Výška výplaty
Ahojte, je mi smutno.....mám VŠ, odrobené roky v oblasti, novú prácu 6 týždňov a výplata po odpočítaní stravy 440€. Z toho 70€ precestujem a domov prídem až večer.... niekedy až o 19,30. Bývam cca 4 roky v takej oblasti bez prac. príležitostí, čiže nutnosť dochádzať za prácou. Keď som bola na PN- mala som o cca 100-vku menej. Smutné, ako sa s tým vyrovnať? Brala by som malý plat, ale ako kompenzáciu byť s rodinou. Ale keď je plat minimálny s príslušným vzdelaním a čas s rodinou prakticky netrávim, len víkendy...je mi do plaču. Ako to zvládnuť? Som len v skúš. dobe, ale myslím, že osob. prípl. totho veľa nenarobí.....Uvažujem nad zahraničím....aj keď mám škôlkara.....Už proste iné východisko nevidím.
@tslobik kasli na neho ci je haklivy - on fakt k tebe nic neciti? Chce od teba prachy, nevadi mu ze chodis v noci domov, ze by si pripadne uplne odisla? Ani auto nemozes pouzivat? Ved to je chore, nehnevaj sa☹ normalny chlap je pre zenu oporou, tak ako zena pre neho- tak si teda ja predstavujem manzelstvo...
@mondolina prosim ta neprehanaj a nedeptaj ju tu este viac zbytocne. Kazda sra.ka ma riesenie. Co si... Ona len potrebuje povzbudit a pocut ake ma moznosti a nie dalsie moralizovanie a poucovanie... To co si teraz napisala vie aj sama a nesud ak nechces byt sudena
@dai tak ale kolko maju deti rokov? A ak to neni tajomstvo kolko ty a muz?
@tslobik mozes mat vsetko - aj zarobit aj byt nacas doma... ale nie tam kde si teraz☹ ja som inak na dovolenku neprispela este ani halierom nikdy - a to chodime niekolkokrat do roka - tu moze ten chlap minat to co zarobi viac ako zena, ci mimo normalneho zaroblu... otazka je ci tvoj muz je naozaj setrny alebo len lakomy egoista☹
@nelinka2009
Nesudim, sama uviedla že dve hodiny denne prestoji na zastávke resp. čaká kým jej ide spoj, plus cesta plus keď ide nakúpiť.
Premrhany čas. A jej " háklivý" miesto toho aby jej uľahčil dochádzanie jej hádže ešte polená pod nohy?
Máš pocit že jej ľútosť pomôže?
@mondolina Nad týmto rozmýšľam dňom i nocou.......Ja nemám problém si niekoho nájsť a nemám problém byť sama, som celkom emocionálne nezávislý typ. Len syn je extrémne na otca naviazaný, viac ako na mňa a na svokru viac ako na moju chorú mamu. To je to, čo nechcem pretrhnúť........a neviem si to ani predstaviť, ten dopad na jeho vývoj. Proste....otec je výnimočný....Aj sa postaral, keď som bola cca 6 týž. v nemocnici, ukážkovo.
@mondolina lutost ale ani sudenie... Jasne, ze by sa ho mala zbavit, ale chapem ju, je to tazke je to otec jej syna,a dokopy nic nerobi, len je neschopny chrapun- no cely moj foter mama to s nim dala 25 rokiv, niekefy mala aj tri prace a starala sa o mba vzdy sama a najlepsie ako vedela a potom ju ten blb opustil, lebo si nadiel druhu...
@nelinka2009 teraz uplne nechapem kontext🙂 co ma vek nasich deti a nas spolocny s touto temou?🙂
@nelinka2009 Vďaka, ty si ma pochopila.
@dai no ono chlap sa postata uzadne o vacsie deti urcite, ale ti malicki viac potrebuju mamku... A zas vy ste tam kde ste, ale urcote to nebolo zo dna na den... Vidim to na nas ideme doprefu dari sa nam... Ale yrva to nejaky ten cas...
Ja nie som chudera, ktorá je závislá od niekoho. To určite nie. Mám svoju hrdosť, nezodpovedám sa mužovi, kam idem a s kým. Rozumieme si inak po všetkých stránkach, len tie financie to kazia. Len jednoducho tá fin. nezávislosť mi chýba.....Inak by bolo všetko ok. Je pravda, že som bola pol roka na PN a necekol ani, živil nás. Len teraz sa to vyhrotilo...A aj keď sa snažím, akosi sa nedarí.
