icon

Vzali by ste dočasne prácu upratovačky?

29. máj 2025

Ahojte, jedná sa o to že mám strednú školu s maturitou, robila som rôzne pomocné práce ako na baliacej linke, potom v zahraničí v sklade, pomocná sila v kuchyni. Teraz si už dlho neviem nájsť prácu a naskytla sa mi moznosť sa upratovať na TPP na 8 hodín. Mám malé dieťa v škôlke, peniaze potrebujem len sa cítim ako taká menejcenna alebo ako to povedať. Že proste mám aspoň tú maturitu a mám ísť umývať záchody. Ale tak zasa lepšie aj taká práca ako žiadna.

Strana
z3
iqoska
2. jún 2025

Vyskúšala som si to. Vyše dvoch rokov som upratovala kvôli pracovnej dobe. Nie je to med lízať. Užila som si ignorácie, posmeškov, schválností, vulgárnych nadávok. Nie raz som si poplakala v robote. Nikto sa ma tam nezastal ani pri sťažnostiach. Dokonca na mňa nastrčili skrytú kameru. Kradli si tam medzi sebou a samozrejme podozrivá som bola prvá ja. Pracovalo tam veľa ľudí v mojom veku na iných pozíciach - nebavili sa so mnou, sotva ma pozdravili. Roboty toľko, že keby sme tam štyri robili tak aj tak nestíhame. Po práci ma bolel celý človek aj duša. Ako posledné hovno som sa cítila. Bolo to veľmi toxické prostredie.

patinqaa
2. jún 2025
@ssimusska

Keby nemám čo iné a potrebujem peniaze, je mi úplne jedno čo robím. Aj s VŠ by som to išla robiť 🙂 Vieš koľko ľudí s VŠ robí “menejcenné” práce? A ty máš “len” maturitu.

@ssimusska presne toto som sla napisat. Plne s vami suhlasim. Nejdem sa vyvysovat nad nikym, mam VS, ale ak by sme nemali peniaze - ano pojdem aj upratovacku robit.

rika44
2. jún 2025

Na práci upratovačky nie je nič zlé ani podradné, to len mentalita niektorých Slovákov je za dobou ľadovou. Ja mám nielen maturitu, ale aj VŠ II. stupňa a aj tak som pracovala ako chyžná (upratovačka). Vďaka tejto práci, som precestovala Európu, ubytovanie a stravu som mala zdarma, no a výplata 2500 eur Brutto + tringelty (veľmi slušné). Nie je to vďaka vzdelaniu. Držím palce. 🙂

lenuska9999
2. jún 2025
@kathhii

@lenuska9999
@lucia13022023
Bohužiaľ je veľa ľudí, ktorí si myslia že keď máš Vš tak práca pre stredoškolákov bez maturity je podradná...
Minule som dostala 2 pracovné ponuky,jedno pre VŠ, na druhé in stačila aj rekvalifikacia a maturita plus prax a tam bol.omnoho vyšší plat... Moja mama sa zavzdusnuje, že prečo robím s VŠ asistentku plus rozbieham ďalších aktivity s ktorých budem mať ďalší príjem... Lebo to je pre ňu podradné , ale že mám viac času a lepšie zarobím to už nevidí...

@kathhii o tom sa tu nemusíme vôbec baviť. Môj príspevok bol myslený tak, že dnes už ani maturita nie je niečo prestížne, lebo aj vysokoškoláci sú na urade práce. Kedysi mali napr gymnazialne maturity naozaj len tí najlepší žiaci. Ani nebrávali každého na gymnázium ako je tomu dnes.

basulaak
2. jún 2025

V tvojom pripade ano. Vzala by som to. Pretoze ak si nevies najst nieco ine, neovladas 2-3 jazyky na dobrej urovni a potrebujes vykryt hluche obdobie tak to vie pomoct. V mojom pripade - nie, nerobila by som pracu upratovacky. pretoze mam na viac. Je vsak velmi velky rozdiel pohrdat nejakou pracou a byt si vedomy vlastnych kvalit a pretavit ich v pracovny vykon na inych poziciach - a verejne to priznat. Preto sa tato odpoved nebude pacit kazdemu. A je to tak v poriadku.

betulinka1
2. jún 2025

Akoze to je moj plan, ked uz budem uplne vyhorena z prace 🤣🤣🤣 ze proste pojdem upratovat a to mam doktorát. Praca upratovačky nie je hanba ale musis to vediet spravit dobre. Lebo aj v tejto praci nie je upratovacka ako upratovacka. A to som ich mala doma viac, kym som nasla tu pravu 😉. Ale tato Pani upratovacka ponuky musi odmietať, take ma dobre meno po meste. Uz roky ma rovnakých klientov. Drzime sa jej ako kliešť.

mamamoni
2. jún 2025

Moja matka pred rokmi nastúpila ,,dočasne" na kriminálku ako upratovačka kvôli nám. 3 malé deti a pôvodná časovo náročná práca to sa jej nedalo sklbiť dokopy....Nakoniec na tej kriminálke ostala až do dôchodku....a nemyslím, žeby sa niekedy cítila menejcenná, naopak, toto zamestnanie malo množstvo výhod....joooj by som vedela písať 😆

petrooshka
2. jún 2025

Mam titul a predsa som si cielene chcela najst takúto (alebo obdobnu) pracu,co i len na skrateny uvazok,nakolko som potrebovala poriesit deti a navyse...uprimne...pre predchadzajuce dve prace,aj preto,ze "zarucovala" psychickú pohodu...takmer nulova zodpovednost,stres,terminy,nervozni veduci...ale teda nakoniec sa mi naskytla ina moznost a je to okej. Ale ano,isla by som...nie len pre peniaze,ale aj ked to clovek "potrebuje". ;)

katuskamala1
2. jún 2025

Mam phdr, phd. a ked neboli peniaze, pocas materskej som chodila upratovat apartmany 2 zimne sezony.

