icon

Výška výplaty

tslobik
10. okt 2017

Ahojte, je mi smutno.....mám VŠ, odrobené roky v oblasti, novú prácu 6 týždňov a výplata po odpočítaní stravy 440€. Z toho 70€ precestujem a domov prídem až večer.... niekedy až o 19,30. Bývam cca 4 roky v takej oblasti bez prac. príležitostí, čiže nutnosť dochádzať za prácou. Keď som bola na PN- mala som o cca 100-vku menej. Smutné, ako sa s tým vyrovnať? Brala by som malý plat, ale ako kompenzáciu byť s rodinou. Ale keď je plat minimálny s príslušným vzdelaním a čas s rodinou prakticky netrávim, len víkendy...je mi do plaču. Ako to zvládnuť? Som len v skúš. dobe, ale myslím, že osob. prípl. totho veľa nenarobí.....Uvažujem nad zahraničím....aj keď mám škôlkara.....Už proste iné východisko nevidím.

nelinka2009
12. okt 2017

@tslobik o pofpore sme uz kecali... Si silna a podpora je dilezita to najvzacnejsi je uspech bez nej... A mm co na to, ze by si sla?

nelinka2009
12. okt 2017

@tslobik a dobtecsi urobila... Onovtotizto, ked to riesis takto... Tak to uz skutocne mizes makat aj v tom rakusku radsej...

tslobik
autor
12. okt 2017

@nelinka2009 ďakujem Neli, nie som zamilovaná.....to bolo možno pred rokmi, ale vážim si ho, nakoľko ma nikdy neurazil, nepovedal ani mierne škaredé slovo na mňa, ani v mojej prítomnosti...váži si ľudí naokolo, moju rodinu a pod. To sú veci, do ktorých iní nevidia......To, že máme problémy súvisí viac-menej len s financiami. Inak by sme boli šťastný pár.Nuž bohužiaľ, niekedy ani láska všetko nevyrieši......Skúsim radikálnu zmenu....možno to všetkým prospeje, možno to všetko doterajšie pochová.....Potom uvidím, aká je sila nášho vzťahu a rodiny..... Si veľmi milá

najk
12. okt 2017

@celasapremenim Ze hladova dolina :D Autorka zije v Myjavskom okrese, kde je nezamestnanost okolo 4% Tu to podla mna fakt nie je o moznosti najdenia si lepsej prace, ale o celkovom vztahu s manzelom, ktory naozaj vyznieva ako ignorant, ktoremu je jedno, ze manzelka maka od rana do vecera a nema cas na rodinu

tslobik
autor
12. okt 2017

@nelinka2009 ja zase viem, že o malého by sa postaral. Lebo aj teraz ho vodí a vyzdvihuje zo škôlky a z krúžku iba on, Aj na rodičku a dielničkách bol muž.

nelinka2009
12. okt 2017

@tslobik drxim palce dievca chci viac od svpjho okolia precseba... Som ako ty, muzacsi vaxim pre vsetkyvtieto malickosti, len nezabudaj, ze ty pristupujes rovnako k nemu... Tiez mu nenadavas atd.. Mal by si vaxit aj on yeba a ak vie, ze s biecim niesi spikojna mal vy sa snaxit o napravu.mm

nelinka2009
12. okt 2017

@tslobik a on vobec nerobi? Ako ze ma tolko volna?

tslobik
autor
12. okt 2017

@nelinka2009 robí, ale má pracovisko 3 min. pešo od bytu a od škôlky😀 A chodí akurát na 7,00 do 15-tej, ideál

nelinka2009
12. okt 2017

@tslobik sa vymente 😁😂😐a je to.. Financie na rovnako, ale si viac s malym... Inak ako som ti uz napisala na tvojom mieste som uz v rakusku...

tslobik
autor
12. okt 2017

@nelinka2009 tiez je to moja top vidina. Ako,viem ze je to tazka praca. Ja sa tohto nebojim,lebo som to robila na SK. Len mam strach z jazyka a z odlucenia od syna.