Proste len toľko k tomu povedal, že radšej nejaká robota, ako žiadna. To je síce pravda, ale len z časti.....
@tslobik inak vacsina ludi zle psychicky znasa nedostatok financii, to je uplne normalne, aj to dost nici vztahy....vy by ste fakt mali zmiznut do pohostinnejsieho prostredia, v tych hladovych dolinach, to je bieda naozaj s robotou
@mondolina no lebo to je tak jednoducha situacia, ze sa da vyriesit zo dna na den... Treba premyslat a viem, ze opustit otca dietata je to najtazsie. Toboz ak ma matka pocit, ze boze nevyhovuje mi, ale sama som si ho vybrala za otca deti a v podstate ani jic take strasne nerobi, len nic netobi s nasim a ani so svojim zovotom a mal by ako chlap...
@nelinka2009 ano. Preco by so mnou nebol. Nepoznas ma a nepoznas ani nas vztah a ani nasu situaciu. Sme stastni obaja. Vieme preco takto zijeme. Nikto nevravi ze muza mam len na peniaze. Ale muz ma predsa vzdy vacsie moznosti na lepsie zarobky. Ja ako matka 2 malych deti mam predsa milion inych povinnosti. Mam aj pracu 6 dni v tyzdni. Ale zbytocne sa tu budrm obhajovat. Prajem pekny vecer
@tslobik pamataj, ze cakas, ze sa zmeni, ale nezmeni sa nikdy. Iteka ti vzacny cas..
A dieta vo vas dvoch vidi vzor... Chces aby raz bol z tvojho syba muz a otec ako je ten jeho? Lebo deti sa najviac vychovavaju prikladom... Otec chlapcovi, matka dcere. Ja som dcerou takeho otca... Snaxim sa ako mama a v nladosti som vobec nevedela akeho muza do zivota chcem... Ale na 110% som vedela, akeho nechcem... Takeho ako je moj otec a tvoj muz.
@nelinka2009 tak neviem... fakt je ze sme spolu s muzom od skoly - pozname aj nase temne stranky a preszili sme uz aj nejaku tu krizu... ci dieta viac potrebuje matku alebo otca? Asi vela zalezi od povahy cloveka - beriem ze prvy rok kvoli kojeniu potrebuje matku, ale mimo toho dobry otec dokaze vsetko co mama - aj ked muz samozrejme ze inak ako zena... moj napr. Pri prvom naozaj s miminom nevedel nic - ja som ale na tom nebola o moc lepsie, pri druhom uz ku koncu prveho roka sa aktivne zapajal, teraz pri tretom sa uz s bruchom rozprava🙂 tym len chcem povedat ze aj chlap sa vyvija v ulohe otca - ak tie deti chce tak sa tiez skusenostami zlepsuje🙂 ako aj mama - je jedno ci tie 3 deti da v priebehu 3rokov alebo 10tich co je teda nas pripad🙂
@dai alevurcote... Ved aj dotycny sa ako tata vyvinul ok.. 😁😂 preto je ho problem opustit... On sa len zabudol vyvijat v inych smeroch... Dufam, ze mam dobte tie 'i' a ' y' ak nie tak pardon 😁😂
@nelinka2009 tak dotycny asi len opakuje scenar z prveho vztahu - zostane mu opat syn ktory je na neho viac naviazany ako na matku... dufam ze dalsia zena uz bude aj rozmyslat co sa asi tak stalo s byvalkami - ze to ze mu deri zostali mozno naozaj je tym ze je super otec, to ale ze nema k nim matky nebude len tym ze tie matky su lundry ale mozno tym ze je otrasny manzel☹
@dai 100% suhlas... Ja som v tomto zasadova nikdy nie zenac a nikdy nie rozvedeny!!! Vzdy je chyba na oboch stranach... A musi to byt velka chyba, kedze je rozvedeny...
