho na nieco ine... moj zarobi teda nadstandartne, ale tak isto sa stara o decka, zavaza a vyzdvihuje zo skoly kedze to ma blizsie ako ja (ked potrebuje viac robit tak ich chodim ja potom uz v pohode zobrat k nemu do firmy), je flexibilny, mozem deti nechat s nim v pohode bez toho aby som sa bala ze sa im nieco stane, vie zorganizovat program, ked ja mam pracu aj na tyzden deti niekde vziat etc. ... Jasne ze to iste robim aj ja ked je to potrebne - aktualne ale mam nejake zdravotne problemy a vela veci je na nom...