nelinka2009
12. okt 2017

@tslobik neboj jsxyk sa naucis,a maly si zvykne

tiper24
12. okt 2017

@tslobik nejde o to aku mas skolu ale co vies

ema234
12. okt 2017

@tslobik a si sama bez muza , ked ste zavisly tak na tvojej vyplate?

ema234
12. okt 2017

@tslobik ale v prvom rade sa ma chlap postarat o rodinu a ty byt viac s detmi a nie, ze ty sa nahanas a chlap ma kopu volna

tslobik
autor
12. okt 2017

@ema234
@ema234 nuz,o tomto su nase hadky.....

ema234
12. okt 2017

@tslobik tak to ma mrzi asi sa mu to neda vysvetlit, ci nema zauje,m

tslobik
autor
12. okt 2017

@tiper24 tu nejde o skolu,ani o to co viem...to akosi v tomto state neladi s vyplatou.....

tslobik
autor
12. okt 2017

@ema234 ono je to tazko...ale aj on ma svoje plusy,najma vo vztahu k synovi.....ale aj minusy....najma vo vztahu ku mne, najma prac.oblast.

nelinka2009
12. okt 2017

@tslobik kto je bez chyby nech prvy hodi kamenom... Jaxsa len divim jeho muzskemu egu... Ze ho to necha chladneho a nicnerobiaceho ked toto zena doma po nom zjape... Ten moj by si nasiel este jednu robotu, to ja uz vidim... To ja doma radsej nic nepoviem, lebo keby som spomenula peniaze pre deti a pre mna tak uz by sme ho doma nikdy nevidrli v kuse by makal.. Lebo ta muzska hrdost... To som len ra povedala, ze' to su tboje prachy, kup si co chces: no sko tyzden tivho, bez sexu, bez pusy len s detmi komunikoval... Som az mala steach az svokra mi vysvetlila... A ked spomeniem, ze pojdem skor do rpboty, ze o tom sa nediskutuje, maly ma potrebuje 3 roky doma... Ja sa mu divim, ze sa pted tebou nehanvi

ema234
12. okt 2017

@nelinka2009 kazdy chlap je iny niekto sedi doma a staci mu robota za par a niekto maka od rana do vecera aby sa rodina mala dobre.

ukulela
12. okt 2017

@tslobik places, ze nie si s rodinou a chces ist od maleho decka do rakuska? ujasni si priority. keby som mala hodinu cakat na bud a hodinu cestovat, tak to uz mam za 5 stovak auto a chodim autom do roboty. z dediny bravat dakoho cestou do prace a naklady sa vyrovnaju potom busu.
ze predavacky dostavaju min mzdu? ved tebe po odratani cestovneho ostane rovnako pomaly. a mas 3 hodiny s dietatom denne k dobru...
neverim, ze v TT kraji nie je v okoli do hodiny jazdou lepsia pracovna pozicia za viac penazi. treba len hladat.

sticker
nelinka2009
12. okt 2017

@ukulela ty by si madarom davala madarske skoky pod nos a slovaci maju po slovensku cestovat kilonetre za skolou aj za pracou... To uz moze byt v tom rakusku aspon bude mat nauceny jazyk a potom sa odpichne niekde uplne inde..

ukulela
12. okt 2017

@nelinka2009 moja, preco sem pleties inu diskusiu? osobne utoky? ja madarom madarske skoly pod nos nedavam. (rovnym dielom - ty radsej podporis bulharsku skolu, ako slovensku? lebo normativy od statu mohli predsa pomoct nejakej slovenskej skole, a nie bulharskej - a sme si kvit)
k autorke - je mi luto, ze tak dlho dochadza. preto pisem - ak ma HODINU cakat na bus a HODINU cestovat, keby chodila autom, je za pol hodinu doma, to su hodiny denne k dobru denne s dietatom, preto ma riesit inu oblast ... ja dochadzam 25 km denne autom, busom by som to mala dokonca s prestupom a tiez takmer hodinu. do dediny pár spojov denne.
ak pise, ze vaha kvoli dietatu, tak ja by som od skolkara neodisla, srdce by mi trhalo. podla mna ako o tom pise, bude z toho riesenia nestastna. a myslim si, ze v tom regione dokaze najst lepsie platenu pracu v kratsej dostupnosti. ale ano, nech de za hranice a bude 2 tyzdne bez dietata, to jej prospeje. najma ked nevyskusala ostatne moznosti.