@mondolina Ano, pravda.....Lebo tu žijem 4 roky a odvtedy je môj život katastrofa. Vieš ako sme žili predtým? Ja som bývala s malým v meste a môj za nami dochádzal cca 2- 3x do týždna. Viem, pre niekoho nepredstaviteľný takýto rodinný život, pre mňa soľ nad zlato. Bola som šťastná a spokojná. Nebudem tu vysvetľovať prečo nastali zmeny....proste bolo to nevyhnutné......a nedalo sa to riešiť toho času inak, aby sa niektoré z vás toho nechytili.....náhodou🙂
Ja viem, že takto nestranne posudzovať je to ťažké....preto toľko názorov a prípadných riešení....Ono ani všetko sa nedá takto vysvetliť...........Možno naj by bol psycholog, ale bohužiaľ na tieto sedenia tiež nemám akosi čas. A čo osoba, to iný názor, to je pochopiteľné. Ale vďaka za všetko, mám aspoň nad čím premýšľať.....
@tslobik Prepac, ale nemyslim, ze tvoj chlap je az taky dobry otec, ked synovi necha maminku ustvat sa a dokonca cestovat na dvojtyzdnovky len za to, ze on si nebude riesit zvysenie prijmu a je "setrny" (ejkejej lenivy/neschopny, lebo namiesto toho, aby pohol rozumom a zadkom, ako si prijem zvysit, bude buzerovat zenu, aby minala uz z mala este menej). Dievca, chyba nie je v tebe, to, co je tvoj problem je, ze si nevies dupnut... ospravedlnujes ho, to je sice pekne, lebo vidim, ze ho mas rada, ale su to fakt len ospravedlnenia. Nevazi si ta zjavne a vies ako to chodi - to najviac, co dokaze otec pre svoje deti urobit, je milovat ich matku. Lebo len spokojna a vyrovnana zena je stastna zena a tym padom ta najlepsia mozna matka pre svoje deti.
PS: nechcem ho samozrejme urazat, tak to neber tak, mne je len ta strasne luto, je to hrozne nefer a najma SU moznosti, ako to vyriesit inak, ale musi ti s tym pomoct otec dietata. Je mi z toho smutno, nezasluzis si to.
@nelinka2009 prečo by bola chyba ak je rozvedený? Ja myslím, že ak získal syna do opatery, tak je chyba na strane matky, buď absolútny nezáujem, alebo vážne príčiny ako alkohol. , vážna psych. dg. a pod. Súd väčšinou dá dieťa matke, ak je všetko ok. Ja si ho práve v tomto vážim, že v 20-tke mal záujem starať sa o syna. Matka proste nejavila záujem a odlifrovala sa do zahraničia......Dnes sme na neho hrdí......Má úžasné výsledky ako maturant.
@dorottka Ďakujem. Ja si práve viem dupnúť, len potom ma odsudzuje nielen môj muž, ale aj moji rodičia....Mávam také obdobia "vzdoru", kedy vykričím to, čo ma trápi. A vlastne nemám oporu v nikom. A to mi chýba ako soľ. Nejaká aspoň minim. podpora. Moji rodičia uprednostnujú mm (lebo sú stará škola....a navyše sú chorí a ja nechcem oponovať veľmi). Tak to dusím v sebe. Ja sa práve dám " na známosť", len z toho je taká atmosféra, že sa týždeň nebavíme....ja vydržím a nepustím....Len ten dopad na syna. Ja som tvrdá ak oceľ ak treba.
@tslobik ty si nenapravitelne zamilovana a tak to ma byt... Ak si vo vsetkom ostatnom s nim stastna... Tak ho musis brat takeho aky je... Iny uz nebude a o financie sa budes musiet postarat ty... Bud to rakusko, alebo stahovanie ine miznosti nevidim... Si dusou krasna zena a z urciteho uhla ta aj obdivujem... Len aby to z jeho strany nebokablen vypocitavist ako sa nechat zivit a sefiet doma nabprdeli... Ale nebervto v zlom.. Ak ste doma vsetci spokojny aspon s casti, tak je vsetko ok... Vztahy su vzdy o kompromisoch...
Včera som napr. ostala spať u rodičov v mieste pracoviska a ich bydliska. Dnes som chcela tiež....ale otec zakročil - vraj som sa ich nespýtala, či môžem a on nesúhlasí s tým, aby som sa separovala takto od mojej rodiny. OK, inokedy by som silno argumentovala, ale nakoľko je onko pacient, tak som to vzdala a išla "domov"......

@nelinka2009
Som samoživiteľka a úplne v pohode utiahnem veci spojené s autom. Oni sú na rodinu dvaja.....tak ale keď je niekto " háklivý" a druhý " trpiaci"tak nech sa páči.