mariana0915
2. jún 2025

Pracujem ako upratovačka, mám maturitu,a milujem túto prácu,pracujem v statnej sfére a nikto si zomna posmesky nerobí pre pracu ,dokonca mi ďakuju a su somnou vrlmi spokojný a s pracovníkmi vychadzam uplne v pohode.

viera27
2. jún 2025

Jasne ze by som to vzala. A absolutne by som sa tym ani netajila, ani sa necitila blbo. Preco preboha? Vsak super, viem aj manualne pracovat, privyrobim si, po praci cista hlava. Poctiva praca, nikde nic nekradnes, nelizes zadky kdejakym debilom vo funkcii, ani neukazujes “vnutornu krasu” na only fans.To by boli prace, kde by som sa citila menejcenne.

janinah
3. jún 2025

Nie .hajzle by som umyvat nešla.Radsej niekam do kuchyne.deti strazit.starych ludi opatrovat.

victory7897
4. jún 2025
@janinah

Nie .hajzle by som umyvat nešla.Radsej niekam do kuchyne.deti strazit.starych ludi opatrovat.

@janinah čo sa vlastne môže na 99% stať že budeš prebaľovat? To sa ti už nehnusí ?

mariana0915
4. jún 2025
@victory7897

@janinah čo sa vlastne môže na 99% stať že budeš prebaľovat? To sa ti už nehnusí ?

@victory7897 ja radšej zachody umyvat ako prebalovať dospelého, mám vyskúšané mam opatrovatelsky,robila som v nemocke ,radsej umývať záchody
Mali sme doma aj leziakov-babku a dedka o nich sa starala mamka aj sestra,pomahala som ak som tam bola,ale napínalo ma ako 🐸

victory7897
4. jún 2025
@mariana0915

@victory7897 ja radšej zachody umyvat ako prebalovať dospelého, mám vyskúšané mam opatrovatelsky,robila som v nemocke ,radsej umývať záchody
Mali sme doma aj leziakov-babku a dedka o nich sa starala mamka aj sestra,pomahala som ak som tam bola,ale napínalo ma ako 🐸

@mariana0915 tiez si myslím ,a keď sú ľudia ,, normálny,, tak si to len udržuješ prakticky v čistote a ja v tom nič také nevidím ... väčšinou tí čo by nikdy nešli ,,umývať hajzle ,ich najviac zaj*bu a nevedia ani spláchnuť za sebou... česť výnimkám ✌️👌

janinah
4. jún 2025
@victory7897

@victory7897 nie... ja som dospelych pacientov prebalovalla uz pred 45 rokmi a o rukaviciach sme ani nechyrovali

victory7897
4. jún 2025
@janinah

@victory7897 nie... ja som dospelych pacientov prebalovalla uz pred 45 rokmi a o rukaviciach sme ani nechyrovali

@janinah tak oddychuj na dôchodku a nerieš už

janinah
4. jún 2025
@victory7897

@janinah tak oddychuj na dôchodku a nerieš už

@victory7897 jasné,nabuduce budem od teba pýtať dovolenie,či mozem niekam niečo napisať...
PS na tom dôchodku budeš raz aj ty ( ja este nie som) a pride ten čas ani sa nenazdaš

nika185
4. jún 2025

mám vysokú školu, prestahovali sme sa 300 km, nemala som hned prácu, teda nebol by problém sa zamestnať v nemocnici keďže som zdravotník, ale ponukli mi v škôlke, kde mi chodila dcéra prácu na upratovanie kým sa im nevrati z materskej ich pani upratovačka, vzala som to, nebola to spinava práca, no a okrem umytia dlážky, keď deti odišli domov som počas dňa vysávala triedy, ulozila hračky, upratala stoly keď sa najedli, pozametala, postelila postieľky ked sa vyspali a tiež som pomáhala deti poobliekat, povyzliekat pri pobyte vonku alebo odpočinku, tiež pri rôznych akciách som pomáhala s detmi....proste som bola užitočná aj v triedach popri deťoch, cez prázdniny sa umyli okná, prezlieklo posteľné, opralo vyžehlilo tepovali sa koberce, nehanbila som sa vôbec a deti ma volali teta upratovačka a bolo mi to fuk, práca ako práca, inak som zdr.sestra, ale vtedy som tú prácu vzala na dva roky len kôli dcére, bola ešte v škôlke a nevyhovovalo mi robit na 12 hodin a aj v noci a celkom ma to bavilo, bola to čistá práca, takže kľudne zober aj prácu upratovačky veď to nemusi byť navždy, u nas v práci pracujú aj dievčatá po škole, alebo maminy po materskej ako upratovačky a keď si nájdu inú prácu odídu

victory7897
5. jún 2025
@janinah

@victory7897 jasné,nabuduce budem od teba pýtať dovolenie,či mozem niekam niečo napisať...
PS na tom dôchodku budeš raz aj ty ( ja este nie som) a pride ten čas ani sa nenazdaš

@janinah jaj keby už ...👏 😘

Strana
z3