sticker
dai
12. okt 2017

@tslobik hm... mozno v tomto bude ten jeho genialny vztah s detmi - ze on si robi svoju pracicku do 3tej, potom ma koopu casu na dielnicky a zeny vyhana do zahranicia pracovat... ako si tu spominala aky je genialny otec a ziskal do starodtlivosti dieta, zena v zahranici... fakt ti to trosku nepripomina tvoju situaciu? 1. Si uz len krocik od toho aby si skoncila v zshranici - bude mat na sude opat pekny argument ked bude chciet druheho syna - predsa zena sa nestarala, uprednostnila zahranicie😉 2. Dieta je na neho naviazanejsie ako na matku - ergo sa omnoho lepsie stara - dalsi bod pre neho na pripadnom sude a v boji o syna...
A v konecnom dosledku dalsej zene moze rozpravat ze mu do zzhranicia uz 2 zeny odisli ale on je super - ved az 2 deti ziskal do starostlivosti☹ opat - to ze tie zeny vlastne vyhnal on von a to ze so synmi ma vztahy vdaka tomu ze pracuje ako zena na pol. Uvazok - a teda asi aj tolko penazi nosi a tym nuti zenu sa dietatu odcudzovat, uz asi spominat nebude☹

loginexistuje
13. okt 2017

@tslobik tvoj muz zarobi kolko v pomere voci tebe rovnako ci radovo viac lebo aj robotnik co robi denne 8 hodin moze mat 3 nasobny plat oproti zene s VS soc praca

ema234
13. okt 2017

@ukulela ja by nesla nikam, nech sa on cini

celasapremenim
13. okt 2017

@najk to je jedna stranka mince, druha, ze co je pre rodinu prijatelny prijem, nie kazdemu staci par stoviek, aby mal pocit, ze ma super zivot...su ludia, co tak zit jednoducho nechcu a robia s tym nieco....ono ale pravdu mas, zaklad je vybrat si dobreho milujuceho cloveka za partnera v zivote a z lasky...tam sa vsetky prekazky prekonavaju hravo

nelinka2009
13. okt 2017

@ukulela podporuhem bulh skolu, lebo vidim, ze ako jedina normativy skutocne vyuziva pre deti.

dorottka
13. okt 2017

@dai dala velmi dobry argument, presne to napadlo aj mna, podobny pripad mam dokonca v okoli, len tam spolupracoval lenivy muzicek so svojou proaktivnou mamickou. Peniaze su dolezite, bodka. Nepoznam jediny pripad, kedy niekto zil cely zivot v nedostatku a nepoznacilo to vztahy, ved uz Timrava pred x rokmi pisala, ze „láska sa pri biede pominula". Nevidim dovod takto zit, najma ak to fakt nie je nutnost (lebo obcas je, ak je napriklad muz invalid, atd.).

tslobik
autor
13. okt 2017

@ukulela ja mám priority ujasnené. Ok, dochádzala by som aj neviem koľko denne za dobrú výplatu. Ale keď nemám skoro nič zarobiť a ešte súbežne k tomu nebyť ani doma....Počítam, že tú neprítomnosť (ak by som bola mimo SR) vykompenzujú aspoň financie. A potom budem zase doma vkuse a možno kľudná (teda, ak by som tam mala šťastie). Teraz som k tomu všetkému ešte vynervačená a malý ma vidí buď plakať alebo som zlá. Tak, načo je toto dobré? Ja som z TN kraja, ale to je jedno. A autom chodiť som už písala, mi môj nechce dovoliť jednak kvôli tomu ako jazdím podľa neho a to už mi sa mi viac oplatilo byť na ÚP. Autobus je lacnejší.